Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 2223 / 377 / 0
jaki jest prawdopodobny czas na wejście w życie? miesiąc czy pół roku?
  • 73 / 4 / 0
Z tego co wiem to ustawa wchodzi w życie w ciągu 14 dni od jej ogłoszenia w Dzienniku Ustaw RP chyba że zawiera jakiś konkretny termin :)
  • 2223 / 377 / 0
a wiadomo na jakim etapie legislacyjnym jest ta ustawa?
  • 834 / 17 / 0
pewnie nic z tego nie wyjdzie :(
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 73 / 4 / 0
Polecam tę stronę https://www.facebook.com/legalnakava
Mają tam świeże informację o kavie. Z tego co mozna tam wyczytać niebawem ma się zebrać zespół ds oceny zagrożeń nowych substancji psychoaktywnych i zlecono już ekspertyzę. Myślę, że szanse jakieś są ale według mnie zajmie to jeszcze trochę czasu :(
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".