Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 15 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: łoch »
Nie mam zielonego pojęcia..nigdzie tego nie ma.może wypadało by podbić do osób oferujących orzeszki czy nie dało by rady ściągnąć liści?Kupując orzeszki miałem nadzieję na high czystko stymulujący/pobudzający w większych dawkach delikatnie psychodeliczny(zapewniał sprzedawca) Ja jako wapna używałem edible lime co jest dla mnie nieporozumieniem albo mam wrażliwą japę chodź to mało prawdopodobne.Spoko spoko!gdybyś tylko coś wiedział to pisz :) pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik łoch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 273 / / 0
Nieprzeczytany post autor: machabeus »
mialem kiedy dostep do swiezych zestawow orzeszki + liscie + wapno, prosto z indii, hermetycznie zapakowane...
ale kontakt juz wysechl...

lisci u nas nie kupisz z prostego powodu, ze w europie nie rosna, a swieze sprowadzic to nie lada sztuka...
mozna uprawiac samemu betel, ale kto ma sadzonki... heh ja znam tylko jedna osobe :)
  • 15 / 1 / 0
a czy łatwo jest ją ukorzenić z gałązki albo po prostu jakoś rozsadzić?zapytaj ziomka jak byś mógł ile by chciał za sadzonkę!
Uwaga! Użytkownik łoch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 273 / / 0
o sadzonkach to czas myslec od maja...
  • 15 / 1 / 0
ale fajnie by było gdyby z góry powiedział po ile czy będzie sprzedawał!
  • 273 / / 0
nie wiem.. poki co jej nie mam, wiec od maja zobaczymy heheh
  • 15 / 1 / 0
to napiszę w maju :P pzdr
  • 20 / 2 / 0
Czy dobrym sposobem na betel jest dodanie do szklanki wody pół łyżeczki zmielonych orzechów i płaską łyżeczkę sody oczyszczonej, i wypicie to jednym haustem?
Uwaga! Użytkownik athlon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / 2 / 0
Nic nie działa na mnie betel, w ogóle nie odczuwam jego działania. Na opakowanie napisane jest produkt aromatyczny. Piłem łyżeczkę betelu z łyżeczką sody oczyszczonej, z wapnem z apteki, żułem z wapnem w kapsułkach z apteki i nic nie czułem. Co sądzicie?
Uwaga! Użytkownik athlon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.