Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
A wiec mam zrobiona nalewke z powoju (Argyreia nervosa). Na innym forum wyczytalem ze fenomenalnie poprawia pamiec. Chcialbym przetestowac. Dosypalem 100 ziaren do 0.3L 40% alkoholu i stoi to juz 4 dni. W miedzyczasie jednak znalazlem informacje ze skorupa zawiera jakas trucizne. Stad moje watpliwosci.
Co zrobic zeby w tej sytuacji uzyskac najzdrowsze lekarstwo.
Daj znać czy widać efekty.
Pzdr
Mnie tez bardzo interesuje nalewka z powoju a konkretnie ta poprawa pamięci równie dobrze może być to zwykły mit, ale póki, co będę przeprowadzał badania z nasionkami extrakcja jest w toku. Ciekawe, jaki to składnik tych nasion ma tą pamięć niby poprawiać ja próbowałem juz wielu sposobów na poprawienie zdolności zapamiętywania i jak na razie nic nie działało lepiej niz. stary sprawdzony stymulant, którego wolę unikać żeby sie nie wkopać w coś. Ostatnio coś widzę ze na forum mało, kto sie interesuje powojami a mi tak sie marzy ta czysta krystaliczna kwaśna fazka.
PS. jak z legalnością takiego trunku?
oto moja lawina pytań mam nadzieję że przynajmniej na część ktoś mi odpowie.
( generalnie ZAWSZE spirytus MAX % )
Leżakowanie każdej to ok 4 tygodni, by całkowicie wyciągnąć zawartość surowca.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek
Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.
Ucieczka zakończona w jeziorze
Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.