...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
Zablokowany
  • 10 / 1 / 0
na wstępie proszę aby potraktować ten wątek poważnie.
chodzę na terapie indywidualną, nie z własnej woli, moim terapeutą jest Pan który cały czas mnie umoralnia i powtarza, że narkotyki to zło. Pan ten jest terapeutą od alko, mieszkam w dziurze zabitej dechasmi i nie tu terapeutów od narkusów. cała ta terapia to jakaś kpina, ale niestety muszę.
a teraz sedno sprawy, proszę was o pomoc, bo muszę wypisać plusy i minusy brtania narkotyków! nie chcę przyznać racji temu małemu grubasowi(mój terapeuta) i potrzebuje jak najwięcej plusów, proszę o pomoc!
z poważaniem Julia.;D
to część mego istnienia, jak chleb i powietrze.
  • 153 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zdeblo »
poprawiają humor
czynią osobę wyjątkową
dodają energii
ujmują trosk
świat wydaje się łatwiejszy i piękniejszy
pozwalają odkrywać nowe światy
sprawiają że portfel jest lżejszy
usuwają zbędne wyższe uczucia (choć to niektórzy mają i bez, po rzuceniu dragów)
sprawiają że szybciej się idzie do celu życia (śmierci)
"Pokonałem naziola! " :D
Hyperreal extra Woodstock team '09

CHWAŁA KOGO!

Godom po ślonsku, jym kwasa, kurza ziele, zajebiiiiiiiiiście sie bawia - jestem okej? :D
  • 507 / 11 / 0
Też chodziłam do terapeuty od uzależnienia alkoholowego. Porażka. Do tego gość miał zeza i nigdy nie wiedziałam czy patrzy się na moje cycki, czy twarz.

Prócz tego co napisał Zdeblo, dodałabym wzmożoną komunikatywność, lepszy odsłuch muzyki, poszerzenie horyzontów myślowych.

Edit: ogólnie to taka lista nie ma sensu. Cokolwiek nie powiesz, facet i tak znajdzie kontrargument i udowodni Ci że jesteś zdegenerowaną ćpunką. A gdy zabraknie argumentów - utnie dyskusję i będzie Ci wmawiał że skończysz na dworcu puszczając się za działkę hery.
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2009 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
NOWY DWOREK NOWE ŻYCIE
  • 883 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Elwis »
+:
Życie nie jest bardzo nudne jak się ćpa. Jak się nie ćpa trzeba się trochę natrudzić, żeby nie było nudno.
Pozwalają bez problemu ustalić kontakty z ludźmi na oczekiwanym poziomie.
Mniejsze angażowanie się w przejebane sprawy.
Pożywka dla chorego umysłu.
Zależnie od rodzaju substancji pozwalają się pobudzić, uśpić, włączyć kreskówkę, do wyboru do koloru.
-:
Niestety nieliczni potrafią zachować umiar i rozwagę, więc mogą zajść takie nieprzyjemne skutki jak uzależnienie i inne skutki uboczne. Dodatkowo może się pojawić problem z kasą.
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2009 przez Elwis, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 33 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: goodbye »
oj elwis elwis...

ja bym dozucil do tego lepsze samopoczucie
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2009 przez goodbye, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik goodbye nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1067 / 204 / 0
Nieprzeczytany post autor: czajnikof »
Głupi temat, wiadomo że osoba wjebana, będzie dragi zachwalać. Tylko osoby niećpające, mogą podejść do tego z dystansem- ale co one wiedzą. Dwa światy mam z wami. :emo:
I don't do drugs. I am drugs.
  • 909 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
Wydaje mi się, że jeśli ona wymieni zalety takie jak:
- czynią osobę wyjątkową
- ujmują trosk
- świat wydaje się łatwiejszy i piękniejszy
- Życie nie jest bardzo nudne jak się ćpa. Jak się nie ćpa trzeba się trochę natrudzić, żeby nie było nudno.
- Pozwalają bez problemu ustalić kontakty z ludźmi na oczekiwanym poziomie.

to terapeuta stwierdzi, że to leczenie jest jej bardzo potrzebne, bo problemy próbuje rozwiązywać przy pomocy używek, a to najszybsza droga do uzależnienia.

Powinnaś chyba wymienić plusy okazjonalnego ćpania - poprawa humoru, fajniejsza impreza, lepszy zamiennik alkoholu (napisz dlaczego lepszy - np. że nie ogłupia, nie zwalnia hamulców itd.)
Ale on i tak to będzie miał w dupie, odwróci kota ogonem i pokaże Ci, jak bardzo źle z Tobą.
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
  • 10 / 1 / 0
co do mojego terapeuty, to jest totalny niewypał, zamiat rozmawiać umoralnia, chuj mnie strzela jak mam do niego isć, bo traktuje mnie jak skończeńca, strasznie mnie ryje psychicznie i co gorsza - wpierdala mi na żywca że jestem uzależniona od alkoholu! to jest dopiero jebnięcie! nawet nie mogę zaprzeczyć, bo odpowiada że wie i dalej pierdoli swoje. tele masakrus!
ta całą terapia nie ma sensu, po prostu muszę bronić swoich racji! jestem uparta i choćbym miała tam gadać pierdoły, to i tak nie dam za wygraną temu kretynowi;/ najgorsze tam jest to że mój terapeuta cały czas isę mądrzy, bo wyszeł z alkoholizmu! ;/
przepraszam ze sie tak zwierzam, ale... dzękuję wam, bardzoi mi pomogliście.;)
to część mego istnienia, jak chleb i powietrze.
  • 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
twoja terapia jest zapewne tak bezsensowna jak ten temat <_<

tak ciezko ci wypisac minusy i plusy?no to czerep masz zryty :finger: %-D

temat zamykam.kolezanka juz wie co chciala,podziekowala no to wsio.
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.