Zablokowany
  • 30 / / 0
Witam. Niedługo zaczynam swą pierwszą uprawę. Zamówiłem 5 pestek lowryder plus 1 killer queen gratisowy.
Mam już wszystkie niezbędne materiały, oprócz programatora czasowego oraz ,,, no właśnie - soil mixa.
W moim sklepie ogrodniczym nie ma perlitu, jest natomiast dolomit i keramzyt. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy uprawa lowryderkow na samej ziemi uniwersalnej ma wiekszy sens? Mam ograniczony mocno budzet, ( ok. 15 zł ).
Druga sprawa, to sama roslinka. Lowryder nie potrzebuje wega, bo ma autoflo. Czy zatem od razu po wykielkowaniu ustawic 12/12? Proszę o pomoc - od Was zależy los maluszków :P
Pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik cult666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
Idź do skelpu i powiedz "chce mieć ziemie bez żadnych dodatków, nawozów i innych chójów mójów" pani Ci da.
Dokup do tego jeszcze perlit (którego nie masz ;p ), wsyp. Ew styropian. Na dnie doniczki mozesz poukladać troszkę kamyczków
Lowryder nie potrzebuje wega, bo ma autoflo
Zgadza się. Możesz ustawić jej 18/6 12/12 24/0. Zdaje mi sie, ze wplynie to na jej wysokosc. Ale to tylko me male domniemania, moga mijac sie z prawda
  • 30 / / 0
Nieprzeczytany post autor: cult666 »
Danke sehr, Herr Jah.
Mam jeszcze pytanie odnosnie styropianu - wsypać go na dno, czy na wierzch doniczek?
W moim sklepie jest także taki patent w saszetce - kolezka ze sklepu mowi, ze dziala tak samo jak perlit. Niestety, nie pamietam nazwy specyfiku... To jest jakiś nawóz w każdym razie, więc chyba sobie odpuszcze.
Pzdr i dzięki za pomoc - jak będę miał kłopot, liczę na pomoc
Uwaga! Użytkownik cult666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 185 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: teflon »
Mam jeszcze pytanie odnosnie styropianu - wsypać go na dno, czy na wierzch doniczek?
tak samo jak z perlitem, wymieszaj go z ziemią
  • 30 / / 0
Thx
  • 30 / / 0
Witam. Dzisiaj doszły moje pestki Lowrydera. Boks jest w 99 % gotowy, zostaje mi tylko zawieszenie lampy :D
oto zdjecie boxa [ external image ]
A oto lampa - [ external image ]

Jutro mam zamiar zacząć kiełkować dziady.
Wish me good luck. ;)
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 24 października 2007 przez cult666, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
szczerze zyczę powodzena :)
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
Całkiem w cipe jesli chodzi o amatorke ;)

LR w tym wypadku, naprawde będą dobre
  • 30 / / 0
Witam. Dziękuję za te ciepłe słowa ;)
Lampa już podwieszona, choć wkurwiony jestem co nie miara... Tyle pierdzielenia się z tą lampą było, aż w końcu się udało. Niestety, chyba wyjebałem światło w całej piwnicy ^_^
Pestki pęcznieją w wodzie, mam nadzieję, że niedługo będą gotowe do akcji.
Mam także pytanie odnośnie odbijania światła - czy podłogę też obkleić folią aluminiową?
Zablokowany
Newsy
Wielkie wieści dla inwestorów w konopie! Czy legalizacja w USA jest nieuchronna?

W szybko rozwijającym się świecie konopi liderzy przemysłu kanadyjskiego odczuwają ból niespełnionych oczekiwań. Cztery lata po tym, jak Kanada przyjęła legalizację rekreacyjnej marihuany, firmy takie jak Tilray Brands zmieniają strategie w obliczu zmieniających się fortun.

Elton John zdecydowanie przeciwny legalności marihuany

Ikona Roku 2024 według magazynu „Time”, Elton John, nie ma wątpliwości co do tego, jakie jest jego zdanie na temat legalności marihuany w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie. Gwiazdor estrady, który w swej burzliwej przeszłości ma bogaty rozdział narkotykowy, jest temu całkowicie przeciwny.

Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej

Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.