Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 12 / / 0
chodzi o to ze od jakis 6 miesiecy zazywam paxtin ktory wypisal mi psychiatra(poszedem do niego na fobie spoleczna ,leki) i juz po pierwszej tabletce, tak, dokladnie po pierwszej zacząlem czuc sie lepiej praktycznie od razu , po kilku dniach zniknęło na prawde duzo lęków, prawie wszystkie zeby nie sklamac, poczulem sie mocny, robilem to czego wczesniej nie moglem, mozna powiedziec zacząlem normalnie zyc. Emanuje ode mnie energia jak od jakiegos psychola. W sumie zawsze bylem wesoly itp ale lęki nie pozwalaly mi sie realizowac tak jak chcialem a teraz to rozpierdalam konkretnie. ( biore 20 mg dziennie, pije duzo alkoholu i czesto pale ziolo) i jest taka sprawa ze mam kochana dziewczyne ktora zawsze oddawala mi sie w 100 prcentach jak bylem chory zawsze tylko dla mnie jestesmy 2,5 roku razem, jest bardzo ładana ,sexi , a ja mysle ciągle o innych dziewczynach , chodzi o sex i bajerowanie, o rozmowe z nimi, chodzi tez o to ze mialem w zyciu tylko 1 dziwczyne i jestem strasznie ciekawy jak moze byc z inna a jednoczesnie wiem ze z nimkim nie bedzie mi tak dobrze jak z nia Anią, Ogolnie psuje sie miedzy nami ona widzi ze jest inaczej niz bylo, ja ja kocham ale chce tez poczoc smak jak to jest z inna dziewczyna i jestem cholernie rozdarty w srodku na prawde nie wiem co mam robic , pewnie jak odstawie ten lek to bedzie inaczaej ale nie wiem, i nie wiem kiedy go odstawie, Ogolnie aNIA MOWI ZE STALEM SIE DUZO BARDZIEJ OBOJETNY NA WSZYSTKO, ZERO EMOCJI, sam to czuje. Tk po za tym to na prawde jestes pod duzym wrazeniem co paxtin ze mna zrobil, chodzi o to w jak duzym stopniu pomogl mi wyleczyc sie z fobi,leków, mysle ze 95 % nie spodziewalem sie czy to mozliwe. Prosze o jakies odpowiedzi, ktos moze mial podobne dylematy, doswiaczenia ? jak bylo u was z odstaiwniem paxtinu, ile trzeba brac zeby sie wyleczyc ? i czy mieliscie taka sytucje z dziewczyna jak ja, pozdro.

Tak, to prawda, SSRI robi z dobrego mężczyzny chuja. Ale po co założyłeś nowy wątek? leiche
  • 329 / 6 / 0
.

Jeżeli miałeś niezłą dziewczynę już na fobii to chyba te lęki nie były aż takie przyhamowujące.
Mi np paro w tej kwestii aż tak dobrze nie pomogła..

Druga sprawa, bardzo ciekawe, że masz zwiększoną ochotę na dziewczyny; na bajer to rozumiem, ale paroksetyna prawie zawsze zmniejsza libido; u Ciebie po prostu zmniejsza za mało.

Najlepiej używaj mózgu zamiast fujary, i wszystko będzie wporzo. Nawet jak twoja będzie lekko zazdrosna, że rozmawiasz, bajerujesz z innymi to może to być nawet plusem; lekko- podkreślam. Musisz tylko uświadomić ją, że to tylko z nią jesteś na poważnie. Tak nawiasem mówiąc, to dobrze jest mieć dużo koleżanek. Same plusy.

Odstawiać będziesz przynajmniej z miesiąc-dwa a po kolejnych (max) dwóch twój stan powinien wrócić do poprzedniego. Mówiąc stan mam na myśli usposobienie, wrażliwość itp; a jeśli chodzi o jakieś lęki, nastrój to one mogą poprawić się pośrednio - poprzez uzyskane doświadczenie i umiejętności (często nieświadomie) oraz ogólną poprawę twojej sytuacji.
Cieszę się, że mogłem pomóc (jeśli pomogłem).
  • 693 / 7 / 0
Bo ssri tak już mają że robią z ludzi osoby bardziej pragmatyczne, asertywne i zdystansowane, niektórzy wolą określenie "zombie efekt".
Możesz też np wyjechać na bliski wschód, gdzie posiadanie pare kobiet na raz nie będzie nielegalne, a wręcz wskazane. I wszyscy będą szczęsliwi, łacznie z Tobą bo będziesz mógł zostać na lekach.
Żeby nie było też biorę paroksetynę, wiec jedziemy na tym samym wózku. ;)
  • 12 / / 0
Green Hulk pisze:
.

Jeżeli miałeś niezłą dziewczynę już na fobii to chyba te lęki nie były aż takie przyhamowujące.
Mi np paro w tej kwestii aż tak dobrze nie pomogła..

Druga sprawa, bardzo ciekawe, że masz zwiększoną ochotę na dziewczyny; na bajer to rozumiem, ale paroksetyna prawie zawsze zmniejsza libido; u Ciebie po prostu zmniejsza za mało.

Najlepiej używaj mózgu zamiast fujary, i wszystko będzie wporzo. Nawet jak twoja będzie lekko zazdrosna, że rozmawiasz, bajerujesz z innymi to może to być nawet plusem; lekko- podkreślam. Musisz tylko uświadomić ją, że to tylko z nią jesteś na poważnie. Tak nawiasem mówiąc, to dobrze jest mieć dużo koleżanek. Same plusy.

