Półsyntetyczna pochodna alkaloidów krasnodrzewu pospolitego.
Więcej informacji: Kokaina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 248 / 3 / 0
Odczynniki do TLC (chromatografia cienkowarstwowa) to po prostu dobrze dobrany rozpuszczalnik(albo mieszanina) np. etanol, chloroform, chlorekl etylu, woda etc i podłoże[inaczej sorbent] (może być bibuła, płytka szklana, albo płytka krzemianowa itd). Trzeba wiedzieć co w czym się rozpuszcza i jak będzie odziaływać. O ile same rozdzielenie jest łatwe to do detekcji trzeba już mieć sprzęt. Jestem ciekawy tylko jak parathormon chce przy tej metodzie ustalić zawartość kokainy. Jak coś źle napisałem proszę poprawić.

Co do jednego się zgodzę, w dziale kokaina można znaleść najwięcej bajek, mitów, legend i zwykłych bzdur. Np. ostatnio w wątku ogólnym gość pisze, że ma dostęp do 81% k. (skąd dokładnie ta liczba?! nie wiadomo), drugi mu pisze, że ma 90% i wali tego do 150mg... i o co tu chodzi?
  • 52 / 1 / 0
Niektorzy znaja dokladny procent ,bo kupuja to w opakowaniach z oznaczeniami jak ,np. mleko uht 3,2% hehe.

Ostatnio słyszałem jak koles negatywnie wypowiadał sie na temat zółtego koko (tego niby peruwiańskiego) .Zdziwiło mnie to ,bo według tego co tu przeczytałem to te flaksy ciezko przezenic hmm?
  • 1615 / 28 / 0
Nie jedną rajkę koksu w życiu ściągnąłem w Polsce i za granicą (z resztą z pewnością jest jeszcze tu kilku takich). Z rozmaitych źródeł. Te dojścia do których mam dostęp są na prawdę konkretne. Już pierwsza krecha trzepie mocno.

Przebywając w towarzystwie "będących w temacie" jeszcze nigdy nie spotkałem się z tym, żeby ktoś podawał ilu procentowa to jest koka. Nie ważne czy sprzedawał na sztuki, dziesiątki czy setki.

Jak kupujesz więcej, to możesz sobie niuchnąć. Choć czasami to jest zbędne, bo wiesz że lepszego nigdzie nie dostaniesz. A jak dostaniesz to właśnie to samo ale już z czymś przeżenione. Nie spotkałem się z tym żeby ktoś był tak dociekliwy i sprawdzał w laboratorium czystość kokainy.

Byłby to z pewnością dobry temat na pracę naukową, ale jak już pisałem wcześniej trzeba by było mieć rzetelne dane z różnych źródeł, ogniw i etapów dystrybucji itd. Z pewnością wielu sięgnęło by po tą publikację choćby z ciekawości.
  • 268 / / 0
w Gda pod nazwą "Designer cocaine" ukrywa się mefedron. 140zł/g.

http://murtibing.blog.com/2012/02/08/ko ... -w-polsce/
ja jestem człek tolerancyjny, kopie dopiero po trzeciej kaczy
  • 180 / 1 / 0
orientujesz sie ktos z czym sie belta K? Kolega ostantio mowi, ze kupuje w aptece- doslownie bo zmieszaniu pachnie ten sam skladnik bardzo podobnie do K, taki swiezy zapach z nutka chrzanu
Uwaga! Użytkownik immortal11 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 116 / 1 / 0
benzokaina to nie-dzialajaca imitacja kokainy ;) (zapach ,smak ,wrazenie TEGO ODRETWIENIA sa bardzo podobne) aczkolwiek nie mam pojecia czy to w aptece w czystej postaci da rade dostac. wiem ze sprowadza sie w kilogramach benzokaine tylko po to by wlasnie szabrowac z koko ,poniewaz lidokaine latwo bardzo odroznic :)
Uwaga! Użytkownik flashback2 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 180 / 1 / 0
kolega mowi, zemial benzo i w smaku itp podobno tragedia

mozliwe, ze z czyms pomylil?
Uwaga! Użytkownik immortal11 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 116 / 1 / 0
moze benzydamine :D haha ale to b. mozliwe ze z czyms pomylil ;)) zagleb sie bardziej w temat benzo-kainy jezeli chodzi o sprowadzanie do europy na masowa skale w jednym celu ;)
Uwaga! Użytkownik flashback2 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / / 0
ostatnio widzialem jak dilc walil ibuprofen do koksu :nuts: 8-(
Uwaga! Użytkownik Monster3991 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 627 / 7 / 0
Monster3991 pisze:
ostatnio widzialem jak dilc walil ibuprofen do koksu :nuts: 8-(
To nie widziałeś dila tylko d(eb)ila :-)
"Fortune favors the bold."
- Virgil, Aeneid X.284

"Make things as simple as possible but no simpler."
- Albert Einstein

"Whatever people say I am, that's what I am not"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.