Podbij mi zrodlo prosze gdzie 90% przyswajalnosci podaja, chcialbym zobaczyc kto szerzy taka herezje :D
a, i ta metoda jest dla mnie najbardziej bełtogenna, ktos tez tak czuje?
Haha :D. Co do źródła to podeślę Ci jutro.
A czemu się nie nadają? Może to kwestia dodatków do subst. czynnej w tych tabletkach, które ja próbowałam (tylko jeden rodzaj), ale trudno było wyczuć jakiekolwiek działanie. Sytuacja zupełnie inna w przypadku kapsułek.
Kapsułki taką metodą wchodzą po około 15 minutach. I w moim przypadku nie działają aż tak bardzo krócej niż po PO.
Teraz ostatnio, na samym początku starczało mi 15-20 mg (PO)/ dzień (to było akurat po około dwutygodniowej przerwie od opio). Działanie czułam przez 5 h :D. Piękne, co? Dziwne, że jeśli chodzi o oxy to starczają mi tak niskie dawki. Teraz staram się ograniczać jak tylko mogę, żeby utrzymać się przy jak najmniejszych możliwych, obecnie 50 mg. Ratuje mnie tylko koda i pst.
Metoda bełtogenna powiadasz? Dziś przed 40-ką oxów wypiłam roztwór z 200 mg kody. To dopiero było bełtogenne. Wszystko ujdzie, ale nie to :kotz: .
I że dziś są uświęceni, którzy chcieli za nią ginąć.
Jest tak wiele powodów do życia z heroiną,
Ale żaden nie prowadzi nas do upojenia chwilą."
U Ciebie problem nie tkwi w drodze podania, a zwyczajnie wyrabiasz sobie tolerancję i słabiej na Ciebie działa. 40stka oxy to tak mało, że na takie dawki uodparniasz się bardzo szybko.
ununquadium pisze:@Nozer
Haha :D. Co do źródła to podeślę Ci jutro.
A czemu się nie nadają? Może to kwestia dodatków do subst. czynnej w tych tabletkach, które ja próbowałam (tylko jeden rodzaj), ale trudno było wyczuć jakiekolwiek działanie. Sytuacja zupełnie inna w przypadku kapsułek.
Kapsułki taką metodą wchodzą po około 15 minutach. I w moim przypadku nie działają aż tak bardzo krócej niż po PO.
Teraz ostatnio, na samym początku starczało mi 15-20 mg (PO)/ dzień (to było akurat po około dwutygodniowej przerwie od opio). Działanie czułam przez 5 h :D. Piękne, co? Dziwne, że jeśli chodzi o oxy to starczają mi tak niskie dawki. Teraz staram się ograniczać jak tylko mogę, żeby utrzymać się przy jak najmniejszych możliwych, obecnie 50 mg. Ratuje mnie tylko koda i pst.
Przyjmujesz też inne substancje snifem, takie bardzo ryjące śluzówkę? To też ma duże znaczenie.
W moim odczuciu udawało mi się dość długo utrzymać na niskich dawkach przez to, że zażywałem kolejną porcję dopiero kiedy pojawiał się dyskomfort i brałem je bardziej celem zbicia twista niżeli dla "fazy", a skoki dawek robiłem maxymalnie rzędu 10mg lub jeśli miałem do dyspozycji tabsy Percocet to i 5mg bądź 7,5mg.
Niestety później blisko nieograniczona ilość oxy się pojawiła i waliłem już shoty IV z 400mg na raz. Ach ta tolerancja.
whitealex pisze:Spływ po tym to musi być ohyda :kotz: małe dawki może ok, ale jakbym miała sniffnąć swoja dawke 160mg, to....wracając do wspomnień, już roztwór z antka nie wzbudza takiego obrzydzenia :-D
U Ciebie problem nie tkwi w drodze podania, a zwyczajnie wyrabiasz sobie tolerancję i słabiej na Ciebie działa. 40stka oxy to tak mało, że na takie dawki uodparniasz się bardzo szybko.
Nozer pisze: A jakich tabletek i jakich kapsułek próbowałaś?
W ogóle to w Polsce jesteś...?
W Polsce jestem kilka razy w roku. Tak to jestem tuż za morzem Bałtyckim, na północy.
Nozer pisze: Przyjmujesz też inne substancje snifem, takie bardzo ryjące śluzówkę?
