Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 229 / 12 / 0
Jak bezpiecznie i w miarę szybko odstawić 10mg?Olanzapiny.
Niestety bez pomocy lekarza.
Pod wzgledem choroby czuje się dobrze po samej Olanzapinie zle jej skutkac ubocznych i czuje się apatycznie.
Co ile zniżac dawkę i co jaki czas?
Od dawna leczę się Kwetiapiną 50-100mg
  • 7 / 1 / 0
Albo bezpiecznie, albo szybko. Szybkie odstawienie spowoduje dużo złego.

tutaj masz odpowiedni temat:
odstawienie-olanzapiny-t63880.html

właśnie tworzę wypowiedź na temat odstawienia w tym temacie, bo udało mi się jakiś czas temu tego dokonać samodzielnie (z 15 mg do zera ;)) polecam
  • 7 / / 0
jak jesteś już na kwetiapinie to powinno być lżej, ale i tak warto co 2 tygodnie powoli zmniejszać
  • 276 / 25 / 0
Dwa tygodnie temu odstawiłem olanzapinę z dnia na dzień. Brałem 12,5mg

Pierwszy tydzień był nawet ok. Byłem trochę pobudzony, w drugim tygodniu zaczęły się problemy z ciśnieniem gdzie różnica między wartościami skurczowym i rozkurczowymi była niezbyt poprawna, w sensie niewielka. Wstawałem rano i było w miarę ok ale im bliżej było wieczoru to było coraz gorzej. Czułem że serce mi się męczy. Wczoraj było jakby najgorzej i dzisiaj mi to odpuściło.

Tylko znów zaczęło mi się robić słabo :(

Odstawiłem ten lek bo nie mogłem dłużej znieść swojego życia w którym nic nie mogłem zrobić. Doszły mi też problemy zdrowotne o które nie potrafiłem zadbać. Obwiniałem o taki stan rzeczy ten środek. W sumie to chciałbym dalej próbować ciągnąć życie na czysto bo psychicznie nic złego ze mną się nie dzieje. Nie chciałbym jednak nagle zejść z tego świata :/
jestem obłąkany
  • 276 / 25 / 0
Od trzech dni jestem znów na tym zakichanym leku. Pójdę prywatnie do jakiegoś psychiatry i pod jego okiem spróbuję stopniowo schodzić poprzez zmniejszanie dawki.

Nie wiedziałem co mi się robi z ciałem. Wymiotowałem, bolało mnie serce i byłem osłabiony. Leki nie są uzależniające dopóki się nie spróbuje ich odstawić :) W sumie to z każdym kolejnym rokiem na neuroleptyku odstawki są coraz cięższe dla mnie. Może gorzej było tylko z rysperydonem gdzie fizycznie źle się czułem już trzeciego dnia, ale bardzo źle było może tylko kilka dni. Teraz bez olanzapiny wytrzymałem trochę ponad dwa tygodnie i błędnie myślałem że najgorsze mam już za sobą.
jestem obłąkany
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu

Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.

W sieci prowadził "sklep" z narkotykami

Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.