Sinner_ pisze:Może ktoś tutaj wymienić jakie wyrządza w organizmie szkody olanzepina w porównaniu do innych dragów? Bo sobie nawkręcałem, że to jakieś zło totalne, które zabija mózg (po przeczytaniu niektórych postów na tym forum de facto). Więc jak to jest? Olanzepina jest bardziej szkodliwa niż powiedzmy takie benzo czy opio? Pisałem już to w dziale benzodizepin, ale tutaj jest miejsce na ten wątek. W zasadzię biorę ją codziennie tak sobie teraz uświadomiłem, działa na mnie chillująco, tak jak jakieś mocne benzo, dlatego się tutaj zapytuję jak to jest bo to dość istotna kwestia. Ktoś tam pisał, że brał 9 miesięcy i co po tych 9 miesiącach się zmieniło? I czy zmieniło się na gorsze/lepsze? Jestem w uj ciekawy jak to się ma do innych dragów (szczególnie wyżej wymienionych czyli benzo i opioidów)
Nie wierze, ze biorąc Olanzapinę można COKOLWIEK mądrego i na temat napisać
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
Mój lekarz mówi że to bardzo dobry lek, ale ja się po nim kurewsko źle czuję. Zacząłem go mocniej naciskać żeby mi to zamienił na coś innego, to on powiedział że mi wypisze skierowanie do szpitala. Śmiech na sali
Może ktoś coś polecić innego na noc? Biorę 10mg olki na noc. Kwetiapina odpada bo już po "tylko" 200mg (odpowiednik 10mg olki to 350mg kwetki) spałem do 15 miałem ciągle sucho w ustach i bełkotałem. Risperidon już brałem więc odpada. I już chyba wszystkie atypowe neuroleptyki wykorzystane...
kamyk1 pisze:Na mnie tak samo Olka działa. Jak wstanę, a raczej ledwo zwlokę się z łóżka to jeśli nie przypierdolę czegoś to mój dzień jest po prostu bezproduktywny i do dupy. Nastrój masakra.
Mój lekarz mówi że to bardzo dobry lek, ale ja się po nim kurewsko źle czuję. Zacząłem go mocniej naciskać żeby mi to zamienił na coś innego, to on powiedział że mi wypisze skierowanie do szpitala. Śmiech na sali
Może ktoś coś polecić innego na noc? Biorę 10mg olki na noc. Kwetiapina odpada bo już po "tylko" 200mg (odpowiednik 10mg olki to 350mg kwetki) spałem do 15 miałem ciągle sucho w ustach i bełkotałem. Risperidon już brałem więc odpada. I już chyba wszystkie atypowe neuroleptyki wykorzystane...
Sinner_ pisze:Ok dobrze wiedziec. Wiadomo ze komus kto bierze to na schizofrenie pomoze, jednak jam zdrow nawet depresja mi przeszla (to zasluga osrodka w ktorym bylem). Ja wlasnie po kwetiapinie bylem zwarzywiony a po tym tylko senny jestem. Jak raz zasne to nic mnie nie obudzi a rano zajebiscie wypoczety sie budzilem. Dlatego pytam, bo spodobala mi sie ta substancja ale juz koncowke mam takze skonczy sie i plakac nie bede. Mam jeszcze troche kwetiapiny a ja ogolnie od lekow uzalezniony wiec pewnie tez wpierdole i to..
thepass pisze:Próbował ktoś mixu amisulpryd + olanzapina..? Przymierzam się do dołączenia do 200mg ami 5 - 10mg olanzapiny właśnie sobie.
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
thepass pisze:Próbował ktoś mixu amisulpryd + olanzapina..? Przymierzam się do dołączenia do 200mg ami 5 - 10mg olanzapiny właśnie sobie.
A Ty to bierzesz rekreacyjnie?
Generalnie amisulpryd w małych dawkach (do 100mg) działa aktywizująco. (Tak jak Abilify ale nie wiem jakie dawki)
Olanzapina ma dosyć silne działanie uspokajające i nasenne i jak twierdzi mój lekarz także antydepresyjne.
Więc taki mix to dla mnie jest dziwny. Może napisz co byś chciał osiągnąć po takim mixie?
tramadolol pisze: Pozwolisz ze spytam wprost - schizofrenia (jezeli tak czy jaka), politoksykomania, czy coś innego?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/f5.large_.jpg)
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu
Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jrt-treated-cortical-neuron.jpg)
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.