Nozer pisze: ... Niestety później blisko nieograniczona ilość oxy się pojawiła i waliłem już shoty IV z 400mg na raz. Ach ta tolerancja.
Myślę właśnie nad spróbowaniem.
Kiedyś chciałam przerobić tramadol na iv., po rozpuszczeniu i przefiltrowaniu pozostało z 6-7 ml mętnego roztworu. Coś tak mętnego jak nieudana ekstrakcja kodeiny. Nadaje się takie coś do IV?
Kruszysz tabletke na pył.
Zalewasz sola fizjologiczna czy czym tam robisz mieszasz to bierzesz strzykawke igle na koniec ogly filterek od fajeczki i sciagasz wszystko na koniec dolewasz jeszcze pare kropelek soli i znowu sciagasz. Wykladasz igle w robilsz mala kuleczke z waty i wkladasz ja w igle(kontrolke) zakladasz strzykawke..
Koniec igly wkladasz do nowej strzykawki i wszystko filttujersz jeszcze raz. Zakladasz igle i pukasz..
Oxy jest zajebiste maksymalne upwirdolenie bez histaminy. Wjazd ktory zwala z nóg..
azuzupazuzu pisze:... Oxy jest zajebiste maksymalne upwirdolenie bez histaminy. Wjazd ktory zwala z nóg..
Dziękuję Ci za odpowiedź ;).
+ skąd ten nick? azuzupazuzu, jesteś nowy? Czy to ty stary azuzu? :D
Nozer pisze: A jakich tabletek i jakich kapsułek próbowałaś?
W ogóle to w Polsce jesteś...?
ununquadium pisze: Tabletki - oxycodone G.L. Nordic Drugs, a kapsułki - Teva (chyba)
W Polsce jestem kilka razy w roku. Tak to jestem tuż za morzem Bałtyckim, na północy.
W Polsce wystarczy (Oxycontin) oskrobać otoczkę, skruszyć na pył, zalać 80mg tabsa 4-5ml wody (temperatura nie ma większego znaczenia), bardzo solidnie wymieszać, igła, wata, filtrowanie... Pyk. Roztwór powinien być klarowny/bardzo delikatnie mętny.
Nozer pisze: Przyjmujesz też inne substancje snifem, takie bardzo ryjące śluzówkę?
ununquadium pisze: W ostatnim czasie sniffem tylko Zolpidem.
Nozer pisze: ... Niestety później blisko nieograniczona ilość oxy się pojawiła i waliłem już shoty IV z 400mg na raz. Ach ta tolerancja.
ununquadium pisze:Z tabletek?
Myślę właśnie nad spróbowaniem.
Kiedyś chciałam przerobić tramadol na iv., po rozpuszczeniu i przefiltrowaniu pozostało z 6-7 ml mętnego roztworu. Coś tak mętnego jak nieudana ekstrakcja kodeiny. Nadaje się takie coś do IV?
No nieważne, było-minęło, capnęli (btw czwartek rozprawa, kciuki trzymać kurde), ale wejście jest solidne. Łagodne, acz konkretne, skoncentrowane, bardzo zadowalające. :)
A tramadol... Moja opinia na ten temat jest taka, że tramadol kiepsko nadaje się do podania światłowodem. Nie chodzi o to, że nie zadziała, bo zadziała dobrze, ale po pierwsze i najważniejsze - nie ma wejścia. Po prostu czujesz jak tramadol powoli się ładuje i to w sposób, wedle mojego odczucia, bardzo nieprzyjemny: żołądek podchodzi do gardła, zbiera się na wymioty, w ustach czuć okropny smak. Oczywiście tą metoda wyciągasz ile wlezie z substancji, ale jak dla mnie nie warto, bo działa krócej i sporo niesmaku zostaje.
I to mętne wiadomo, że można puknąć, ale zastanów się czy chcesz by niechciane "pyłki" w płynie krążyły Ci po organizmie? Zdrowia szkoda.
Pozdrawiam
@up: oxy fajniejszy zdecydowanie. Majka bije po głowie histaminą, a oxy wjeżdża jak kawałeczek mlecznej czekolady.
Oral lepszy.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/5514.jpg)
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]
Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/jalowki.jpg)
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie
Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/robert-rutkowski00.jpg)
Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu
Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.