Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 2595 / 541 / 0
Ciekawe, czy słowniczki są aktualizowane u niebieskich %-D
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 187 / 63 / 2
pewnie ci bardziej zatwardziali w łapaniu "pRzEstEpcÓw" policjanci na bieżaco aktualizuja swoje słowniczki a reszta uczy sie od tych zatwardziałych %-D

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 1511 / 529 / 0
Cześć z tego jest bardziej przypalowa niż mówić wprost, jeszcze wymyślać jakieś zdania całe żeby to wpleść i nie było podejrzane użycie takich sformułowań... Wydaje mi się że ktoś od takich spraw w policji musiał stworzyć szkolenie dla funkcjonariuszy nie znając się na tym za bardzo i wklepał byle co i byle jak, dużo naturalnych określeń ze Szczecina i okolic tu nie ma a wiele to pewnie inne regionalizmy. Tylko w niektóre zwroty nie uwierzę, nie ma szans żeby ktoś tak mówił. To musi być test IQ dla policjanta, jak wyjdzie, że jest głupi, to do policji się nadaje, bo głupi wykonuje rozkazy i się nie zastanawia.
  • 93 / 53 / 0
Sami tego wszystkiego nie wymyslil z dupy, czesc pewnie tak ale wiekszosc to zapewne jakies niedojebane tlumaczenia sprzed czasow powszechnego internetu, tlumaczone przez starszego antyperspiranata jakiegos tam, a zrodlo to .. no mozliwosci jest wiele. Zakladm ze te nawet po tlumaczeniu "poprawnym" sensu by nie zyskalo za duzo, ale ciekawe kurwa skad on wzieli takie "materialy operacjyne" czy na jakim murze to przeczytali czy co kurwa %-D To pewnie jeszcze z lat 90 jest, nie zdziwioby mnie to. Wtedy to przypadkiem najdrozszym urzadzeniem na komisariacie nie bylo biurko czy cos? xD
  • 2595 / 541 / 0
Wiadomo, że znaczna część jest z lat 90, ostatni wpis przed moim odkopem był z 2008.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.