Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 927 / 289 / 5
Z tego co mi się wydaje chodzi głównie o przyswajalną formę omega-3. Wpisz w internetach omega-3 i sobie poczytaj co jeszcze ma omega-3, ile gdzie jeste i gdzie się dobrze przyswaja jeszcze. Ryby jakieś, kupić też możesz suple z omegami (fajnie aby też miały inne niż tylko 3)
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 9346 / 1813 / 2
15 kwietnia 2023sclero2014 pisze:
@Stteetart koniecznie olej lniany ? Czy może być inny ?
Może być oliwa z oliwek ale szukaj takich x kw omega 3.
Suple z omega sa mało opłacalne. Za te 30zl to mam litra oleju który mi wystarczy na o wiele dłużej niż tam setka kapsułek z Omega.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 2807 / 363 / 0
@Stteetart tak myślałem że chodzi o kwasy omega 3 i w sumie masz racje olej myślę że jest lepszą opcja niż tabletki z suplami omega 3
  • 927 / 289 / 5
Takie pytanie z dupy, kwas acetylosalicylowy może zadziałać synergicznie z piracetamem?
poprzez rozrzedzanie krwi czy jakoś tak
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
  • 3 / 1 / 0
Polecam jednak omega-3 w suplemencie. Najlepiej standaryzowanym na 330mg EPA i 220 DHA (lub na odwrót, mogłem pomieszać).
Jeśli olej to tylko lniany. Inne zawierają śladowe ilości omega 3. Lniany zaś jest bardzo niestabilny. Trzeba trzymać go w ciemnym szkle i w lodówce. Ponadto podgrzany do ponad 40stopni traci prozdrowotne właściwości i staje się szkodliwy (utlenia się do trans).

2 pytania odnośnie piracetamu:
- czy Wam też wyostrzył się po nim węch ?
- jak go użyć do podbicia MDMA ? Zdarza mi się wdupić tego (MDMA) nawet 300-400 mg zanim przyjdzie mi euforia (w porcjach po 100-150 co 2h, nie na raz). Chciałbym jednak trochę ochronić neurony zamiast je wypalać kolejnymi dokładkami, a jednak poczuć jeszcze trochę magii emki.
  • 927 / 289 / 5
Kiedy omega-3 osiąga swoje pelne działanie. Pytam czy pomaga ona długoterminowo czy na przestrzeni tygodnia dwuch może ona nastąpić? Pytam głównie o łączenie z piracetamem ofc
"Żona kocha, warto żyć!"
  • 3234 / 549 / 0
Ktoś łączył z memantyna? Dodają się jakoś te substancje albo wywołują u kogoś zle interakcje?
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 3013 / 1017 / 0
dwa miesiące temu zacząłem stosować piracetam w postaci preparatu Memotropil i muszę powiedzieć, że nie jestem zawiedziony działaniem powyższego środka. dawkuję go biorąc 2400 mg/d w dwóch dawkach podzielonych. nie mając wcześniej do czynienia ze środkami nootropowymi tego typu, muszę przyznać, że jest po nich zauważalna poprawa funkcji kognitywnych i poznawczych. mi głównie zależało na uzyskaniu efektu wspomagającego pamięć i koncentrację. piracetam zaczął mi bardzo pomagać w życiu codziennym, dzięki niemu lepiej funkcjonuję - zapamiętuję więcej i szybciej, a także odczuwam tzw. "clear head" - rzeczy nieistotne potrafię oddalić na dalszy plan i skupić się na tematach istotniejszych. to jest w moim przypadku bardzo ważne. ogólna wydajność kognitywna jest wyższa. nie ma efektu pobudzenia, jak w przypadku klasycznych stymulantów - nie doznałem działania psychotropowego po piracetamie. to po prostu dla mnie taka pomocna pigułka pomagająca w codziennym życiu. skutków ubocznych nie odnotowano.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 1000 / 269 / 0
@przodownik daj znać, czy efekty się utrzymają po zaprzestaniu stosowania środka
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3013 / 1017 / 0
pn maja 27, 2024 10:23 pm

póki co zażywam preparat i nie planuję odstawiać, mam spory zapas tegoż leku. jednak, gdy ten moment nastąpi, to nie omieszkam opisać swoich spostrzeżeń. na chwilę obecną kuracja Memotropilem (piracetamum) przynosi wiele plusów, o których wspominałem we wcześniejszym poście.

scalono - łysy

22 maja 2024GermanskiOprawca pisze:
@przodownik daj znać, czy efekty się utrzymają po zaprzestaniu stosowania środka
miałem po czasie dać znać jak wygląda sytuacja związana z przerywaniem stosowania tegoż preparatu. zażywam go cały czas, regularnie w dawce 2400 mg/d, więc dłuższych okresów niebrania nie było, stąd nie mam jak się odnieść do pytania tak postawionego, ale jeśli chodzi o krótkotrwałe momenty przerwy rzędu kilku dni do tygodnia, to nie ma z tym problemu - takie coś w żaden sposób nie zaburza kuracji piracetamem.

w/w środek zażywam już ponad cztery miesiące i poprawa jest niesamowita, efekty, o których wspominałem w swoim pierwszym poście odnośnie tejże substancji nadal się utrzymują w pełnej wyrazistości. myślałem nad zwiększeniem pułapu dawkowania, ale póki co wydaje się to być działaniem zbędnym, skoro obecna robi robotę. zobaczymy w przyszłości, najwyżej. taki krótki "update" z mojej strony odnośnie użyteczności Memotropilu.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
ODPOWIEDZ
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.