Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / 1 / 0
Cześć przyjaciele!
Szybkie pytanie czy kratom ma jakiś potencjał, w przypadku gdy chcemy ograniczyć/ lub w przyszłości odstawić morfine i.v?
Ostatnio zmieniony 05 listopada 2021 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 86 / 7 / 0
@Nelliech czytałem duzo artykułów ze niby Kratom pomógł i wyleczył dużo osób wjebanych w opio, postanowiłem spróbować odstawić hel i pić herbatkę z kratomu, kupilem najbardziej zbliżony do działania opio "red vein", I zamiast helupy zrobilem herbatkę z 10g (normalna dawka to 5g), no i wtedy wydawało mi się że coś czuję że jest okej ale wtedy jeszcze nie czułem takiego skręta no i wkręcalem sobie na banie że to działa, ale na drugi dzień jak już skręt się rozkręcił zrobiłem herbatkę tym razem z 15g i zupełnie nic nie pomogło tylko zygac się chciało i skoczyło się na zakupie helu, podejrzewam że to może zadziałać na ludzi bez dużej toleerki na opio i w dużych ilościach.
Podsumowując moim zdaniem nie warto, szkoda tylko kasy ale to tylko moja opinia zawsze możesz sprobowac, może akurat na ciebie podziała, pozdro ✌
  • 65 / 11 / 0
Z moich obserwacji kratom ma zastosowanie ale nie jako substytut żeby skręta nie zaliczyc, tylko jako substytut na psychiczne objawy odstawienia, czyli jak przetrwasz skręta fizycznego i jesteś przybity bez humoru i energii przez x czasu to kratom dodaję mocno energii, chęci do robienia rzeczy itp.

Polecam spróbować po puszczeniu objawów fizycznych ;)
-- 𝖀𝖟𝖆𝖑𝖊𝖟̇𝖓𝖎𝖊𝖓𝖎𝖊 𝖙𝖔 𝖏𝖆𝖐 𝖗𝖔𝖘𝖞𝖏𝖘𝖐𝖆 𝖗𝖚𝖑𝖊𝖙𝖐𝖆 𝖓𝖆ł𝖆𝖉𝖔𝖜𝖆𝖓𝖞𝖒 𝖌𝖑𝖔𝖐𝖎𝖊𝖒 --
ODPOWIEDZ
Newsy
Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".