Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1011 / 273 / 0
@przodownik

Ja pamiętam, że jak przestawałem brać, to działanie stopniowo zanikało i znowu byłem przyjebany. Aczkolwiek mogło to być od używania subtstancji psychoaktywnych w przeszłości też. No i zaburzenia depresyjne mi siadały na kognitywne. Ale chuj wie, może kwestia osobnicza.

Teraz celuję w coluracetam i kupuję jak wrócę z traski.
  • 1267 / 343 / 2
@GermanskiOprawca Ty fajny ten coluracetam, może też się na niego przeniosę - ofc z dobrym źródłem choliny, skoro to racetam. Ale spodobało mi się jego pozytywny wpływ, na wzrok który z racji zawodu zaczął mi się pierdolić - konkretnie w stronę astygmatyzmu.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 63 / 5 / 0
a jak jest z stosowaniem piracetamu, i ogólnie nootropów, w kontekście brania benzo?
  • 3582 / 582 / 1
Jak bierzesz benzo to ja nie wiem czy piractam likwiduje dziury w pamięci 😅
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 63 / 5 / 0
w sensie, czy jakość wchodzą w złą interakcje, czy warto na czas benzo przestać brać piracetam, czy może wręcz przeciwnie - warto stosować, również w czasie brania benzo. Ja benzo biorę od czasu do czasu, z 1 - 2 dni w miesiacu
  • 932 / 293 / 5
Przy tak niskiej częstotliwość przyjmowania benzo nie warto sobie zawracać głowy zmianami w braniu piracetamu.
Piracetam negatywnego działania na pamięć benzodiazepin nie zmieni ale do żadnej interakcji nie dochodzi.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 164 / 14 / 0
Ja biore 3,6g jakos od tygodnia zeby poprawic kondycje swojej glowy po byciu kiedys benzowrakiem, co warto brac do piracetamu zeby lepiej dzialal? Slyszalem ze cytykolina moze byc pomocna, prawda to? Myslicie zeby kiedy i do ilu zwiekszyc dawke?
  • 1267 / 343 / 2
@Lotnik69 koniecznym must-have to cholina - omega3 wyłącznie dobre, od siebie mogę polecić w dobrej cenie te z Action nie dość, że cena zajebista, ilość bo aż 300 kapsułek to i % EPA/DHA są na nienajgorszym poziomie. Jeśli nie będziesz miał dobrego źródła choliny w diecie to piracetam w takiej dawce narobi więcej szkód niż pożytku w dłuższej perspektywie czasu.
  • 164 / 14 / 0
@Merx w sensie kupic tylko omega 3 czy też jakąś dobrą choline np cytykoline?
  • 1267 / 343 / 2
@Lotnik69 jak masz możliwości finansowe najlepiej to i to, zaszkodzić nie zaszkodzi, a w tym przypadku wyłącznie pomoże.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.

Okultystyczne rytuały czy "zabawa" pod wpływem medycznej marihuany? Co wydarzyło się na Górze Cment

"Wszystko wskazuje na to, że ktoś uczynił sobie z cmentarza miejsce zabawy. Jak niebezpiecznej? Nie wiadomo. Być może pod wpływem leczniczej marihuany, której sprzedaż prowadzona jest tylko na receptę. Opakowanie po takim leku, leżało wśród świec, lampek, kartek z dziwnymi, niemożliwymi do odczytania tekstami, ale też monetami, drewnianymi figurkami i chustami."