Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 373 / 3 / 0
Witam
Muszę napisać coś pozytywnego na temat tego właśnie leku będącego dla mnie placebo :)

Kiedyś parę lat temu próbowałem dużymi nawet dawkami walczyć nim z nerwicą, ale u mnie ona była dość rozwinięta mocno, że uniemożliwiała mi życie praktycznie czy wyjście gdzieś, ja wyśmiałem ten lek i po prostu uważałem go za placebo do niedawna.

Dziewczyna miała niedawno problemy takie jak, bóle brzucha (stwierdzone nadzerki i brała leki z grupy IPP na to), nagle zaczęło jej być słabo, czasami trzęsły się ręce, głównym problemem były też duszności po byle drobnym wysiłku fizycznym, szczególnie przy dochodzeniu nawet jak tylko leżała.

Zabrałem ją do lekarza, spirometria ok, teraz miała też badanie tarczycy i ok, serce zdrowe i wydajne i tak myśleliśmy co tu zrobić jaki lek bo diagnozy nie ma, ale objawy somatyczne, która miała już codziennie to bardzo ją dołowały...

Lekarz przepisał na te somatyczne objawy PRAMOLAN, wszystkie chyba zniknęły i nawet brzuch - żołądek ją przestał boleć, a odstawiła IPP,
Więc wielki plus dla leku, nie czuje żadnych zmian oprócz niestety trochę obniżonego libido. Jednak niektórym pomaga taki pramolanik. Klomipraminy wrogu bym do ust nie dał na przykład jeśli chodzi o TLPD...

Czeka ją jeszcze test na prolaktyne + po obciążeniu i płuca, zdjęcie zrobione już ma, wizyta niedługo.

Nie spodziewałem się ale daje PLUS temu lekowi :)
  • 373 / 3 / 0
Poproszę o odpowiedź. Pilne!

Witam
Jutro mam wizytę u magika. Chce do kuracji dołączyć pramolan, chyba nie powinien się kłócić z tianeptyną.
PROBLEMEM są tragicznie małe opakowania po 20 tabletek co jest śmiechu warte.
Kto wie jakie są największe dostępne w aptekach opakowania opipramolu?

Znalazłem takie info.

6.5. Rodzaj i zawartość opakowania
Blistry PVDC/PVC/Aluminium
Wielkości opakowań: 20, 40, 50, 60, 90,100.
Opakowania dla szpitali: 600 tabletek drażowanych (30 blistrów po 20 tabletek). Nie wszystkie wielkości opakowań muszą znajdować się w obrocie.

Niestety coś ich nawet w aptekach online nie widzę. Miał ktoś takie opakowania po 60.-100 tablet????
  • 216 / 2 / 0
Czy pramolan wchodzi w jakąś negatywną reakcję z GBL? Na jakimś niemieckim forum (chociaż niemiecki średnio rozumiem) przeczytałam opinię, że nie i że łączy się całkiem dobrze. Na początku pramolan sprawia, że serce szybko bije i boję się tego koszmarnie, więc wolałabym wiedzieć, czy wypicie minimalnej dawki GBL nie zaszkodzi. Z góry dzięki!
"Purrrfect. When you're not on the edge, you're taking up too much space."
Cheshire Cat ❤
  • 52 / 1 / 0
Na czym polega osłabianie działania MDMA i jemu podobnych? Chodzi mi o opis mechanizmu działania, farmakodynamikę :) jesteście pewni ,że wrzucenie tego w średniej dawce w ten sam dzień ( powiedzmy 100) spowoduje osłabienie działania releaserow serotoniny i dopaminy?
Pytam bo dostałam ten lek zamiast benzo :] a lubię okazyjnie uraczyć się wyżej wymienionymi.
  • 1 / / 0
witam, czy zażywając antybiotyk ''Doxycyclinum'' jedną tabse dziennie wieczorem mogę zażyć Opipramol? jak tak to w jakich ilościach najlepiej? waże 57kg i znalazłam ten delikatny specyfik w apteczce domowej :)
  • 1959 / 56 / 0
Nie ma interakcji między opipramolem a doksycykliną jeśli o to pytasz.
Nie widzę natomiast korelacji między braniem antybiotyku a braniem losowo znalezionego leku na receptę, która bynajmniej nie była przepisana na Twoje nazwisko, więc nie podkradaj i nie pogłębiaj depresji rodzica/dziadka/babci poprzez zjadanie jego leku na depresję %-D .
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 147 / / 0
byłem na domówce u znajomej i grzebałem w jej domowej aptece :hug: co znalazłem: antidol 15 (6 tabs) doreta (37,5mg tramadolu) DexaCaps (6tabs ale 3 wziąłem na imprze wraz z 4 aco %-D ) i oczywiście sympramol. jakiś mix z opipramolem np. z tego co znalazłem :cool: swoją drogą może być takich rzeczy więcej tylko jeszcze nie ogarniam wszystkich coś znaczących substancji czynnych :retarded:
Uwaga! Użytkownik AlternativeMD nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 147 / / 0
od czasu kiedy znalazłem opipramol łykam go sobie po 2-3 tabsy dziennie ;) niedługo przyzwyczaję organizm. co myślicie o opipramolu I.V?
Uwaga! Użytkownik AlternativeMD nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Ile czasu po odstawieniu utrzymują się skutki uboczne? Kiedyś łykałem sertralinę, po miesiącu dostałem wysypki i musiałem przerwać, w czasie łykania o orgazm było tak trudno że częściej dawałem sobie spokój po godzinie pompowania. Nie pamiętam ile czasu po odstawieniu czekałem wtedy na powrót do normy.

Od 20 kwietnia przez miesiąc łykałem po pół tabsa 2x dziennie (przy tej dawce nie było jeszcze żadnych efektów ubocznych), potem rano i wieczorem całego (50mg/each?). Po miesiącu libido było w ciemnej dpie, zerowy sex drive, erekcja słaba (słabe czucie, ciezko utrzymac podniecenie, opozniony orgazm), żadnych morning woods, nic mnie nie kręci... 2 tygodnie temu obciąłem dzienną dawkę o połowe, w sobote przestałem brać w ogóle. Internety mówią że powinienem poczekać co najmniej 2-4 tygodnie żeby libido wróciło do normy.

Miał ktoś podobne doświadczenia? Wiem ze opipramol przepisuje sie na przedwczesny wytrysk więc mnie te efekty specjalnie nie dziwią, ale świetnie byłoby mieć działającego penisa, jak przed tabsami.
  • 2 / / 0
Biorę 1x 50 mg Sympramolu co wieczór od 2 tygodni. Jak dla mnie działa 2x lepiej niż wcześniej przypisany Coaxil, który brałem przez około 3 miesiące ( na tianeptynce totalny brak apetytu, obrzydliwe zaparcia, brak stanów lękowych, ale ze spaniem lipa ). Teraz normalnie jem, stanów lękowych nadal brak, ze snem znacznie lepiej, chociaż nadal zdarza mi się przy większym stresie pare razy obudzić w nocy. Tak jak z coaxilem trzeba było niby uważać przy pixach, czy innych serotoninowych zabawkach ( wychwyt zwrotny sero. ) tutaj nie powinno być żadnych negatywnych skutków. Generalnie lek fajny, nie jestem w 100% zadowolony, bo nadal nie śpię tak jak bym chciał, ale napewno lepsze to niż tianeptyna. Przy wypiciu 2-3 piwek faktycznie łapie zabójcza senność. Bez alkoholu można śmiało łykać żadnych działań nasennych oprócz generalnego uspokojenia nie odczułem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.