Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Jak ma sie piracetam do ryzyka wystapienia psychozy? Mam spore obciazenie genetyczne z obydwu stron (babcia schizofreniczka, ojciec depresja atypowa), a sam borykam sie z dezorganizacja myslenia. Z tego wzgledu wole dmuchac na zimne przed lykaniem czegokolwiek
  • 1000 / 269 / 0
@Nitrodolski1

Pira może zwiększać ryzyko psychozy u takich pacjentów, wg chata gpt.

Zalecam kontakt z lekarzem przed zastosowaniem.

rada o kontakcie z lekarzem ok, przepisywanie rad z chatgpt nie ok. Warn. Stteetart
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2807 / 363 / 0
11 listopada 2024Nitrodolski1 pisze:
Jak ma sie piracetam do ryzyka wystapienia psychozy? Mam spore obciazenie genetyczne z obydwu stron (babcia schizofreniczka, ojciec depresja atypowa), a sam borykam sie z dezorganizacja myslenia. Z tego wzgledu wole dmuchac na zimne przed lykaniem czegokolwiek
Jesli sa takie problemy to lepiej nie bierz piracetamu czy innycn notropow bo moze byc nie ciekawie
  • 8 / / 0
Dobrze na mnie działają dawki 8-10g dziennie ale mam problem z bólami głowy mimo brania większych dawek cdp choliny od szwajcara. Wie ktoś ile choliny suplementować przy takich dawkach? Gdzieś też wyczytałem ze bóle mogą być od zbyt dużej dawki choliny. Może przy takich dawkach lepiej łączyć cholinę z alpha?
  • 1051 / 299 / 2
@tropon primo, na cholerę Ci takie dawki?
w dłuższej perspektywie czasu narobią więcej zniszczeń niż Ci pomogą, mimo łączenia ich z choliną lub alpha gpc.
Ja biorę 2400mg dziennie max od 3 lat i mam się zajebiście dobrze, ofc z dużą dawką choliny.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 1000 / 269 / 0
@tropon

10g to o wiele za dużo, tylko sobie krzywdy narobisz. Ja brałem coś około tego kiedyś, ale bardzo krótko bo chodziłem mega wkurwiony. A głową też może Cię zwyczajnie z tego powodu boleć, że bierzesz za dużo piracetamu.

Ogarnij sobie jakieś normalne nootropki, ale placebo-piracetam.
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Głowa raczej boli Cię od nadmiaru piracetamu - kiedyś ucząc się na studia wziąłem coś koło 3G pod kofeinę i była masakra
ODPOWIEDZ
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.