uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 144 / / 0
reduktor wystarczy, podlacza sie go pod timer taki jak uzywasz do lamp. ale tak naprawde to wystarczy dobra wentylacja - CO2 moszesz sobie odpuscic. uzywa sie tego raczej przy wiekszych komercyjnych uprawach, gdzie jest duzo roslin i szybko zjadaja CO2 z powietrza. zamiast tego mozesz pryskac rosliny woda gaowazna.

pomieszczenie i swiatlo na veg wystarcza, ew. mozesz dodac pare swietlowek albo potrzymac z 2 tygodnie i dac juz wsystko pod hps'a.
HPS 400W tez spokojnie wystarczy na 9 kwitnacych roslin.
nie stosuj zadnej techniki, potrzymaj rosliny miesiac na veg'u i przelacz na kwitnienie.
na luzie mozesz trzymac je razem, poprostu WW wyjmiesz wczesniej bo GxNH na pewno potrzebuje wiecej czasu.
do ziemi te 2 nawozy wystarcza, z opisu ziemie masz chyba niezla.

w CO2 naprawde nie musisz sie bawic, napisalem ci ze na 15 min, ale moze byc wiecej np. 3 razy dziennie na godzine, ale w tedy szybko sie skonczy. Na czas puszczenia CO2 zaleca sie tez wylaczyc wentylatory, zeby go nie wywialo tylko zeby wchlonely je rosliny.

pozdr,
Uwaga! Użytkownik WeedTime nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 18 / / 0
Wielkie dzieki WeedTime za rade dostosuje sie do twoich porad potrzymam miesiac na veg bez zadnego przycinania jak rozumiem a potem pod HPSa .
Z ta butla to sie jeszcze zastanowie jak piszesz ze dobra wentylacja wystarczy .
Bardzo chcialbym gdzies w Polsce dostac ziemie Plagron Growmix niestety nigdzie w Polskim necie nie znalazlem jedynie najblizej mam na Slowacje i Czechy znalzlem kilika growshopow oferujacych ta ziemie bede musial chyba tam podskoczyc autem chyba ze ktos wie gdzie mozna ja dostac w Polsce ?
Mam jeszce pytanie nie wiecie czy u nas mozna dostac produkty HESI ?
Polecam film o uprawie (link emule) : ed2k://|file|[DviX%20-%20ITA]%20-%20Marijuana%20Growing%20Top%20Quality.mpg|
214170544|1E4EF77DA2D16354A9753E02438BA56E|/
Lub w emule w opcji szukaj wpisz : [DviX - ITA] - Marijuana Growing Top Quality
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
MASTERIO pisze:
Mam jeszce pytanie nie wiecie czy u nas mozna dostac produkty HESI ?
A ja sie Ciebie zapytam]
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 18 / / 0
[quote="Fubar"]

A ja sie Ciebie zapytam]

Moim zdaniem choc sie jeszcze nie znam za wiele uwazam ze jest o wiele lepsza ta mieszanka ma dobre skladniki idealne Ph i EC : pH: 5,8 - 6,2 EC: 1.4 - 1.6
A przedewszystkim jest juz wysterylizowana .
Najblizej mozna ja kupic tutaj :

http://www.growshop.cz/index2.php

Growman Plains s.r.o.:
Boriojoa 95
CZ- 130 00 Praha 3- Zizkov

Grow in Berlin
Flottenstraße 24c
D-13407 Berlin

http://www.plagron.nl/2005/Plagron_UK/U ... -mix.shtml

[ external image ]

Na faze wzrostu polecaja taka mieszanke :

http://www.plagron.nl/2005/Plagron_UK/U ... -mix.shtml

[ external image ]

[ external image ]

Ogladalem dobry film na ktorym kolezka sadzil K2 w tej ziemi i dokladnie pokazywal co i jak robic i ile i jakie proporcje odzywek HESI oraz caly plan budowy growroomu wyrosly mu bardzo piekne rosliny .
A tutaj podaje link do emule do tego filmu POLECAM !!! :

ed2k://|file|[DviX%20-%20ITA]%20-%20Marijuana%20Growing%20Top%20Quality.mpg|
Ostatnio zmieniony 06 marca 2006 przez MASTERIO, łącznie zmieniany 3 razy.
Polecam film o uprawie (link emule) : ed2k://|file|[DviX%20-%20ITA]%20-%20Marijuana%20Growing%20Top%20Quality.mpg|
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
[quote="MASTERIO"]Moim zdaniem choc sie jeszcze nie znam za wiele uwazam ze jest o wiele lepsza ta mieszanka ma dobre skladniki idealne Ph i EC ]

Może.. ja bym wymieszał kwiatową z torfową [ obydwie o podobnym ph do tej..]: + odrobina perlitu. Może odrobina dolomitu : tak na zapas. Zapewne kosztowało by mnie to o wiele mniej.

