Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 195 / 5 / 0
Skoro Ilex to IMAO to jaki czas po braniu tramala można sobie to zaparzyć?
Standardowo 2 tygodnie czy można szybciej?
  • 3 / 1 / 0
Mogę pić Ilex przy kuracji 15mg NaSSA(Mirtor) ? Szkoda liści :(
  • 2934 / 1592 / 35
Absolutnie nie polecam.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 3 / 1 / 0
Zespół serotoninowy wchodzi?
  • 1864 / 698 / 0
Zainteresowała mnie ta roślina, chętnie bym jej spróbował, ale czy można ją łaczyć z moklobemidem?
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 2934 / 1592 / 35
W mniejszej ilości tak , wieksza ilość wzmocni siłę dzialania moklo musisz dobrac dawkę i dostosować ja do swojego organizmu.
W liściach guayusy zawarta jest wysoka ilość kofeiny (2-4%), inhibitorów MAO i polifenoli, a ponadto teobromina, l-teanina, kwas chlorogenowy i inne kwasy organiczne.
Dzięki L-Teaninie całkowicie inaczej czujesz pobudzenie dotyczy to tez obecności Teobrominy następuje wygładzenie telepawki i lęków jaką byś miał gdybyś kofeine w takiej ilosci przyjął z kawy.
Jest to stymulacja psychiczna dłuższa od kawy ale przyjemniejsza nieco lagodniejsza w smaku od Yerba Mate.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 1864 / 698 / 0
Dzięki @Anna S za konkretną odpowiedź, zamówię jako dodatek do yerby :extasy:
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 2934 / 1592 / 35
Parz podobnie jak Yerba mate.
  • 1864 / 698 / 0
Właśnie tak zamierzam robić, 100g na testa zamówione.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 3649 / 994 / 2
Mate i bombilla do Ilex guaysa
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.