Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1974 / 519 / 0
coz, niektorzy wlasnie po to ja biora. tzw. 'mniejsze zlo', w moim przypadku gdy nic innego nie pomaga.

co do 'leczenia', to jak poczytasz ten dzial to zobaczysz, ze nikt tu chyba nie twierdzil nigdy, ze antydepresanty lecza, dzialaja raczej na zasadzie jak leki przeciwbolowe, maskuja skutki ale nie usuwaja przyczyn i dzialaja tylko dopoki je bierzesz, jak odstawiasz to wszystko wraca do punktu wyjscia. ludzie bioracy antydepresanty czesto popelniaja blad, biorac np. przez 3 miesiace i jak poczuja sie lepiej to odstawiaja bo mysla, ze sa wyleczeni a potem zdziwienie, ze po odstawce efekt terapeutyczny sie nie utrzymal.
05 października 2017benzowiec84 pisze:
24 września 2017blokowiska666 pisze:
jak Ci malo to wskocz na 30mg, ja zszedlem wlasnie kilka dni temu z 30 do 20mg bo stwierdzilem, ze 20mg mi wystarcza.
ja wskoczyłem na 30mg od paru dni , zobaczymy , mdłości się pojawiły , czego wcześniej nie było .

jak zszedłeś z 30 na 20 znowu , to nie odczułeś pogorszenia działania paro , wszystko ok było ?
tak, bylo ok a nawet lepiej niz na 30, bo z 20 na 30 wskoczylem dosyc szybko i niecaly miesiac na 30 jechalem, czujac, ze jednak troche za bardzo znieczulony jestem i wyjebanie zbyt duze, teraz ciagle jade na 20 i odpawiada mi ta dawka, dopoki w zyciu sie za bardzo nie jebie, jak zacznie sie jebac to pewnie wskocze na 30 albo 40, zeby sie bardziej znieczulic.

zwiekszenie dawki zawsze powoduje powrot ubokow ale w moim przydku tydzien-dwa i dzialanie sie stabilizuje raczej.

co do checi do zycia, to wlasnie przy 30 -40mg, juz mocno wyjebane mam na to co sie wokol mnie dzieje i wiekszosc dni bym tylko lezal bykiem i wszystko zlewal ale jak wspominalem czasem jest tak, ze wole ten stan niz wieczne nerwy i zamartwianie sie, na razie nie jest najgorzej wiec kompromisem miedzy dawkami dla mnie jest 20mg w ramach lekkiej 'zbroi', plus wiecej motywacji by ruszyc dupe z miejsca niz na wyzszych dawkach.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 3454 / 1110 / 0
wiekszosc dni bym tylko lezal bykiem i wszystko zlewal
Czyli rozumiem, że to co dla mnie jest objawem choroby na paro jest efektem leczenia?
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 352 / 4 / 0
Można by Paroksetyne połączyć z Bupropionolem, lub Moklobemidem ? Mam wrażenie ze potrzebyję czegoś bardziej na dopaminę. Biorę paro od miesiąca w dawce 20mg, ale na razie nic się nie dzieje. Myślę ze albo odstawić, ewentualnie zmiksować z czymś. Czy Moklobemid lub bupropion to dobry pomysł ??? Czy czekać az zacznie działać paro ? Na sen biorę Choroprotixen inaczej leżę do świtu. Dajcie znać jak dalej działać.
  • 1974 / 519 / 0
06 października 2017misspill pisze:
wiekszosc dni bym tylko lezal bykiem i wszystko zlewal
Czyli rozumiem, że to co dla mnie jest objawem choroby na paro jest efektem leczenia?
to zalezy, czy juz przed paro tak mialas czy podczas brania tylko a jesli tak to jak dlugo bierzesz? bo moze dopiero sie rozkreca i jestes ciagle na etapie efektow ubocznych.

ogolnie ssri na kazdego moga dzialac inaczej, jednego pobudza innego zmula, inny wgl nie poczuje roznicy.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 18 / / 0
przez 8 miesięcy brałem sertraline , ostatnio w dawce 100mg, teraz od półtora tygodnia jestem na 20mg paro, jak na razie odczuwam wyraźny spadek samopoczucia, czy paro nie powinno się wkręcić natychmiastowo przy przeskoku z innego SSRI ?
  • 2 / / 0
Ja dostałem PAROXINOR na Przedwczesny wytrysk.. Niby kazał mi stosować 20mg, ale przecież po tym grozi totalna impotencja..

Wziąłem 1 tabletkę 20mg, druga 10 a teraz biorę 5mg, myślicie, ze to warto ?
  • 8103 / 906 / 0
Male dawki sadze ze warto.Typu 5 mg - 10 mg . Wiecej zrobia z ciebie impotenta.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 18 / / 0
a po jakim czasie paro powoduje tą impotencje? bo na razie 2 tyg na 20mg i nie zauważyłem
  • 607 / 25 / 0
Ogólnie SSRI powodują totalne zmniejszenie libido, trzeba się pilnować, dlatego też podaje się go na przedwczesny wytrysk. Stosuj kurację i obserwuj czy Twoje zainteresowanie i chęć nie spada. Gdy tak się zadzieje od razu poinformuj lekarza. Skoro zmniejszy się libido, powinien również zniknąć przedwczesny wytrysk. Oby. %-D
75mg wenlafaksyna + 100mg hydroksyzyna + 2-3mg alprazolam + 100mg kwetiapina

grenseal@tutanota.com

ŻADNYCH RELACJI INTERPERSONALNYCH!!!
  • 2 / / 0
Bralem 4 x na przedwczesny wytrysk 20mg, 10,5,5 i chuj erekecja mniejsza. Za przestalem
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.