Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1709 / 11 / 0
To masz konowała albo totalnego debila niedouczonego za lekarza, na ulotce pisze jak byk, że maksymalna dawka dobowa to 50mg.
  • 684 / 9 / 0
Nie no pisze na ulotce ze 50 w przypadku depresji a w przypadku lęku itp 60max. Watpie zeby ci cos dalo wiecej, poza tym po chuj brac wiecej. Jak ci sie nie podoba to zmien lek. Ja biore 20 i nie mam zamiaru zwiekszac, w ogole pierdole juz te leki wszystkie, znudzilo mi sie to forum nawet, to dobry znak.
  • 260 / 5 / 0
Jaki jest sposob na sennosc, slaba pamiec krotkotrwałą i powolnosc myslenia po paro?
Biore 20mg.
Jak wiadomo paro mocno podnosci poziom serotoniny ktorej duza ilosc powoduje ospalosc.
Moze by sporobowac podniesc jakos poziom dopaminy ktora aktywizuje? DLPA nie przenika bariery krew-mozg.
To moze L-tyrozyna?

Zaczlem brac ostatnio piracetam (duze dawki), myslac ze troche pobudzi i poprawi pamiec,tymczasem stalo sie na odwrot. Moze to skutek ze poprzez poprawe przeplywu krwi w mozgu wzmocnil dzialanie paro bo ta teraz jest lepiej rozprowadzana i dochodzi do nowych partii mozgu?
  • 1709 / 11 / 0
Lecytyna? :-D serio to nie wiem
  • 2518 / 27 / 0
No właśnie biorę Parokseyne w dawce 40mg na dobę. Nie mam większych zastrzeżeń do tego leku, bo działa naprawdę dobrze przy takiej dawce, ale najgorsza jest ta senność. Cały czas bym spał, ogólnie nic mi się nie chce, ciśnienie mam niskie itp. O co prosić lekarza na następnej wizycie. Coś co Zadziała wyraźnie na dopaminę itp. Tylko nie polecajcie mi lecytyny, bo ten lek mogę stosować jako suplement diety na poprawę koncentracji.
  • 341 / 5 / 0
Sorki, ze się wtrącę; ale z czym nie można mieszać paro, z tych bardziej znanych specyfików*

*feta,zioło,alko,jakieś leki?

Aby nie "przeszkadzać" w działaniu Paroksetynki?
Polecam & Pozdrawiam
  • 2518 / 27 / 0
Generalnie, albo ćpasz na umór, albo się leczysz. Ale jesteśmy tylko ludźmi i nieraz potrzeba nam trochę rozrywki, dla naszych schorowanych neuronów.

Myślę, że nie za częste próby z marihuaną, opiatami, czy alkoholem nie powinny wyrządzić większych szkód leczonemu organizmowi. Ważne żebyś nie robił tego notorycznie i w takich dawkach.które słonia zwaliły by z nóg. Oprócz tego chyba nie muszę ci przypominać, że ze względów bezpieczeństwa musisz wystrzegać się wszelkich związkówe działających na serorotoninę. Wszelkie psychodeliczne trypyaminy i fenetyloaminy, jak również DXM i Tramadol.

Więcej masz napisane w przyklejonym temacie: 'Co mogę zażywać rekreacyjnie na lekach SSRI?' Trochę czasu ci ya lektura zajmie i zapewniam cię, że będziesz po niej mądrzejszy o nowe wiadomości z Bezpieczeństwa i Higieny łączenia leków z narkotykami. I tak przy okazji nie będziesz zaśmiecał wątków w benzodiazepinach, że wziąłeś paczkę Relanium, czy Bromazepanu i nie podziałało, Całej beznodiazepinowej braci zrobiło się smutno, więc kształć się, by nie pisać niepotrzebnych wiadomości, które bez większego problemu znajdziesz na forum.
  • 886 / 9 / 0
ostatnio dostałem do paro Absenor czyli walproinian sodu inaczej mówiąc stabilizator nastroju. Jak ten lek się sprawdza w praktyce ? oraz jak klony i alpra na tym działają ?- mam nadzieje, że działanie nie będzie zmniejszone.
  • 341 / 5 / 0
Ja robię sobie taką kurację:

rano:
§ Z 20mg paro przeskakuję na 40mg.

§ tramadol SR 50mg.

§ bromazepan 15mg.

A na wieczór:
§ moklar 150mg.

Powinienem wyzdrowieć.
Polecam & Pozdrawiam
  • 44 / 2 / 0
Moj pierwszy i najlepszy antydepresant. 4-5 tygodni czekalem na "wkrecenie" sie, a przez ten czas doskwieralo mi chorobliwe ziewanie i ogolny nieprzyjemny nieogar w glowie. To bylo ze 3-4 lata temu wiec dokladnie nie pamietam wszystkiego. Ale jak juz walnelo to BUM, obudzilem sie o 4tej nad ranem i niewiedzialem co sie dzieje. W glowie tyle serotoniny prawie jak na grochu. Efekt utrzymywal sie od wstania przez jakies 6 godzin. Pewnosc siebie drastycznie wzrosla, leki sie zmniejszyly (w niektorych momentach praktycznie do zera) a libido wyrownalo sie. Niestety nie poprawilo to koncentracji, ale z tyloma plusami bylem zadowolony. W polaczeniu z alkocholem to bylo az za dobrze, zazwyczaj konczylo sie to awanturami. Wszystko bylo wporzadku przez kilka tygodni, moze miesiecy. Gdy nagle wszystko przepadlo z dnia na dzien, juz niepamietam czy samo z siebie albo wjebalem sie w stymulanty, ale to juz niewazne. Odstawilem z dnia na dzien, efekt odstawienny trwal tydzien (chodzilem jak pijany). Bralem generyk pod postacia Rexetinu. Pozniej wracalem dwa razy do tej substancji w wiekszych odstepach czasowych, ale efektu juz nie bylo. Teraz nie bralem jej juz ponad rok jak myslicie, dac paroksetynie jeszcze jedna szanse?
Uwaga! Użytkownik nieprzewidywalny nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.