A sterylizacja ?? piekarnik folia do pieczenia kurczaka. no.. nie sterylizacja a tak do 70 stopni co by zabić ziemiurki.

tak odchodząc od tematu: Znowu przypomina mi się Koleżka Gościa I Dobry Gen : 2 odmienne podejścia do uprawy ;) Ja wolałem Dobrego Gena: który potrafił bardzo dużo zrobić : bez żadnych specjalnych dodatków: minimalnymi kosztami [ nie dość tego to była jego 2? Czy może nawet pierwsza uprawa:]
Patrz to:

http://hyperreal.info/wiki/go.to/see/Trenowanie%20LST

[ Koleżka Gościa wydał na sam preparat super Bud więcej ;) ]
Może i ta ziemia jest nieco lepsza od samodzielnie skomponowanej o nieco przypadkowym składzie: ale czy jest na tyle lepsza, że warto , ja na silę i za ”wszelką cenę” sprowadzać?

Pozdrawiam.
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 144 / / 0
proste ze nie warto. u nas sa dobre mieszanki np. torf wysoki, niski, piasek, kokos, nawoz na pierwsze 2 tygodnie, mikroelementy, pH 6.1-6.6 + dodajesz 30% perlit i jest git. ja kupilem kolo siebie taka mieszanke wiec pewnie jest wszedzie.

od tej ziemi plagron wcale nie jest gorsza, nie jest wysterylizowana ale wcale nie musi byc, ja nigdy nie uprawialem w sterylizowanej ziemi i nic sie nie dzialo, tak uprawia wiekszosc osob.

nie sugeruj sie zawsze tym co widzisz na filmach, bo wiekszosc procucentow przechwala swoje produkty, zwlaszcza te zw. z konopiami. hesi w cale nie jest jakies najlepsze, w zasadzie to popularne tylko w holandii. ja np wolalbym kupic biobizz ktory nie jest tak przereklamowany maja duzo wiecej nagrod i uznania w uprawie wazyw.
Uwaga! Użytkownik WeedTime nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 18 / / 0
Moze i z ta ziemia masz racje ale ja i tak zostane przy swoim i sprobuje ja zalatwic wtedy podziele sie informacja.
A co do HESI ma o wiele wiecej nagrod w uprawie ziola a nie jakis biobizz dla warzyw .
Na wszystkich zagranicznych forach chwala produkty HESI nie wiem o co ci chodzi ale zobacz to :

http://www.hesi.nl/english/producten.htm

[ external image ]

[ external image ]

[ external image ]
  • 92 / / 0
Nieprzeczytany post autor: k44 »
hehehe
Ja mialem juz planty w kokosie z CANNA A+B
oraz w wodzie z GHE
A teraz mam zwykla ziemie + perlit i biohumus i zapach az kreci w nosie i jest podobny do tego co znam z NL a wczesniej bylo tak sobie zapach byl ale inny choc na moc nie da sie narzekac

MYSLE ZE ELEKTRO ZAWOR JEST POTRZEBNY
Ostatnio zmieniony 08 marca 2006 przez k44, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik k44 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 144 / / 0
hehe, skoro piszesz 'jakis biobizz' to widze ze totalnie nie masz pojecia o uprawie i nawozach. obejrzales 1 film promujacy tylko produkty hesi i myslisz ze juz wszystko wiesz. strona hesi tez nie jest dla mnie nowoscia. ja ten film widzialem 4 lata temu i mam juz od tamtej pory 4 lata praktyki za soba - kilkanascie upraw w ziemi i w hydro, wiec wiem o czym mowie.....nie mowie ze hesi jest hujowe (chociaz slyszalem rozne opinie), mowie ze wcale nie jest najleprze jak ci sie pewnie teraz wydaje....tak naprawde to ich supervit jest dobry.

tak btw. w polsce nie dostaniesz produktow hesi, ani zadnych dobrych organicznych nawozow w plynie. sprowadzilismy ze znajomym ziemie plagron ale sie spozniles bo juz wszystko sie wyprzedalo - to jest adres strony: www.hemp.pl . Jak chcesz to moge zobaczyc na magazynie czy moze jakis worek sie nie zapodzial.

hesi mozesz kupic np. tutaj: www.growinberlin.de - to jeden z lepszych europejskich grow shopo'w.

tak od siebie moge ci powiedziec ze kupilem juz tam pare rzeczy i nie jest to tania przyjemnosc:

oprocz tego co zaplacisz za produkty:

- przesylka kosztuje 100zl
- twoj bank za przelew miedzynarodowy pobiera prowizje 65zl
- ich bank za realizacje miedzynarodowego przelewu pobiera ok. 100zl

wiec ok. 300zl musisz doliczyc do przesylki.

a jesli juz bym cos z tamtad zamawial to Biobizz, moim zdaniem do najlepsze organiczne nawozy na rynku, a ich stymulator kwitnienia jest jednym z najlepszych na swiecie. www.biobizz.nl. z tego co wiem to hesi nie jest 100% organiczne wiec nie widzie wiekszego sensu kupowania chemii za taki chajs...
  • 18 / / 0
Sorry MISTRZU ja i tak uwazam ze produkty HESI sa najlepsze i nie obchodzi mnie co myslisz jak masz ziemie Plagron daj znac jak nie to jade do Czech tam maja Plagron growmix oraz produkty HESI .
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.