Dzisiaj znów jestem w cugu na Oxy i cały czas biorę pregę ze względu na padaczkę, ból i lęki. Radzi sobie świetnie jako zamiennik leku od psychiatry!
Też chciałbym móc brać. Osobiście biorę bo muszę. Co do przyjemności to nastały wraz z lekiem. Kto by się nie odważył rozkruszyć tabletki. No może ludzie trochę starsi wiekiem ;)
06 lutego 2022mariusz9984 pisze: Niektórzy biorą tymczasowo jak będzie trwał ich ból np: po operacji lub innym zabiegu.
Też chciałbym móc brać. Osobiście biorę bo muszę. Co do przyjemności to nastały wraz z lekiem. Kto by się nie odważył rozkruszyć tabletki. No może ludzie trochę starsi wiekiem ;)
Ja rozkruszałem, ale teraz już nie kruszę. Zjadam całe, żeby z tego gówna wyjść. Nigdy więcej opio.
Mam tak osłabiona pamięć, że muszę wszystko zapisywać na kartce i jestem pewien, że to przez Oxy.
Ale masz rację, jestem stary. 45/45 lat.
Skręt jak skręt będzie boleć jak cholera wszczegolności po takich dawkach, trzeba było się zastanowić w co się pakuję oxy to największe gówno z rana musisz wziąć tab bo już czujesz objawy skręta.
Kup sobie ibuprofen albo Ketonal, albo pyralgine na ból i się mecz w twoim wieku trochę to potrwa, jak już oxy nie masz to bupre też wypierdol od razu w piec albo bierz ją do końca życia albo wywal to wszystko i skończ z tym raz na zawsze, pregabalina bardzo pomoże i odpowiednie nawodnienie dużo witaminy c, dużo węgla aktywnego na sraczkę
Po co ci jakiś neuroleptyk w czym ma ci pomóc co ? Myślisz że zatrzyma ból ? Załatw sobie jakiś mocny żebyś dostał jeszcze po układzie pozapiramidowym i wtedy dopiero będzie fajnie, a serio to jedyne kwetiapina coś pomoże na sen ale przez pierwsze 4/5 dni nawet nie licz na zaśnięcie mówię ci od razu.
Dzwonie jeszcze jutro do Świecia, jak mnie nie przyjmą:
- Pregabalinę
- Witaminę C spore dawki 10-50g - wiem, nerki (te badania trochę mnie podbudowują)
- Ketonal (ból)
- Proplanalol na serce (nie wiem, czy można)
- Xanax, same resztki
- Klonazepam (jakieś kilka sztuk ostatki)
- Midazolam (sen)
- Zolpidem (sen)
- Bromazepam (sen)
- Hydroksyzyna (może coś da na wymioty i uspokoi)
- Triticco (SSRI, sen ale watpię, żeby coś dało)
- Mianseryna (SSRI, teoretycznie do spania, ale w tych warunkach raczej mała pomoc)
- Loperamid (biegunka, raczej niewielka pomoc, ale może....)
- Gdyby coś, DHC dihydrocodeine (nie wiem, czy ma sens)
06 lutego 2022kapelusznik pisze: [...] Ja mam jakiś podwyższony próg bólu, ciężko mi wytrzymać. Autentycznie. Przeżyłem takie zejścia z GBL, że myślałem, że GBL nic nie przebije. Ale OXY, to jest zamiatacz z planszy dla mnie. Spróbuje jeszcze raz, tylko musze mieć jakiś zasrany neuroleptyk i albo zejść na sucho, albo jakoś odpaść. Poza tym boję się o mózg. W czerwcu zeszłego roku miałem krwiaka podczaszkowego, bo pierdzielnąłem głową w podłogę, czy w jakieś inne miejsce, siedziałem 2 miesiące w szpitalu z rurką w głowie, w końcu i odbarczyli. Teraz boje nie, że jak mi ciśnienie skończy, to sie skończy wylewem. Nie mam leki, które by mi pomogły i w tej sprawie.
Podsumowując, najlepiej jest wszystko powiedzieć lekarzowi (chyba, że już to zrobiłeś).
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/image-1-1038x692.png)
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych
W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/3-446297.jpg)
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji
Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.