Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 1148 / 229 / 7
Zgienty pisze:
Zjadłem około 150 mg i kurde siadło mi na żołądek, poczucie dyskomfortu, mdłości, musiałem się położyć. Zamówiłem go jakiś rok temu. Miałem wrażenie, że w pewnym momencie odbiło mi się jakby benzyną. Czy można jakoś spróbować to oczyścić by zniwelować efekt bodyloadu?
150mg na raz może być za dużo dla osoby bez tolerki.
Rozcieńcz to w dużej ilości wody (rozpuszcza się, tylko trzeba długo mieszać), wtedy mniej siada na żołądek.
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 3406 / 534 / 0
Kurwa jak mnie brzuch po tym napierdala i przez to zamulenie na maxa, aż na wymioty mnie zbiera,

Dawka ok. 400mg, proch (brązowy).

Kiedyś miałem w białych tabsach po 100mg i o wiele lepiej to wspominam, (dawkowałem max 200mg.)

@EDIT

To jednak bodyload, teraz przeszło i poczułem się lepiej, dodam że wychodzi drugą stroną i mocno śmierdzi :D
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 110 / 5 / 0
siemanko, potrzebuje pomocy gdzie mogę nabyć czysty produkt, dobrej jakości 5-HTP ??

Sprawa nie gra zwłoki, obecnie jestem na "detoxie" od MXE brałem kilka lat, ostatnie dwa lata minimum raz na tydzień, jeden rok co 3-4 dni.

Czuję, że mózg pomału zaczyna się regenerować, jednak po przeczytaniu wątku czuję że ten suplement wspomógł by pozytywnie regenerację mózgu.
Uwaga! Użytkownik Dysocjant37 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 640 / 118 / 0
Podobno dobre suplementy robi Now Foods. Poszukaj w sklepach internetowych lub na aukcjach. Osobiście stosowałem 5-HTP w takim płaskim opakowaniu z biało-zieloną etykietą, na której było zdjęcie zadowolonych ludzi. Nie pamiętam producenta, ale jakość bardzo dobra i cena przystępna.
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 110 / 5 / 0
znalazłem coś takiego

"Puritan's Pride
5-htp 100 mg"

- opakowanie 60 kapsułek cena 42 zł

stosował ktoś tego producenta ? polecacie czy omijać szerokim łukiem ?
Uwaga! Użytkownik Dysocjant37 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1148 / 229 / 7
Dysocjant37 pisze:
5-htp 100 mg"

- opakowanie 60 kapsułek cena 42 zł
7 zł/g, przegięcie cenowe, w prochu normalna cena to od 2 do 5 zł/g. (masz na mailu link do sklepu)
No chyba że wolisz mieć kapsułki, ale jak dla mnie mijają się z celem skoro najlepszą formą przyjmowania jest roztwór.

Btw. jak ktoś szuka czegoś między 5-HTP a tryptofanem to niech spróbuje tryptofanu sniffem ;) jaram się tym ROA od kilku dni, zajebiście usypia na przykład, do miksów z dyso też dobre, i działanie równie wyraźne jak 5-HTP ale jakieś...pełniejsze? Mniej sztuczne?
  • 78 / 1 / 0
Czytając w necie o tym środku natknąłem się na stwierdzenie że mocno obniża apetyt, może ktoś potwierdzić? Regularnie chodzę na siłownię więc nie ukrywam że odżywianie jest dla mnie bardzo ważne :)
Uwaga! Użytkownik tylkonachwilke nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1148 / 229 / 7
tylkonachwilke pisze:
Czytając w necie o tym środku natknąłem się na stwierdzenie że mocno obniża apetyt, może ktoś potwierdzić? Regularnie chodzę na siłownię więc nie ukrywam że odżywianie jest dla mnie bardzo ważne :)
Na tym forum chyba tylko ja na to narzekam, zawsze jak o tym pisałem to mi odpisywali że sobie wkręcam, zatem cecha osobnicza ;)
A jak regularnie uprawiasz sport to myślę że organizm będzie dobrze przetwarzał jedzenie i nie będzie z tym problemu.
  • 392 / 26 / 0
Mam tryptophan w kapsułkach, czym to się różni od 5-htp właściwie? Bo jak tak czytam to różnica jest niewielka, biorę to już z miesiąc a efektów nie widzę w ogóle.
[ external image ] :heart:
  • 640 / 118 / 0
O ile dobrze pamiętam, organizm otrzymując 5-HTP, sam sobie przerabia go na tryptofan, a później serotoninę. Łykanie samego tryptofanu jest o tyle bezcelowe, że znikoma jego część się wchłania i przekształcana jest w serotoninę. Wybaczcie, jeśli coś pomieszałem.
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.