Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1599 / 47 / 0
Mam takie pytanie biorę olanzapinę w dawce 10/mg wieczorem i wiadomo, że to neuroleptyk, ale wyczytałem, że ma coś wspólnego z benzo, co ma wspólnego benzo to jak jest jednocześnie neuroleptykiem i benzo (pochodna benzo) i czy może być stosowana u osób uzależnionych od benzo.
  • 1343 / 18 / 0
raczej w druga stronę - Olcia może uzalezniac
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 839 / 67 / 0
Czy ktoś z Was może zanotował taki objaw jak podwyższone libido podczas leczenia olanzapiną? Biorę Zolafren 5mg 0-0-1 i zauważyłam, że mam większe parcie na seks, co jest dość nietypowe, bo inne leki przeciwpsychotyczne zawsze działały odwrotnie w tej kwesii.
Jest to dla mnie równie ciekawe, jak i niepokojące, z racji tego, że leczę się na ChAD. Przy manii wzmożony popęd seksualny jest jednym z objawów. Lek zamiast usuwać, nasila ten objaw. Nie chcę zmieniać leku, bo (poza tym jednym) bardzo dobrze na niego reaguję.
Przyznam się szczerze, że nie przeszukiwałam wątku, więc nie wiem - może jest to bardziej powszechny problem niż myślałam. Co robić, jak żyć? Pomóżcie :blush:
Mam pod oczami cienie życia
I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.

47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
  • 3454 / 1110 / 0
Jest to bardzo nietypowe. Przy szeregu różnych skutków ubocznych leków czy melanżach z objawami, jak pogodzić objawy z dawkowaniem - na Twoim miejscu dałabym sobie spokój, doceń, że jest dobrze, objawów ubocznych może być całe mnóstwo i np. akatyzja może się pojawiać u jednej osoby przy każdym neuroleptyku i co wtedy? Ano właśnie, wtedy to dopiero kicha. Polecam wrzucenie na luz.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 469 / 29 / 0
Dzikan Świnianu - olanzapina: jadłospis dzienny - 2-3 bochny chleba, 3 obiady, jajecznica to minimum z 10 jaj i nieustanne przekąski, ogólnie jak jest okazja żeby się nawpierdalać to zawsze oporowo i nigdy mało (!!!). Jak to kurwa możliwe, żeby tyć z dnia na dzień , jak jebany tucznik, nawet 5kg tygodniowo.
  • 448 / 14 / 0
01 grudnia 2016missiv pisze:
Czy ktoś z Was może zanotował taki objaw jak podwyższone libido podczas leczenia olanzapiną? Biorę Zolafren 5mg 0-0-1 i zauważyłam, że mam większe parcie na seks, co jest dość nietypowe, bo inne leki przeciwpsychotyczne zawsze działały odwrotnie w tej kwesii.
Jest to dla mnie równie ciekawe, jak i niepokojące, z racji tego, że leczę się na ChAD. Przy manii wzmożony popęd seksualny jest jednym z objawów. Lek zamiast usuwać, nasila ten objaw. Nie chcę zmieniać leku, bo (poza tym jednym) bardzo dobrze na niego reaguję.
Przyznam się szczerze, że nie przeszukiwałam wątku, więc nie wiem - może jest to bardziej powszechny problem niż myślałam. Co robić, jak żyć? Pomóżcie :blush:
Powszechny o ile wiem nie, ale może coś takiego występować.. Doświadczyłem tego kiedyś przy braniu w trybie 0-0-1, ale przejściowo gdy wchodziłem z dawką. Przy 10mg, czyli w trybie 1-0-1, już nie było tego efektu. Sam lek jednak odstawiłem ze względu na inne efekty uboczne, m.in. wysoką agresywność, która nie występowała na innych antypsychotykach, także z tych uboków dla każdego coś miłego :-D
28 stycznia 2017kiper pisze:
Jak to kurwa możliwe, żeby tyć z dnia na dzień , jak jebany tucznik, nawet 5kg tygodniowo.
Ot specyfika olanzapiny, to dość typowe. Niestety gorzej to potem zbić...
  • 469 / 29 / 0
Szkoda, że stymulanty na tym w ogóle nie działają. Zbija w moment działanie psychodelików. Tramal też - zero działania. Za to alkohol działa, można pić. :finger:
  • 117 / 18 / 0
Kupiłem dzisiaj na bazarze blajster Zolafrenu, szybki look w Wikipedii - " organiczny związek chemiczny z grupy tienobenzodiazepin" zachęcił mnie do zakupu, szczególnie, że za dwa ziko to było.. Niestety później okazało się że to jakiś neuroleptyk xD.

Co się spodziewać po neuroleptykach to wiem, ale do czego mi sie to może przydac to już mniej, zwale po stimach i emparogenach na pewno tym zalatwie (chociaż nigdy nie miałem i nie zamierzam mieć), kwasowego tripa pewnie też zabije, coś jeszcze wartego uwagi? Dajcie jakieś protipy, bo sie ważność skończyła 3 miesiace temu. xD
  • 220 / 11 / 0
jak złapiesz ostrą psychoze po ciągu na stymulantach, kilka opakowań olanzapiny może postawić Cię do pionu. Oczywiście jeśli zworka w mózgu nie puści na dobre
@kiper
na olanzapinie miałem najlepszą zabawe z fetą. Zwały akceptowalne lub minimalne, bez porównania do sytuacji wcześniej, gdzie jedna nocka mocno dawała się we znaki. Może musiałem brać więcej niż wcześniej, trudno wyczuć, albo mogłem brać więcej bez obawy o przegięcie. Wtedy tez zacząłem cisnąć bez podkładu z alkoholu, działanie jakby klarowniejsze bez spinek i wkrętek. Na następny dzień szło też coś zjeść. Dla ścisłości nie biorę amfetaminy od kilku lat, olanzapiny od więcej niż kilku lat
  • 785 / 16 / 0
Czy rispo i olanzapina usunie natręctwa?
ODPOWIEDZ
Newsy
"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

Marihuana w sortowni jednej z firm kurierskich

Na początku stycznia 2025 roku funkcjonariusze Referatu do walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Bielsku-Białej, we współpracy z funkcjonariuszami Śląskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Katowicach, przechwycili paczkę zawierającą ponad 1,4 kg marihuany. Narkotyki zostały ujawnione na terenie magazynu logistycznego jednej z firm kurierskich działających na terenie kraju i pochodziły ze Stanów Zjednoczonych.