Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 54 / 3 / 0
Trochę wybrakowany ten słowniczek, ale ogólnie to większość funkcjonuje w ćpuńskim slangu albo przynajmniej obiła mi się o uszy. Po lekturze forum powinno się dodać jeszcze kilka oryginalnych nazw/ zwrotów odnośnie tych nowych aptecznych gówien na które jest teraz taka moda.
Uwaga! Użytkownik Drugstore cowboy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 907 / 8 / 0
po usłyszeniu kilku, kilkunastu, kilkudziesięciu słów we slangu, zwykłe słowo marihuana wydaje sie być piękne.
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 290 / 6 / 0
http://parentingteens.about.com/cs/coca ... ocaine.htm

Tu polecam. Są różne nazwy (ang) różnych dragów
Uwaga! Użytkownik Bluecocaine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 321 / 4 / 0
80% jest tłumaczone jako kokaina, reszta jako mj i apmh, co to za słownik? :P
Meow.
  • 1997 / 120 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
odpał brakuje
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 83 / 2 / 0
W zasadzie, to większość z tych pojęć funkcjonuje w rzeczywistości, no ale niektóre to powalają na kolana :D.
gówno - haszysz... i weź to skmiń :D. Już to sobie wyobrażam. Telefon do zioma: "Masz coś ciekawego na składzie :D? - Taa gówno za 3-5..."
Ostatnio zmieniony 27 marca 2008 przez greenLov3r, łącznie zmieniany 1 raz.
'gdy wchodzę na scenę mam synu charyzmę i klasę, a ty możesz grać za bramką i plexi glass'em!'
hustlin'
  • 803 / 6 / 0
Normalne pojęcie ja od razu wiem ocb hehe
  • 181 / / 0
bambino – tabletka amfetaminowa
aaa to te lody Bambino,ta?
dmuchawa – strzykawka

dmuchać – odurzać się środkami wziewnymi
to 'dmuchanie dmuchawą' nie jest możliwe? 8-(

acid – LSD (ang. acid – kwas)
i
ejsid - LSD
jak miemam to o to samo chodzi,tylko szczekacze angielskiego uczą się również tego wymawianego 'ołrajd kops'!

fifa, fifka – rurka szklana lub metalowa podobna jak do papierosów, tyle że z zakrzywioną do góry końcówką, w którą nabija się haszysz lub marihuanę
a ja do dziś dzień myślałem,że to taka gra komputerowa w piłke (s)kopaną :nuts:
groch, groszek - ekstazy
a moja mama robiła na święta sałatke z groszkiem 8-( :scared:
gucio - wąchacze
ten ziom psczółki Maji też był 'wąchaczem' ?lub bardziej pasuje w sumie 'wąchaczami' ?
joint – skręt (najczęściej z marihuany)

dżoint – własnoręcznie zrobiony papieros (np. z marihuany)
i znowu przy okazyjnie suki mają kurs wymowy angielskiego, wery gód
karton - LSD
oj jak ja chciałbym w takim razie mieszkać w kartonie :-)
konik – pomocnik handlarzy narkotyków
'konik z drzewa koń na biegunach....' lalala
mapa - LSD
powiedzenie nauczyciela na lekcji geografii 'rozwiń mape' nabiera teraz innego znaczenia :-)
pietruszka – marihuana
a moja mama pietruszką zupy przyprawia,kurwa nać co za marnotractwo :wall: :argue:
Dobra dość już,nie chce mnie się dalej,ale podsumowując-cały ten wątek rozpierdala w chÓj %-D
Uwaga! Użytkownik Anthony20 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 71 / 2 / 0
Nie wiem kto to układa te śmieszne slangowe wyrazy, ale wydaje mi sie że złapali jakiegos ostro zrytego ćpunka i kazali mu mowić jak się mowi na to jak na tamto. I on zjarany ze zrytym beretem, zaczał mowic np. "O pietruszka! Tak mowimy na marihuane" :)
A że kazali mu tak mowic i mowic, to pomysly mu sie konczyly i wymyslał jakies całkiem zjebane określenia.
Taka moja teoria no bo kto mowi na hasz gówno? :) Chyba jak jest lipny towar :)
  • 1997 / 120 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
a nie zdarza ci się powiedzieć "ale zajebiste gówno, wyjebało mnie w chÓj"? (zakładam że nie jesteś kobietą)

pietruszka? U nas sie mówiło zasem majeranek, czasem oregano, ale raczej w kontekście że chrzczone konkretnie.
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
ODPOWIEDZ
Newsy
W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.