Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 109 / 31 / 0
Ja bym brał w takiej cenie jakbym miał okazje, ale weteranem okularków nie jestem, jeszcze mam dobry wzrok %-D
"Naznaczona blizną haju twarz narkomana"
  • 28 / 2 / 0
07 listopada 2022Atropolamine pisze:
Nie ma nic w otoczce.Ona tylko spowalnia uwalnianie substancji.
Ale gdzieś to wyczytałeś czy z własnej obserwacji?
  • 2535 / 594 / 0
Z obserwacji,praktyki i na logikę.Wyluzuj i drap to xd
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / 2 / 0
Heh wiem że logicznie to jest proste ale tak się zagłębiłem w ten temat jakoś ;p Ale co powiesz na to że w oksy jest pokryte dwoma warstwami polimeru bodajże co odpowiada za początkowe szybsze uwalnianie substancji a dalej za opóźnione. Jeszcze taki artykuł znalazłem gdzie jest mowa o tabletkach typu duplex, gdzie substancja inicjująca znajduje się w otoczce. Mogę Ci podeslać. Tak jakby pasowało. Warto rozmawiać heh.
  • 567 / 102 / 0
Nic tam nie znajdziesz. A jak nadal masz taką głupią nadzieję to zdrap sobie kilka lub kilkanaście otoczek i zjedz, dowiesz się sam w praktyce 😂
:tabletki:
  • 28 / 2 / 0
Tu nie chodzi o nadzieję heh, tylko tak przeglądałem to forum i sobie zacząłem szperać w necie jak to jest. Ale w takim razie wytłumacz mi po co ta podwójna otoczka która odpowiada za dwufazowe uwalnianie substancji. Wychodzi że jest to tabletka typu duplex gdzie powierzchnia tabletki jest pokryta jedną otoczką szybko rozpuszczalną która ma w sobie inicjującą dawkę substancji a druga powoduje wolniejsze uwalnianie. No chyba że masz na to jakieś inne wytłumaczenie. Bo w internecie to się ciężko doszukać precyzyjnych informacji
  • 2535 / 594 / 0
Jesli otoczka jest faktycznie dwuczesciowa,to tylko po to,zeby spowolnic uwolnienie substancji w srodku.Pomysl,jaki by był sens takich ceregieli z umieszczaniem jakiejs wstepnej dawki w otoczce? Chcesz się tym napizgac,to zdrap to i zobaczysz,że ten proch Cie zadowoli.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 86 / 3 / 0
Teraz był sniff jakieś 15 mg z reboltonu 40 i powiem wam, że git: mało prochu, nie jest obrzydliwy i fajnie wchodzi
  • 28 / 2 / 0
08 listopada 2022Atropolamine pisze:
Jesli otoczka jest faktycznie dwuczesciowa,to tylko po to,zeby spowolnic uwolnienie substancji w srodku.Pomysl,jaki by był sens takich ceregieli z umieszczaniem jakiejs wstepnej dawki w otoczce? Chcesz się tym napizgac,to zdrap to i zobaczysz,że ten proch Cie zadowoli.
Tylko że jest coś takiego że w niektórych preparatach się umieszcza w otoczce substancję czynną jako inicjującą a w rdzeniu podtrzymującą i jestem po prostu ciekaw czy to nie dotyczy tych tabletek. Ty tak mówisz bo może nie zauważyłeś różnicy a ja jestem ciekaw jak to jest z tymi tabsami tak po prostu z czystej ciekawości a ciężko jest znaleźć w necie info

Poprawiono cytat i scalono posty — CATCHaFALL

Tutaj dla przykładu w załączniku masz
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 2535 / 594 / 0
Nie dotyczy...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.