Jak w końcu z tym jest?
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Gdzieś czytałem o "gniciu" ketonu (nie w sensie dosłownym oczywiście) przez utlenianie metyloaminy.
Wydaje mi się, że to jak ze wszystkim, ciemne, suche, pomieszczenie, z chłodną temperaturą typu aka zimne piwnice, a nie upały. Ktoś wie jak powinno być? A kto wie czy to nie zależy od sortu oraz 1000 innych czynników.
W ogóle odnośnie nazwy tematu to mefedron w swej nie zachwianej zjebaną syntezą postaci nigdy nie jest mokry, wilgotny, lepiący czy kleisty.
Kolejna sprawa - sole zawierają wodę krystalizacyjną. Taka sól jest stabilna w odpowiednich warunkach temperatury i wilgotności, gdy zostaną one przekroczone, dochodzi do wydzielenia się wody krystalizacyjnej. Tu też należy zwrócić uwagę, że obecność zanieczyszczeń lub innych soli może zmieniać te parametry i sprawiać, że do wydzielenia wody krystalizacyjnej będzie dochodziło szybciej, w warunkach, w których czystej substancji nic by się nie działo.
Praktycznie wszystkie substancje rozpuszczalne w wodzie są w jakimś stopniu higroskopijne, jak wchłoną wodę z otoczenia może zajść hydroliza.
Najlepiej przechowywać wszystko szczelnie zamknięte, w chlodnym i suchym miejscu bez dostępu do światła, jednak gdy mamy do czynienia z tym, co opisałem w pierwszym akapicie, to jedyną metodą która spowolni rozkład będzie chyba zamknięcie w zamrażarce.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.
Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie
- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.