ODPOWIEDZ
  • 77 / 1 / 0
Zasadzenie swoich roślinek w polu kukurydzy to dobry pomysł? Czy te dwa gatunki roślin się nie gryzą itp? Bo mam takiego zajebistego spota. Pgr-owskie pole. Zbiory w tamtym roku były w listopadzie, więc roślinki dojrzeją na pewno. A i jak rok temu zawaliłem tego gnoju z czymś z tego pola do swoich EM, to rosły znakomicie... Tylko czy aby na pewno nie będzie tak, że kukurydza powoduje gnicie zioła albo za bardzo wysusza ziemie?
Uwaga! Użytkownik K.K.Baczyński nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 907 / 8 / 0
Po pierszw musisz wiedzieć kiedy rolnicy na tym polu będą odchwaszczać (wtedy musisz gdzieś to przesadzić:P) a po drugie we kukurydzy i na innych polach lubią buszować dziki, jeśli zobaczysz, ze kuku jest powalona, takie spore kułko przyniecionych kuku to ozancza, że były tam dziki, a kto spotyka w polu dzika ten do domu szybko znika...
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 77 / 1 / 0
Nie dowiem się kiedy odchwaszczają. Ale tak teoretycznie to kiedy to powinno być robione? Przed siewem chyba, no nie? Dziki są, ale przyjeżdżają myśliwi i je rozpierdalają. A i tak mi wpadło do głowy. Ten pgr jest biedny, ale gdyby użyli jakichś środków ochrony roślin, to moim skarbom może się coś stać?
Uwaga! Użytkownik K.K.Baczyński nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 160 / 1 / 0
pole kukurydzy to złe miejsce
gdy kukurydza ma kilkanascie - kilkadziesiat cm wzrostu stosuje sie oprysk herbicydem ktory jej nic nie robi ale likwiduje wszystkie inne rosliny dwuliscienne (czyli konopie tez)

dokladnego terminu tego zabiegu nie znam ale to moze byc cos okolo czerwca
Bądźmy realistami żądajmy niemożliwego
  • 907 / 8 / 0
to moze byc cos okolo czerwca
więc do czerwca we doniczkach owinno być
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 17 / / 0
Nieprzeczytany post autor: bOoolek »
Jedna osoba w moim miescie posadzila niedaleko na wiosce sporo pomidorkow. Pomidorki były schowane w polu kukurydzy i bylo tego naprawde sporo. Kiedys mysliwy zobaczyl, kogos jak wychodzil i poszedl sie tam przejsc... a reszty sie domyslcie... psy psy psy... ;d
Uwaga! Użytkownik bOoolek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 77 / 1 / 0
Zajebiście, całe pole kukurydzy już wysiane. A od znajomego rolnika wiem, że herbicydami pryskają około 15-20 maja. Teraz tylko pytanie, ile ten shit utrzymuje się na ziemi...
  • 173 / / 0
więcej niż tydzień raczej nie, ale przecie jak zrobisz dołek ze swoją ziemią to nic nie powinno sie stać
Psyc[H]oaktywni
  • 522 / 4 / 0
malitakatana pisze:
więcej niż tydzień raczej nie, ale przecie jak zrobisz dołek ze swoją ziemią to nic nie powinno sie stać
Tu bym trochę po polemizował. Można zauważyć że prócz kukurydzy nie rośnie nic przez długi czas trzeba by zajrzeć w ulotkę ile to gówno działa.
Oddam GRZYBY w dobre ręce!!!!! (W następnym sezonie)
Oddam ręce za dobre grzyby!!!!
Grzyby oddajcie moje ręce!!!
Psylocybinowa podróż z za szyby!!
JA i ja jako dwa odmienne stany!
Metoprololum 50mg, Ramiprilum 10mg, Valium 5mg, Mg 300mg /dobe
  • 173 / / 0
ale w powietrzu to sie raczej nie utrzymuje, to jeśli wsadzi swoją ziemie to nic sie nie stanie, a najlepiej to by było sadzić w donicy bo wtedy roślina nie będzie miała żadnego kontaktu z opryskaną ziemią

takie moje zdanie
Psyc[H]oaktywni
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.