ODPOWIEDZ
  • 755 / 19 / 0
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 1384 / 14 / 0
zadnych donic kopiemy dol(najlepiej jak najglebszy srednica conajmniej20cm wykladamy go czarna budowlana folia robiac na dnie dziory do odprowadzenia nadmiaru wody pojemnosc takiego dolka to min.14litrow ziemi najlepiej ok20 nawet przy wielkich sativach25litrow-mozna tez wyciac cala folie z dna dolka jezeli podloze nie jest zbyt mokre(ja sadze na bagnie wiec robie tylko otwory-papierosem najlatwiej je wypalic)co do krztaltu korzeni to zabawne rzeczy piszecie naprawde-otorz uzmyslowie wam pewna wazna kwestie odnosnie chodowli roslin-korzenie kazdej rosliny konopii tez maja uwarunkowane genetycznie wrastanie sie jak najglebiej-ale tez korzenie maja za zadanie czerpac "jedzonko"gleby wiec jesli na jalowym terenie posadzisz konopiew dolku plytkim i szerokim gdzie bedzie ok gleba jej korzenie porosna sie wlasnie tam gdzie jest rzyzna gleba zwlaszcza jak bedzie ona wilgotna(gdy bedzuie miala sucho korzenie rzuca sie w dol w poszukiwaniu wody)im glebszy "dolek doniczny"tak to trzeba nazwac tym lepiej sred.min20cm.wazna jest jego glebokosc !jezeli grunt jest bardzo mokry zrobic dziorki na dnie dolka w folii jezeli jest tam gleba piaszczysta mozna wykroic cale dno(nie polecam robienia "dolka donicznego"gdzie jest podloze gliniaste gdzyz glina nie przepuszcza wody i czy zrobimy dziorki czy dno wytniemy nasza roslinka moze miec zamias gleby gnój w dołku donicznym. na slimaki slimakolswietny nawoz azofoska forte chemik ale wale go zawsze na poczatku-na kwitnienienawoz do pomidoro obojetnie jaki.na zwierza KREW z masarni zarowno na roslinorzeca jak i drapierznika zadne zwierze z gatunku "ssak" nie podejdzie jezeli wokul spota rozlejemy krwi(dzialanie krwi to ok miesiac)najlepiej rozlewac ja po konarach dzew,kamieniach itp.niz po ziemi i trawie zapach wtedy szybko znika:( nadmieniam tez ze doskonale rosna mi roslinki na bagnie wlasnie w takich dolkach donicznych jak opisalem i przez kilka prawie nascie 8lub9 sezonow juz nie pamietam:) zaden krzaczek mi nie zniknal:P
pozdro rolnicy!!!acha najlepsza na out wydaje mi sie early missy ew passion#1 oczywiscie z przycinaniem:)zwieksza plon. ach i jeden jeszcze ciekawt trik.tydzien przed zbiorem wbic u dolu lodygi patyczek(wykalaczke zapalke)w lodyge do ok polowy jej grubosciroslina produkuje wtedy wiecej THC ktory sluzy jej jako srodek dezynfekujacy "rane" mądre te roslinki :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku

Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.

Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III

Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.

Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda

Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).