A w jakiej cenie ta maść arnikowa? Kiedyś stosowałam, ale dostałam wtedy od koleżanki i nie wiem, czy opłaca się cenowo w porównaniu z heparyną.
Około 10zł, MEGA wydajna. Wpisz w duckduckgo grafika, ta w okrągłym, żółtym, "landrynkowym" pudełeczku.
Nawet jeśliby kiedyś postanowili takie artefakty zbierać, to na / w pompce jest pewnie wystarczająco dużo DNA, żeby darować sobie zbieranie odcisków palców. XX wiek już dawno za nami : )
13 listopada 2019methuser pisze: Jak pozbywacie się zużytych strzykawek i igieł? Czy przed pozbyciem się ich myjecie je, żeby nie było śladów krwi i odcisków palców?
A pozbywam się normalnie wyrzucając do kosza, na igłę nakładam z powrotem nakładkę, żeby nikt się przypadkiem nie nadział (nie, nie mam HIV ani HCV, a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo).
13 listopada 2019jezus_chytrus pisze: Odcisków palców? : D Że niby psy zbierają zużyte pompki, żeby zebrać z nich odciski palców narkomana? : D
Nawet jeśliby kiedyś postanowili takie artefakty zbierać, to na / w pompce jest pewnie wystarczająco dużo DNA, żeby darować sobie zbieranie odcisków palców. XX wiek już dawno za nami : )
No chyba, że naprawdę nie mam się czego obawiać i normalnie wyrzucać do kosza. Nie wiem tylko jak prawo w PL czy na to pozwala, bo tak, gdzie mieszkam to chyba nie ma regulacji.
18 listopada 2019methuser pisze:Bazy DNA nie ma...13 listopada 2019jezus_chytrus pisze: Odcisków palców? : D Że niby psy zbierają zużyte pompki, żeby zebrać z nich odciski palców narkomana? : D
w razie czego w szpitalach, laboratoriach są specjalne pojemniki na odpady typy strzykawki-ale nie sądzę, żeby ćpakom chciało się bawić w takie rzeczy, podobnie jak psiakom w w/w... :D
wiecznie czyni dobro.
* jak łatwo się domyślić, poparte doświadczeniem. Oczywiście tak, jak klatka cały dzień jest pusta (schodowa), tak w momencie wypadku z zahaczonym igłą czy czymś workiem i zbierania zakrwawionych dziesiątek w ilości ~50, musiało tą klatką przejść pół jej mieszkańców, dzieci, psy i jeszcze najlepiej ksiądz po kolędzie.
Wypierdalałam też do zwykłych, miejskich, mniejsze worki tak samo robione.
Albo do śmietników sąsiadów, jak łapałam lekką paranoję, a były otwarte/udało mi się je sforsować.
Nigdy natomiast nie miałam takiego parano, by wyrzucać swoje śmieci do szpitalnych pojemników na odpady, tych słynnych, na które czasem ludzie "polują" i przy których raczej jest budka stróża; nawet mieszkając 2 minuty szybkiego spaceru od szpitala i tegoż pojemnika.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Narkotyki o wartości miliarda euro. To dzieje się w Holandii
Służby celne podsumowały ubiegły rok: przechwycono narkotyki o wartości blisko miliarda euro. Prawie na każdym statku przypływającym do holenderskich portów z Ameryki Łacińskiej przemycana jest kokaina. Mafia wykupuje holenderskie firmy, hotele i kamienice. Pracują dla niej młodzi Holendrzy.
Europol rozbił siatkę handlarzy kokainą. Skonfiskowano ponad 7 ton narkotyków
Hiszpańskie służby rozbiły siatkę handlarzy narkotyków. Zatrzymano 22 osoby, które są podejrzane o hurtową dystrybucję kokainy na terenie Unii Europejskiej. Dochodzenie, koordynowane przez unijną agencję ds. współpracy organów ścigania (Europol), obejmowało Hiszpanię, Bułgarię, Kolumbię, Kostarykę i Panamę.
Polska prezydencja rozpoczyna prace horyzontalnej grupy ds. Narkotyków w Radzie Unii Europejskiej
Polska objęła przewodnictwo w Horyzontalnej Grupie ds. Narkotyków (HDG) w ramach prezydencji w Radzie Unii Europejskiej na pierwsze półrocze 2025 roku. Przewodniczącym HDG został podinsp. Michał Aleksandrowicz z Centralnego Biura Śledczego Policji, a jego zastępcą dr Artur Malczewski z Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom. Działania w ramach prezydencji to efekt wspólnej pracy Centralnego Biura Śledczego Policji oraz Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom.