Pytanie: czy posiadanie takiej ilości leków jest karalne? Na wszystko mam skserowane recepty i posortowane faktury. Chyba nie ma jakiegoś ograniczenia co do ilości przechowywanej w domu?
Nah, we were just doing each other
We were side by side like everyday
Didn't care if we ruined each other[/color][/b]
11 maja 2019mariusz9984 pisze: Pytanie trochę z innej beczki. Zorientowałem się, że kolekcjonuje leki na receptę. Jakkolwiek by to nie zabrzmiało sprawdziłem apteczkę, a raczej trzy szuflady i okazało się, że tych wszystkich leków trochę jest: butelki tramalu, tramal zwykły i tramal retard, oxycontin, xanaksu, zolpic, hydroxyzyna, lorazepam, relamium i tak dalej. Powiem wam że jest tego dużo, bardzo dużo, a ja nie mogę się doczekać kiedy znowu pójdę do lekarza i dostanę receptę, aby iść do apteki i znowu móc kupić.
Pytanie: czy posiadanie takiej ilości leków jest karalne? Na wszystko mam skserowane recepty i posortowane faktury. Chyba nie ma jakiegoś ograniczenia co do ilości przechowywanej w domu?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył
Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.