Jednego dawka minimalna wkurzy, bo niczego nie poczuje, drugiego zabije.
Indywidualne predyspozycje, w każdym aspekcie.
Zaczynać, jeśli już, od absolutnie minimalnych dawek.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Nie mówię o życiu, mówię o faktach naukowych. A takie podaje się zawsze biorąc pod uwagę 1) dorosłego 2) w pełni zdrowego człowieka.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
hyperreal.info pisze:Minimalna dawka śmiertelna – dla zdrowego człowieka o masie 60kg około 10-15 liści bez pomocy medycznej.
wikipedia pisze:Śmiertelne w sktukach dla dorosłego człowieka może być już spożycie jednego liścia lub 10-20 owoców rośliny
Załóżmy, że sprawdziłem czy mam alergię, czy nie. Załóżmy, że nie mam. Nie wierzę, że w tym przypadku zabije mnie jeden liść. Do tego cały czas zmierzam. Tylko, że zawsze muszę się dużo nagadać, słabo myśli przelewam w posta i na papier. Okrężną drogą.
A tak na marginesie (dopiero zauważyłem), porównanie jednego liścia do 10 owoców jest rozpierdalająco śmieszne.
– Jak zdołałaś wrócić?
zżerał nie wiem z 8 kulek z tego co opisywał było mu gorąco miał kaca giganta był wkurwiony z tego powodu i nie mógł spać a wizji czy czegoś to nie miał być może za mało zjadł
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia
dawno uciekly ostatnie marzenia
Der Reichsspritzenmeister
Space Cadet pisze:
hmm....czy wilcza jagoda dziala tak samo jak zje sie wysuszone owoce?i po ilu swierzych jakie sa efekty?ktos wie...???jest ktos kto probowal owocow?
Moim zdaniem bezpieczniej używać liści - jest wtedy mniejsze ryzyko przedawkowania i łatwiej można ustalić bezpieczną dla siebie ilość. Jeżeli chodzi o owoce, to nie polecam zjadania ich w całości. Lepiej chyba wyciskać z nich zawartość (na początek około 5 kropli) i stopniowo zwiększać dawkę do uzyskania pożądanych efektów. Nie wiem, czy suszone działają tak samo jak świeże, podejrzewam, że jeśli działają, to ich moc jest zmniejszona...
Oczywiście mam nadzieję, że wiesz, z czym masz do czynienia - to nie jest roślina do użytku rekreacyjnego.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.