Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 356 / 68 / 0
@jyooshi
Majka to najsilniejszy komercyjny lek opioidowy (poza fentem)
w jakim sensie najsilniejszy? jest przynajmniej kilka mocniejszych opioidow na rynku. lacznie z oksykodonem, ktory po przejsciu metabolizmh do oksymorfonu silniej wiaze sie z receptorami mu i delta.
  • 358 / 73 / 0
@jyooshi Po 1 - "ziomalko" jeśli już, a nie "ziomuś". Kobietą jestem. I mylisz się uważając i wprowadzając innych w błąd, że morfina jest najsilniejszym opioidem, bo nie jest - czytaj wyżej @ema112 .
No i cóż mogę Ci odpowiedzieć? Tak banalne fakty nt. opio znam i wiem jak działa każde, które wymieniłeś, łącznie z fentanylem dożylnie. Mam do czynienia z oxy, morph, fentem, jak i słabszymi opio od 6 lat połowę czasu biorąc i.v. Dochodziłam do gigantycznych dawek. Dlatego myślę, że muszę zaznaczyć, że obecnie patrzę na działanie oksykodonu z perspektywy tego, że równocześnie schodzę z dawek tramca (a wciąż zdarza mi się zaćpać czy oksykodonem, czy morfiną, cięższych już nie tykam). Moja osobista porażka, ale to mniejsza z tym, bo to inny temat.

Oczywiście, że żadne podanie poza dożylnym owemu nie dorówna - po to walimy w żyłę.

W skrócie - wiem o tym wszystkim o czym próbowałeś mnie uświadomić.
Nic mnie nie wzmocniło tak jak bycie biednym i na zwale.
  • 62 / 3 / 0
@zolpi Tak myślałam czy zwocisz 'chlopaczkowi' uwagę że jesteś kobietą a nie 'ziomusiem'. No szczerze nic twórczego nowego nie powiedział banalne rzeczy dlatych co już dłużej w opio czy twardszych sprawach siedzą że i.v. Będzie zawsze przewyższac inne formy podania i że są mocniejsze farmaceutyki niż morfina. Może i dobrze ze nie nawidze igieł i samej nie biorę nic więcej niż oxy. Choć sama się złapałam przy chęci 'odkurzenia' oxy ale jak przypomniałam sobie ze krótko trzyma a wiem że nie dysponuje dużymi dawkami(źródło wróciło do łask) to już wolę 'zjadac'
  • 92 / 2 / 0
hej możecie mi szybko odpowiedzieć jak długo wchodzi Oxycontin 80mg te zielonkawe o przedłużonym uwalnianiu . wzięłam około 20 mg minęła 1 godzina a ja dalej nic nie czuje działania oksykodonu tylko takie zmulenie, nie działa przeciwbólowo, średnicę nie sa zwężone. po oxydolorze 40mg jak wzięłam 20 mg to efekt był prawie natychmiastowy. czy gówno kupiłam?
  • 771 / 105 / 0
zdjelas otoczke? pogryzlas/ skruszylas?
tabletka, tabletce nierowna (mam na myśli ilosc substancji czynnej zawartej poza masą tabletkową), ale nie jest to az taki przeskok abys nie czula efektow. Co wiecej oxycontin zawiera wlasnie 'oksykodonu w oksykodonie' wiecej nizeli oxydolor. Oxy czasem dziwnie wchodzi, lecz nie wiem skad brak efektow. Jak zablistrowane OC80 to nie ma co obwiniać tabletki. Tą cwiartke czyli 20mg ja tez w taki lekki i subtelny sposob zawsze czuje,no ale u mnie to kwestia raczej tolerancji. Trudno powiedzieć.
  • 92 / 2 / 0
z otoczką pogryzłam połowę tabletki OC 80. z wyglądu są legit. już 1,5 h upłynęło i czuje uspokojenie, ciężkie nogi, jest mi trochę ciepło. oxy nie jadłam 2 lata. dzisiaj pierwszy raz po tak długim czasie. czy po 40 mg można oczekiwać euforii? teraz jeszcze dojadam czyli razem zjadłam 40 mg. :) pamietam ze oxydolor szybko działał, miałam mocno zwężone źrenice.
  • 771 / 105 / 0
dla mnie 40mg to taki start, mozna powiedziec rozgrzewka. 20MG to dawka dla osob, ktore testują, robia jakies pierwsze kroki z oxy i obserwują czy nie są uczuleni. Od 40mg zawsze jako tako poprawia mi sie humor, ale tak jak mowie. Nie zalecam nic bo nie wiem jak Twoja tolerancja szczegolnie, ze mialas przerwe. I tak, mi do 40mg tez sie zrenice nie zwezają.
  • 92 / 2 / 0
nie czuje tego swędzenia pod skórą jak to pamietam przy oxydolorze. O co chodzi z tym oxycontinem ?
  • 771 / 105 / 0
Ot, czasem swędzi a czasem nie. Nie ma reguły. Już pisałem wyżej, oxy czasem jest dziwne, chcialbym porownac troche do takiej kodeinowej wybredności xD Ale no jak oxy sie wezmie to zawsze zadziala na 100%, czy to sedacja czy euforia przy wiekszych dawkach (w moim przypadku).
  • 92 / 2 / 0
pamietam, że przy oxydolorze miałam bardzo często to drapanie pod skórą i mocno zwężone źrenice. trochę sie teraz wkur#wiam bo myślałam ze będzie jak po oxydolorze i nie wiem czy chłopak oszukał. czuje otępienie i uspokojenie i trochę ciepło mi. jestem zawiedziona że nie mam zwężonych źrenic i tego drapania które lubiałam. Toxic a Ty z otoczką jesz?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.