Odstawiać będziesz przynajmniej z miesiąc-dwa a po kolejnych (max) dwóch twój stan powinien wrócić do poprzedniego. Mówiąc stan mam na myśli usposobienie, wrażliwość itp; a jeśli chodzi o jakieś lęki, nastrój to one mogą poprawić się pośrednio - poprzez uzyskane doświadczenie i umiejętności (często nieświadomie) oraz ogólną poprawę twojej sytuacji.
Cieszę się, że mogłem pomóc (jeśli pomogłem).
wiesz mialem niezla dziewczynee "na fobii" bo ona sie we mnie mocno zakochala ja w niej tez a lęki mialem narawde duze tylko dlugo z tym walczylem iajkos sobie radzilem ale o zyciu w 100 procentach nie bylo mowy ale moja dziewczynya zawsze dawala mi ten jakby azyl. A teraz jk niby jestem zdrowy to tak jakbym juz jej nie potrzebowal jej oddania tak wlasnie sie czuje ,ale tez jest jest tak ze ją kocham mocno ale z drugiej strony ciagle mysle o tym ze chcialbym nie byc w zadnym związku tylko miec duzo kolezanek teraz wiem ze nie mialbym z tym problemu. A co do libido to mam obnizone tez mocno, trudniej mi dojsc do orgazmu itp ale mam ciagle ochote na sex itp. Nie wiem co mam robic
  • 329 / 6 / 0
Nie czaje za bardzo z czym masz problem..? Przecież same plusy, dużo koleżanek nie kłóci się z bycia z dziewczyną.
Może zacznij od uprawiania seksu z nią.
A jak nie to może zapisz się na psychoterapię.
  • 12 / / 0
Green Hulk pisze:
Nie czaje za bardzo z czym masz problem..? Przecież same plusy, dużo koleżanek nie kłóci się z bycia z dziewczyną.
Może zacznij od uprawiania seksu z nią.
A jak nie to może zapisz się na psychoterapię.
problem mam taki ze te tabletki na prawde duzo mi pomagają ale jednoczesnie robia ze mnie człowieka tak jakby bez uczuc bez wzruszenia( kiedys bylem mocno wrażliwy) co przeklada sie na brak takich relcji z dziewczyna jakie mialem wczesniej - chodzi o bliskosc rozmowe itp, nie potrafe jej wysluchc do konc, koncentruje sie tylko na sobie, czesto ja ranie, i nie wiem sam czego chce czy byc dalej z dziewczyna ktorą kocham czy dac sobie z tym spokoj( teraz nie potrzebuje uczuc od bliskich,pewnie to sie zmini po odstawieniu tabletek) i poszalec troche, zaliczac duzo dziewczyn itp.
  • 12 / / 0
i jeszcze chcilem sie zapytac jak dlugo braliscie paxtin lub inny lek na fobie, lęki,? jak długo sie powinno to brac ? czy po odstawieniu to wszystkp powrocilo ? w jakim stopniu? czy moze juz nie bylo zadnych lęków ?
  • 8 / / 0
Witam. Czwarty dzień łykam paro w ilości 10mg/d (lekarz przepisał 20 ale po pierwszym dniu nie zdzierżyłem presji skutków ubocznych i na razie zmniejszyłem do 10). Dodam jeszcze, że to mój pierwszy lek na depresję (objawiającą się głównie apatią). Nie wiem właściwie nawet po co to piszę, chyba po prostu muszę się tym z kimś podzielić. Znajomi albo nic nie wiedzą albo nawet jak wiedzą, to nie rozumieją mnie. Normalnie widzę w ich oczach przesłanie: weź się za siebie a wszystko minie, nie bierz tej chemii, tylko że oni nie wiedzą jak to kurrrwa ciężko. No to się trochę wyżaliłem. Zdrowotności życzę.
  • 12 / / 0
Bierut pisze:
Witam. Czwarty dzień łykam paro w ilości 10mg/d (lekarz przepisał 20 ale po pierwszym dniu nie zdzierżyłem presji skutków ubocznych i na razie zmniejszyłem do 10). Dodam jeszcze, że to mój pierwszy lek na depresję (objawiającą się głównie apatią). Nie wiem właściwie nawet po co to piszę, chyba po prostu muszę się tym z kimś podzielić. Znajomi albo nic nie wiedzą albo nawet jak wiedzą, to nie rozumieją mnie. Normalnie widzę w ich oczach przesłanie: weź się za siebie a wszystko minie, nie bierz tej chemii, tylko że oni nie wiedzą jak to kurrrwa ciężko. No to się trochę wyżaliłem. Zdrowotności życzę.
mi mocno pomogło na fobie, podobno na depresje tez pomaga, pozdro
  • 1111 / 17 / 0
@ziombelxxx
Typowy przykład serotoninowego skurwysyństwa i znieczulicy. Pewność siebie, postawa dominująca, zero empatii. Jak dla mnie SSRI powinny być wycofane z rynku albo przepisywane tylko osobom w naprawdę ciężkiej depresji. Poproś lekarza o zmianę leku.
ODPOWIEDZ
Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Papier nasączony syntetyczną marihuaną

W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.