Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 415 / 55 / 0
Pytanie trochę z innej beczki. Zorientowałem się, że kolekcjonuje leki na receptę. Jakkolwiek by to nie zabrzmiało sprawdziłem apteczkę, a raczej trzy szuflady i okazało się, że tych wszystkich leków trochę jest: butelki tramalu, tramal zwykły i tramal retard, oxycontin, xanaksu, zolpic, hydroxyzyna, lorazepam, relamium i tak dalej. Powiem wam że jest tego dużo, bardzo dużo, a ja nie mogę się doczekać kiedy znowu pójdę do lekarza i dostanę receptę, aby iść do apteki i znowu móc kupić.

Pytanie: czy posiadanie takiej ilości leków jest karalne? Na wszystko mam skserowane recepty i posortowane faktury. Chyba nie ma jakiegoś ograniczenia co do ilości przechowywanej w domu?
  • 8 / / 0
Skoro są nabyte legalnie stąd skąd powinny to możesz mieć nawet osobny pokój cały wyjebany rpw
  • 63 / 2 / 0
Wydaję mi się, że nie ma. Jak masz na wszystko papierki to chuja Ci zrobią ;)
[*]Can't tell y'all, if I did drugs or if they did me
Nah, we were just doing each other
We were side by side like everyday
Didn't care if we ruined each other[/color][/b]
  • 30 / 2 / 0
Legalnie nabyte i papiery masz więc nic ci za to nie mogą zrobić.
  • 2814 / 367 / 0
11 maja 2019mariusz9984 pisze:
Pytanie trochę z innej beczki. Zorientowałem się, że kolekcjonuje leki na receptę. Jakkolwiek by to nie zabrzmiało sprawdziłem apteczkę, a raczej trzy szuflady i okazało się, że tych wszystkich leków trochę jest: butelki tramalu, tramal zwykły i tramal retard, oxycontin, xanaksu, zolpic, hydroxyzyna, lorazepam, relamium i tak dalej. Powiem wam że jest tego dużo, bardzo dużo, a ja nie mogę się doczekać kiedy znowu pójdę do lekarza i dostanę receptę, aby iść do apteki i znowu móc kupić.

Pytanie: czy posiadanie takiej ilości leków jest karalne? Na wszystko mam skserowane recepty i posortowane faktury. Chyba nie ma jakiegoś ograniczenia co do ilości przechowywanej w domu?
Ja mam mnostwo lekow w domu ze wzgledu na to ze choruje i tez mam sie obawiac ? Ze cos mi grozi ? Bez przesady .. jesli masz papiery i udokumentowane w wypisach czy dokumentacji medycznej jak najbardziej nic ci nie grozi
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.