Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Heroine2 pisze:Słuchajcie wszyscy,ważną informację mam, słomę oprócz ze Słowacji i z Czech można przywozić także z Węgier; na razie nie próbowałem, ale znajomy mi wyjaśniał gdzie i co jest bo on tam był i mówił że dobry towar; jak pojadę to sprawdzę, we wskazane miejsce, nazbieram, to opiszę jeszcze.
Wiele pól jest obsianych specjalnie dla przemysłu farmaceutycznego..
Zawartość alkaloidów tych odmian różni się bardzo od tych,
którzy zazwyczaj rośnie na naszych polach..Szczególnie w odniesieniu
do odmian Botond,Buddha i Postomi!! (Na szczęście coraz bardziej zaczyna
widać tych odmian i w Czechach & na Słowacji..)
Ostatnio opublikowane wyniki badań z 2009 r.
Odmiany te zostały wyhodowane w Czechach..Możesz porównać zawartość alkaloidów..
Z pewnością interesująca jest i zawartość u odmiany Mieszko..która nie powinna przekraczać 0,04% Morfiny!!
No jest kilka razy wyższa..Zawartość morfiny prawie 0,2% nie nazwałbym już "gówno bez opiatów" ;-)
MAJOR (odmiana ze Słowacji) = Morfin 0,684% Kodein 0,163% Thebain 0,045% Narkotin 0,060%
MARATON (odmiana ze Słowacji) = Morfin 0,633% Kodein 0,072% Thebain 0,052% Narkotin ---
OPAL (odmiana ze Słowacji) = Morfin 0,744% Kodein 0,113% Thebain 0,119% Narkotin ---
MIESZKO (odmiana Polska) = Morfin 0,174% Kodein 0,020% Thebain 0,018% Narkotin ---
LAZUR (odmiana Polska) = Morfin 1,152% Kodein 0,076% Thebain 0,074% Narkotin 0,079%
BOTOND (odmiana z Węgier) = Morfin 1,633% Kodein 0,143% Thebain 0,049% Narkotin ---
POSTOMI (odmiana z Węgier) = Morfin 1,648% Kodein 0,380% Thebain 0,244% Narkotin ---
BUDDHA (odmiana z Węgier) = Morfin 2,519% Kodein 0,157% Thebain 0,072% Narkotin ---
źródło: http://docs.duckduckgo.com/viewer?a=v&q=cac ... gCSA&pli=1
´sp´
ooo pisze:czy ktos moze pomoc w matematyce ?
powiedzmy ze mam odmiane buddha ta o zawartosci morfiny 2.519% ... wiem ze kazda makowka ma inny sklad ale czysto teoretycznie ile morfiny mam w 100g suszu o ww zawartosci morfiny ???
Spędziłem 20 lat biorąc opiaty..
Uważasz, że mam dobre logiczne myślenie :cheesy: :nuts:
Tak więc stopniowo...
100% = 1000g
10% = 100g
1% = 10g
Więc jeśli zawiera odmiana Maraton 0,6% = 6g Morfiny w 1kg slomy
Jeśli zawiera odmiana Buddha 2,5% = 25g Morfiny w 1kg slomy
I to jest 2,5g w 100g slomy odmiany Buddha
Tak, każda makowka ma nieco inna zawartośc..Ale te liczby są uśrednione z wiele hektarów..
sp
ale podejrzewam ze maczki ktore ja przerabiam maja jeszcze wiecej morfiny niz pan budda :)
ale to wszystko zaczyna byc logiczne (przyjmowalem oralnie do 1-2g morfiny na jeden raz ... a prawda ze slaba biodostepnoscia majki jest nieco inna niz 25%) ... jak juz organizm sie wysyci to pozniej biodostepnosc wzrasta BAAARDZO gdzies czytalem ze nawet do 75% ... i to by teraz tlumaczylo skad u mnie az takie glody ! qrwa
Jak ktoś ma jakieś info niech daje.
ooo pisze:wlasnie moje logiczne myslenie ostatnio spada znacznie wraz ze wzrostem spozycia m ;)
Ale widocznie brakowało mi od początku...
sp :retarded:
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach
Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.