Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 8103 / 906 / 0
@up
Jak spisz 2 dni po 10 mg, to sprobuj 5 mg ( jak sa w ogole takie tabsy).Nie wiem czy cos pomoze przy odstawce benzo.Olanzapina nie ma dzialania przeciwpadaczkowego.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 4894 / 853 / 0
Przeciwpadaczkowego działania nie ma ale przy odstawce benzo może ułatwić zasypianie.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1472 / 26 / 0
Lek z grupy Tiebenzodiazepin czyli tej samej co etizolam,co ma z nim wspólnego ? Uzależnia fizycznie ? Upośledza pamięć i funkcje poznawcze ?

BTW Olanzapine biorę tylko wieczorem i po nim lulu.Gdy brałem w dzień to bardzo nieprzyjemnie zamula i człowiek chodzi jak robot.
  • 8103 / 906 / 0
08 listopada 2017Emce pisze:
Gdy brałem w dzień to bardzo nieprzyjemnie zamula i człowiek chodzi jak robot.
Olanza ma to do siebie ze zamula, w wiekszosci przypadkow jest przepisywana na noc.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 148 / 9 / 0
Ja to z początku jak brałem Olanzapinę 5mg to nic po niej nie czułem (tzn dobrze działała na urojenia i tak dalej, ale żadnej zamuły i innych nieprzyjemnych rzeczy nie czułem). Teraz czasem jak muszę się ratować i zarzucę powiedzmy późnym wieczorem (23-24) albo w nocy (3-4), to później 2 dni chodzę zamulony paskudnie i cały czas chce mi się jeść i spać.

Kiedyś czytałem właśnie, że może mieć to wspólnego właśnie, że Olanzapina może mieć jakieś właściwości uzależniające. Drugie pytanie: mi się wydaje, że każdy neuroleptyk upośledza funkcje poznawcze, bo jak inaczej można nazwać zwarzywienie po ich zażyciu.
Uwaga! Użytkownik MiproDextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3454 / 1110 / 0
Jeśli funkcje kognitywne są zaburzone przez natłok myśli, rozkojarzenie, niedokojarzenie, psychotyczną wenę twórczą, psychotyczne wkrętki, lękowe wkrętki, silne urojenia, paniczne myśli, przesadyzm, ambiwalencje, ześlizgi wątków, ambitendencje, ambisentencje, samobójcze myśli, lęk przed życiem, dezintegracja, niemożność oddzielenia rzeczy ważnych od mniej ważnych, objawy związane ze znacznym osłabieniem racjonalnego myślenia, ze skrajną amotywacją to olanzapina uspokaja i daje możliwość skonsolidowania wszystkich informacji i skupienia się z powrotem na życiu w społeczeństwie, czyli w takiej sytuacji poprawia funkcje kognitywne.

A jeśli jest tak, że bezpośrednio po niej nic nie kumacie to nie powinniście się tym przejmować, efekt jest bardzo krótkotrwały i nie upośledza pamięci, kojarzenia, koncentracji następnego dnia.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 48 / 3 / 0
Czy odstawiał ktos z was olanze na wlasne widzimisie ? Chce sprawdzic jak bede funkcjonowal bez niej, bo narazie to masakra. Co o tym myslicie? Planuje zejsc z 20 na 10 przez 5 dni i potem na 5, nastepnie ja odstawic.
  • 3454 / 1110 / 0
Sądzę, że to głupi pomysł, choć często też podejmuję b. ryzykowne kroki. Zawsze możesz spróbować, w najgorszym razie objawy choroby wystąpią w całej okazałości i podejmiesz na nowo leczenie. Istnieje również szansa, że wyskoczą, ale po podniesieniu dawki równie szybko się zaleczą.

misspillz.blogspot.com
  • 4894 / 853 / 0
20 listopada 2017misspill pisze:
Pomożesz i dasz jakąś radę jak odstawić 10mg olanzapiny branej na wieczór i 2x400mg amisulprydu?
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3454 / 1110 / 0
Lekarz coś orzekł na temat odstawiania?
Żeby ocenić jak schodzić z dawek musiałabym znać daty i powierzchownie historię choroby: co wyskoczyło, ostry epizod czy rozciągnięty w czasie, ile trwała psychoza, kiedy uznałeś, że funkcjonowanie jest należyte etc.. Ocena czy warto odstawiać czy nie jest trudna, zamiast miękko lądować można mocno rozchwiać psychikę. Dodam jeszcze, że zasypianie bez leków działających sedatywnie może być b. ciężkie.

misspillz.blogspot.com
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.