Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 574 / 3 / 0
Ronsons Zigzag pisze:
Najlepiej naćpać się miłością :D
Złapmy się za kutasy.

Swoją drogą mój kumpel dowiedział się o szałwi, i o dziwo lekarska go popacała :nuts:
  • 2129 / 27 / 0
@Ronson, idź stąd. Syf rób w tasiemcu.
Swoją drogą mój kumpel dowiedział się o szałwi, i o dziwo lekarska go popacała
Co do szałwii lekarskiej to zawiera ona tujon ( czyli substancja którą znajdziemy w absyncie)-->http://pl.wikipedia.org/wiki/Tujon
Pewnie większe dawki "zwykłej" szałwii też mają jakieś działanie psychoaktywne, ale raczej nie jest to nic ciekawego ( na opakowaniu po szałwii lekarskiej pisze, że pita zbyt często może wywoływać zaburzenia ze strony układu nerwowego)
  • 138 / 2 / 0
Chyba piołun a nie tujon jest w apsyncie :) Ja tu robie syf? A co to jest za temat w ogóle? Sam temat to syf :) :listen:
  • 2129 / 27 / 0
No a piołun zawiera przecież tujon. Przeczytaj sobie w linku który podałem.
Temat nie jest głupi. Traktuje o używaniu środków, które mają wątpliwe działanie psychoaktywne bądź nie mają go wcale.

Prośba do moderatora, może by tak zmienić nazwę na " Wątpliwe i domniemane alternatywy narkotyków " albo podczepić do "narkotyczne urban legends" ?

good idea. zaraz się zrobi.
  • 0 / / 0
Paliłem szałwię lekarską, około pól grama w fifce, rozdarłem torebeczkę zwykłej kupnej szałwii.

Dym był całkiem spoko, piołun jest dużo ostrzejszy, można dłużej trzymać w płucach, nie ma później takiego paskudnego posmaku piołunu w gardle. Na początku jeszcze podczas palenia zauważyłem, że ręka mi silnie drży(potem wyczytałem gdzieś, że to też jest działanie tujonu), przeszło mi zaraz po skończeniu palenia. Nie zauważyłem żadnej wyraźnej zmiany świadomości, generalnie wypiłem jeszcze kawkę. Miałem dziwne skojarzenia, wszystko co zauważyłem z czymś się łączyło, być może to placebo :P
Zacząłem się pocić na dłoniach, po dwóch godzinach przestałem odczuwać jakiekolwiek efekty.

Tujon, nie jest rozpuszczalny w wodzie, zalewając szałwię gorącą wodą, na pewno trochę tego się wydzieli z zielska ale to raczej nie jest efektywne, choć jak piszą wystarczy żeby uzależnić.

Wydaje mi się że opłaca się poeksperymentować z szałwią. Jest lepsza do palenia niż piołun, więc ekstrakt z szałwii może być dużo efektywniejszy od palonego ekstraktu piołunu.
  • 22 / 2 / 0
Ja słyszałem że jak sie zjarasz marhuany to sie smiejesz podobno fajnie jest wszędzie tego pełno musze kiedys spróbowac,nazrywac tak reklamówke i zobaczyc czy to prawda...ciekawe czy ten dym sie wdycha tak jak z papierosa a puźniej sie w głowie kręci,dobra faza jak sie spali trzy wtedy tak fajnie wiruje,albo zaparzyc dziesięc torebek herbaty na raz e e conie i to wszystko pomieszać...musze starej liptona podpierdolic..."Maciuś 7 Lat,mieszkam na polu marihuany bardzo lubie czytać wasze posty"
  • 663 / 13 / 0
Ja słyszałem, że kupa dobrze czesze.
Uwaga! Użytkownik 78tgyvrhsbn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 22 / 2 / 0
był juz taki temat "kupowa faza"podobno fajnie sie po tym rysuje :huh:
  • 755 / 19 / 0
So fucking trolled....
  • 3247 / 354 / 2
Kurwik pisze:
Poprawka: nie śmietana a jogurt. Śmietana jest fuj tłusta.
Z jogurtem to napewno będzie psychodelicznie, a i jogurt taki chudy nie jest :D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.