pomieszczenie i swiatlo na veg wystarcza, ew. mozesz dodac pare swietlowek albo potrzymac z 2 tygodnie i dac juz wsystko pod hps'a.
HPS 400W tez spokojnie wystarczy na 9 kwitnacych roslin.
nie stosuj zadnej techniki, potrzymaj rosliny miesiac na veg'u i przelacz na kwitnienie.
na luzie mozesz trzymac je razem, poprostu WW wyjmiesz wczesniej bo GxNH na pewno potrzebuje wiecej czasu.
do ziemi te 2 nawozy wystarcza, z opisu ziemie masz chyba niezla.
w CO2 naprawde nie musisz sie bawic, napisalem ci ze na 15 min, ale moze byc wiecej np. 3 razy dziennie na godzine, ale w tedy szybko sie skonczy. Na czas puszczenia CO2 zaleca sie tez wylaczyc wentylatory, zeby go nie wywialo tylko zeby wchlonely je rosliny.
pozdr,
Z ta butla to sie jeszcze zastanowie jak piszesz ze dobra wentylacja wystarczy .
Bardzo chcialbym gdzies w Polsce dostac ziemie Plagron Growmix niestety nigdzie w Polskim necie nie znalazlem jedynie najblizej mam na Slowacje i Czechy znalzlem kilika growshopow oferujacych ta ziemie bede musial chyba tam podskoczyc autem chyba ze ktos wie gdzie mozna ja dostac w Polsce ?
Mam jeszce pytanie nie wiecie czy u nas mozna dostac produkty HESI ?
214170544|1E4EF77DA2D16354A9753E02438BA56E|/
Lub w emule w opcji szukaj wpisz : [DviX - ITA] - Marijuana Growing Top Quality
MASTERIO pisze: Mam jeszce pytanie nie wiecie czy u nas mozna dostac produkty HESI ?
A ja sie Ciebie zapytam]
Moim zdaniem choc sie jeszcze nie znam za wiele uwazam ze jest o wiele lepsza ta mieszanka ma dobre skladniki idealne Ph i EC : pH: 5,8 - 6,2 EC: 1.4 - 1.6
A przedewszystkim jest juz wysterylizowana .
Najblizej mozna ja kupic tutaj :
http://www.growshop.cz/index2.php
Growman Plains s.r.o.:
Boriojoa 95
CZ- 130 00 Praha 3- Zizkov
Grow in Berlin
Flottenstraße 24c
D-13407 Berlin
http://www.plagron.nl/2005/Plagron_UK/U ... -mix.shtml
[ external image ]
Na faze wzrostu polecaja taka mieszanke :
http://www.plagron.nl/2005/Plagron_UK/U ... -mix.shtml
[ external image ]
[ external image ]
Ogladalem dobry film na ktorym kolezka sadzil K2 w tej ziemi i dokladnie pokazywal co i jak robic i ile i jakie proporcje odzywek HESI oraz caly plan budowy growroomu wyrosly mu bardzo piekne rosliny .
A tutaj podaje link do emule do tego filmu POLECAM !!! :
ed2k://|file|[DviX%20-%20ITA]%20-%20Marijuana%20Growing%20Top%20Quality.mpg|
Może.. ja bym wymieszał kwiatową z torfową [ obydwie o podobnym ph do tej..]: + odrobina perlitu. Może odrobina dolomitu : tak na zapas. Zapewne kosztowało by mnie to o wiele mniej.
A sterylizacja ?? piekarnik folia do pieczenia kurczaka. no.. nie sterylizacja a tak do 70 stopni co by zabić ziemiurki.
tak odchodząc od tematu: Znowu przypomina mi się Koleżka Gościa I Dobry Gen : 2 odmienne podejścia do uprawy ;) Ja wolałem Dobrego Gena: który potrafił bardzo dużo zrobić : bez żadnych specjalnych dodatków: minimalnymi kosztami [ nie dość tego to była jego 2? Czy może nawet pierwsza uprawa:]
Patrz to:
http://hyperreal.info/wiki/go.to/see/Trenowanie%20LST
[ Koleżka Gościa wydał na sam preparat super Bud więcej ;) ]
Może i ta ziemia jest nieco lepsza od samodzielnie skomponowanej o nieco przypadkowym składzie: ale czy jest na tyle lepsza, że warto , ja na silę i za ”wszelką cenę” sprowadzać?
Pozdrawiam.
od tej ziemi plagron wcale nie jest gorsza, nie jest wysterylizowana ale wcale nie musi byc, ja nigdy nie uprawialem w sterylizowanej ziemi i nic sie nie dzialo, tak uprawia wiekszosc osob.
nie sugeruj sie zawsze tym co widzisz na filmach, bo wiekszosc procucentow przechwala swoje produkty, zwlaszcza te zw. z konopiami. hesi w cale nie jest jakies najlepsze, w zasadzie to popularne tylko w holandii. ja np wolalbym kupic biobizz ktory nie jest tak przereklamowany maja duzo wiecej nagrod i uznania w uprawie wazyw.
A co do HESI ma o wiele wiecej nagrod w uprawie ziola a nie jakis biobizz dla warzyw .
Na wszystkich zagranicznych forach chwala produkty HESI nie wiem o co ci chodzi ale zobacz to :
http://www.hesi.nl/english/producten.htm
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
Ja mialem juz planty w kokosie z CANNA A+B
oraz w wodzie z GHE
A teraz mam zwykla ziemie + perlit i biohumus i zapach az kreci w nosie i jest podobny do tego co znam z NL a wczesniej bylo tak sobie zapach byl ale inny choc na moc nie da sie narzekac
MYSLE ZE ELEKTRO ZAWOR JEST POTRZEBNY
tak btw. w polsce nie dostaniesz produktow hesi, ani zadnych dobrych organicznych nawozow w plynie. sprowadzilismy ze znajomym ziemie plagron ale sie spozniles bo juz wszystko sie wyprzedalo - to jest adres strony: www.hemp.pl . Jak chcesz to moge zobaczyc na magazynie czy moze jakis worek sie nie zapodzial.
hesi mozesz kupic np. tutaj: www.growinberlin.de - to jeden z lepszych europejskich grow shopo'w.
tak od siebie moge ci powiedziec ze kupilem juz tam pare rzeczy i nie jest to tania przyjemnosc:
oprocz tego co zaplacisz za produkty:
- przesylka kosztuje 100zl
- twoj bank za przelew miedzynarodowy pobiera prowizje 65zl
- ich bank za realizacje miedzynarodowego przelewu pobiera ok. 100zl
wiec ok. 300zl musisz doliczyc do przesylki.
a jesli juz bym cos z tamtad zamawial to Biobizz, moim zdaniem do najlepsze organiczne nawozy na rynku, a ich stymulator kwitnienia jest jednym z najlepszych na swiecie. www.biobizz.nl. z tego co wiem to hesi nie jest 100% organiczne wiec nie widzie wiekszego sensu kupowania chemii za taki chajs...
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.