Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 22 / 3 / 0
Bardzo dobrze mi działa ten antydep. Czuję działanie antydepresyjne jak i przeciwlękowe, ale niestety ten lek nie aktywizuje i raczej czuję na nim większe zmęczenie. Innych uboków nie czuję - nawet sam sobie zwiększyłem dawkę do 40mg by trochę mocniej działał i nasycił wszystkie transportery SERT. Schodziłem z tego leku by wypróbować moklobemid, nie było źle schodzić aż tak, wystarczyło schodzić stopniowo z dawki aż do 5mg.
  • 3 / / 0
Mam pytanie, biore sertraline od miesiaca, od 6 dni na 100 mg, wczesniej na 50 i 75 (podbijalem.co tydzien o 25). Nawet czuje ze dziala ta serta, mam takie wyjebanie ma wszystko i jestem pobudzony, ale slabo u mnie dziala przwciwlekowo i na fobie spoleczna. Dlatego po lekturze forum pomyslalem zeby przejsc na paroksetyne bo najsilniej dziala przeciwlekowo i na fobie spoleczna. Tutaj moje pytanie, czy jeszcze poczekac az serta sie rozkreci lub jeszcze podbic dawke do 150mg, czy lepiej sprobowac paroksetyne. Mam tez pytanie odnosnie obnizenia libido, czy paro bardziej kastruje niz sertralina?
  • 152 / 58 / 0
@Macabra owszem, paroksetyna lepiej działa przeciwlękowo ale ma też więcej skutków ubocznych i najbardziej ze wszystkich SSRI obniża libido/powoduje impotencję. Ja bym więc postarał się wycisnąć z sertraliny ile się da, bo wyższe dawki są zazwyczaj skuteczniejsze w zwalczaniu lęku. I daj sobie przynajmniej te 3-4 tygodnie czasu na jednej dawce, bo te leki jednak muszą się dobrze rozkręcić zanim pojawi się właściwy efekt.
  • 1411 / 225 / 0
Potwierdzam że paroksetyna muli i wpływa negatywnie na sferę seksualną, mój kolega nawet dostał paroksetynę na przedwczesny wytrysk. Ja mam więcej szczęścia, jedno i drugie nie trwało długo i w końcu przeszło.
  • 751 / 111 / 0
indywidualna reakcja, ja tam po paro musiałem walić konia dwa razy dziennie żeby nie zwariować

po sercie to samo, drewno w gaciach all day long

nie żebym zachęcał do ćpania tego legalnego ścierwa bo lepsza terapia i wzrost jest po sajko
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 67 / 7 / 0
Potwierdzam - paro kastruje i to konkretnie. Libido nie jestnieje.,bzykam tylko na wiagrze i dojsc nigdy nie moge😂 Ale cos za coś,bo na lęki jest zajebista, mi skasowało lęk wolnopłynący ,ktory tak bardzo utrudniał funkcjonowanie. Do tego mam wyjebane na wszystko,czasem.az za bardzo. Polecam wszystkim lękowcą. Tylko długo trzeba czekac na ten efekt, ja czekałem cos ok 3 miesiecy i dorzuceniu Amisanu. Tylko, ze ja ciezki orzypadek jestem.
@makabra jak chcesz to spróbuj tą paroksetymy - wez "na zakładke" jedno zaczynasz brac drugie stopniowo odstawiasz. Paroksetyne zacznij od 1/4 piguły i co 4 dni zwiekszaj o koleiną ćwiartkę az dojdziesz do 20mg. Wtedy poczekaj az znow zwiekszysz 3 tygodnie. Jak dalej beda leki to znow zwiększysz o 1/4 co 4 dni az dojdziesz do 40mg. ZERO SKUTKÓW UBOCZNYCH.Polecam tą metode.
ODPOWIEDZ
Newsy
Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.