Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 447 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: electrofreak »
od czystego gaba (które słabo przekracza bbb) lepsze masz np. ghb, benzosy, nawet phenibut, baclofen, alko
tyle że gaba pogarsza umiejętności poznawcze i pamięć, piracetam teoretycznie poprawia (bo zmniejsza ilość gaba względem glutaminianu)
pewność siebie nie ma tu nic do rzeczy....
  • 286 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: melon27 »
po GABA spałem zdecydowanie krócej niż normalnie, po piracetamie ciężko mi zasnąć
mixu nie próbowałem

Phenibut to dopamina i gaba, więc nie ma selektywności działania na gaba
;)
  • 286 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: melon27 »
piracetam potrafi wyciągnąc z ludzi z aspergera, takze niejako potrafi zmienić charakter i przez to może wplynąć na pewność siebie
;)
  • 34 / / 0
Nieprzeczytany post autor: luc »
Mam pytanie, czy moge wypić zawartość ampułki 5ml nootropilu, nie chce i.v>?
  • 433 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: kodziarz »
Ale po ch** ci pić jedną ampułkę nootropilu?
Uwaga! Użytkownik kodziarz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1049 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: noithai »
Ja biore Lucetam od prawie roku, dawka dzienna 1.6g, mialem tydzien odstawienia i to byla prawdziwa chujnia!
Gorsze nizli po heroinie. Silne zaburzenia rownowagi, wymioty, bole miesni. Jak zaczyna sie to brac, to ciezko przestac. Na mnie ten lek dziala bardzo dobrze - pamiec powrocila, lepsza koncentracja, czystsze myslenie. Generalnie OK, ale to odstawienie.... Przeraza.
„Bóg chrześcijański jest okrutny i mściwy. Jeśli popełnisz błąd i nie żałujesz, skazuje cię na wieczne piekło. Wydaje mi się to tak niewspółmierne, że nie chcę wchodzić z nim w żadne układy” [Cabré]
  • 82 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: soogood »
co ty gadasz to uyzależnia? fakt e podnoisi lbido zy agresje ,,zastanwaiam sie czy to podudza tez przysadke muzgową do sekrecji fsh lh przez co testosteron odniesiony z kąd mogło by yc libido i agresywnośc .rozdrażniene ,,ja tak mam
al eu meni też nootropil ejdzie po nereczkach i psi pis co chwila tak wiec niejadam w kło a z doskoku jak potrzeba mi libido wieksze i sprawnosci troche , np do roboty :D pałastoi jak szlona ale fakt potrem przemija,,
na wiki psze ze po daje sie też to przy nieprawidłowej budowie krwinek..mamy tu jakiegos specjaliste ze by uściślił temat? kiedyś na ulotkach pisało e ten lek ochrania wzmacnia i służy ja pozywka dla komurek glojowych do produkcji mielity terz pisze o energetyce ,faktem ejst ze jak mis ie kreciło w głowie a byłem na nootrpilu to jak normalnie by mine zmuliło poprostuy od spadku ćiśnienia ortostatycznego z kąd ten zwót głowy tz powstał tak po piracetami e po tak zawrocie dostawąłem wrećz pszyspieszenia i adrenalinke lekko yło czuć ,ale faktem też jest e czsami cholernie czuje sie rozdrażniony po tym gównie daltego woe bbrać go w te dni gdy wale kofeine ,,bo po niej spada mi cieśnienie właśnie i ogułem fajny miź 2,4piracetamu i 200kofeiny do tgo 2gr l-karnityny i moge śigać jak szalony :D

kolego ja zygałęś i takie objawy to zbadaj nerki lepiej kreatynine bo nootropil własnie o nich jedzie i ten objaw to mół być raej od ich uszkodzenia jak tolerancji fizycznej,,chocziaż>? wżo jsest podobny do nikotyny troch ei podobno dział w receptorach nikotynowcy więc kto wie ja niejestem farmakokinetykiem i troche już moja wiedza mi ciązżyćzaczyna za dużo tgo wiem a jest jeszzcze cała masa

jadłęm nootropil z grzybami np ciekawy miź ale taki bardziej już po d dooobrą pgułe podchodzi ,pobudzenie bardziej jak trip
jadłem z metedronem ale ogułem ten mix niewiem met hujowy dla mnei

pozatym nootropilmze halo wywołuje czasem ale to del;iryjne a nie psyuchodeliczne jak mi siez zadję wiec niewarta gra swieczki
chociaz kto wie zostawie to co mam do jakichś okazjonalnych mixów

ps gaba sie niewchłania z układu pokarnmowego te suplementy to niestety ale pacebo
ktoś tu pisał ze krucej spał owszem al epo gbl a nie gaba !!!http://www.rozanski.cal.pl/?p=1140 )znajdziecie też wiele innych ciekawych zeczy)

ogulnie to olecam tą stronkę jeszcze http://www.luskiewnik.strefa.pl/psychos ... tia/p1.htm
Uwaga! Użytkownik soogood nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
brałam ponad rok lucetam, pozbyłam się zabutrzeń równowagi, zero problemów z odstawieniem.
Uwaga! Użytkownik proszekdopieczenia nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kremdorąk »
fajnie podkręca libidoi jest też dobrym motywatorem
Uwaga! Użytkownik kremdorąk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 80 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: deadline »
ja pierdolę, nie chce mi się czytać xx stron, nie dopatrzyłem się również żadnego FAQ, więc pozwolę sobie zapytać

-czy piracetam pomaga na dziury w głowie powstałe w wyniku użytkowania benzo i jarania (10lat) - problemy z pamięcią i koncentracją, umiarkowany zespół amotywacyjny
-co warto powiedzieć konowałowi by wyciągnąć reckę przy założeniu że gadki w tonacji "jarałem tyle i tyle i mam dziury poproszę *cetam" odpadają. Ja nie ćpam, nie jaram, chodzę do kościoła i dokarmiam bezdomne zwierzęta.
-jakie są efektywne dawki i po jakim okresie czasu można się spodziewać pierwszych efektów używania

z góry dziękuję ;*
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.