Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 258 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: davidb1 »
Czyli 3 razy dziennie po 1600mg czy dawka 4800mg 3 razy dziennie?
A jak z lecytyną? Zamienić ją na choline czy brać i lecytyne i choline?
  • 708 / 24 / 0
1600 3x dziennie.
Co do choliny to ja się nie bawię kupuje na portalu aukcyjnym cholinę 100gr coś ok 22 zł
  • 1262 / 17 / 0
hess ja nawet nigdy piracetamu nie chciałem kupić, dostałem w prezencie od kogoś ;) za free.

Aby na pewno lepiej się wchłania bez pożywienia?
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 642 / 18 / 7
@up
To co się rozpuszcza w wodzie lepiej wchłania się na pusty brzuszek, a to co w tłuszczu odwrotnie. :-D
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 35 / 1 / 0
Czy piracetam w większych dawkach działa delikatnie na jakieś neuroprzekaźniki??
  • 210 / 17 / 0
W wyniku poprawy krążenia i plastyczności mózgu usprawnia się synteza wszystkich neuroprzekaźników. Mechanizm jego działania jest dość złożony i wielostronny. Zdaje się zwiększać ilość receptorów NMDA.

A tak z ulotki Lucetamu:

Piracetam ma wpływ na neurony i system naczyniowy. W komórkach nerwowych piracetam w różnorodny sposób oddziałuje na błony komórkowe. W przypadku organizmów zwierzęcych intensyfikuje różne procesy neurotransmisyjne, szczególnie na drodze modulacji gęstości i aktywności receptorów postsynaptycznych.

A od siebie zadam pytanie - Gdzie mogę dostać Piracetam w wersji proszkowej??
  • 1262 / 17 / 0
W internecie, duckduckgo kilkadziesiąt ofert form proszkowych. Nie można podawać nazw sprzedawców poza działem sprzedawcy. Bardzo łatwo znaleźć serio.

Po jakim czasie zaczyna działać piracetam, mój plan początkowy był taki, że miałem najpierw jeść 2400 mg doba a później dokładać po tygodniu + 800 mg, ale nie oszukujmy się tych blistrów jest mało, chciałbym wejść na pełne obroty chociaż na 3 tygodnie. W takim razie ile brać by było najwydajniej i w jaki sposób? Walić 4800 mg już od teraz i do tego kilka kapsułek lecytyny 1200 + reszta supli które jem? Nie wiem jakiekolwiek rady jak to najlepiej wykorzystać co dodać by więcej trafiało mi do krwi a nie marnowało się z sikami?
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 642 / 18 / 7
@up
Ogólnie to ja już czułem działanie od pierwszego zażycia jednorazowej dawki 2,4 g. Możesz śmiało zwiekszyć dawkę jak nic nie czujesz. Ogólnie u osób zdrowych słabo czuć jego działanie.
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 1262 / 17 / 0
2400 mg Pira, pseudoefedryna 180 mg, kofeina 320+ mg + 4 x lecytyna 1200, multicode 45+ men, plusz żeń szeń, 4 x mega tran, alertec, desmoksan i jedna fajka, zielona herbata.

Jest epicko wyostrzone kolory, przebodźcowanie, wszystkie dźwięki głośniejsze, zwracam uwagę na każdy szczegół otocznie i szelest, lekkie poddenerwowanie. Nie sądziłem, że na mnie pira będzie tak mocno działać. Ponoć najsłabszy nootropop takie efekty miałem po noopepcie jak pakowałem go od c***ry a tu głupie 3 tableteczki 3ci dzień. Ja pierdole zajebioza ciekawe jak będzie mi szło uczenie się.
  • 1425 / 80 / 0
Moc piracetamu odnosi się głównie do dawkowania, czyli ze trzeba ojebać kilka gramów, a nie mg.

Jebnij 5g, wtedy jest działanie.

2,4g to taka srednia dawka, a zes sie jeszcze nawrzucal to speeduje;p

PS. Pomijajac multicode bo to "wydrzyjgrosz" ;p

Oprócz tego elegancki efekt pirka to jest to, ze po dluzszej suplementacji znacznie wzrastaja mozliwosci werbalno-retoryczne (heh) i mozna tworzyc bardzo kolorowe i trafne wypowiedzi.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.