Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 1106 / 221 / 0
07 sierpnia 2019IvoPartisan pisze:
Słabe to oxy, nie wiem, może ja coś źle robię- rozpuszczam tabletkę lub dwie oxydoloru pod językiem, coś tam działa, krótko, słabo, tolerka szybko rośnie, gorzej że biorąc kilka dni pod rząd , następnego dnia rano mam już fatalne samopoczucie. Do PST z dobrego maku nie ma to żadnego podejścia, ja stosuję to teraz jako przerywnik do PST , bo zapasy maku już mi się powoli wyczerpują, próbowałem też wzmacniać małe dawki PST oxydolorem (jako tako, lepiej niż bez oxydoloru). Czytałem gdzieś że oxy działa na trochę inne receptory, może da się tym zbijać tolerancje na PST stosując oxy w przerwach ?
Raczej podjęzykowo nie ma większego sensu. Jak chcesz z szybkim wejściem to kruszysz, jak nie to obierasz z otoczki i łykasz całe, ewentualnie jak bierzesz więcej niż jedną tabletkę to jedna łykasz w całości, jak czujesz że zacznie się ładować, to walisz proch. Z tolerką to powszechnie wiadomy motyw.
btw. tylko mnie nie łapie skręt po oxy tak szybko, tzn. po 24-36h nawet jeśli biorę bez wspomagaczy i nie w całości? Zdarza mi się to tylko po dłuższej przerwie - jadąc na dłużej działającym opio wracam do oxykodonu i fakt - przez pierwsze 2, max 3 dni jeśli wezmę koło 21, to koło południa czuję lekkie objawy, naprawdę lekkie. Zwykle po 3 dniach wszystko wraca do normy i biorąc raz dziennie mam spokój na bardzo długo. Miałem tak w sumie ze wszystkim i odkąd pamiętam, może po prostu taki organizm?
  • 2806 / 362 / 0
07 sierpnia 2019toxic1337 pisze:
Spróbuj dokładnie rozgryźć lub rozkruszyć i popić, a nie rozpuszczać pod językiem. Pamietam ze jak miałem oxydolory to tez jakoś słabo działały, dopiero oxycontin na mnie podziałał tak jak trzeba ze noddowalem dobre kilka godzin. Nie wiem czemu, ale np po accordeonie prawie nic nie czułem, a nic nie zjebalem. Może to kwestia wypełniaczy tabletki a sposobu w jaki się poda, nie wiem ale do tej pory tak jak mówię, continy działały na mnie najmocniej.
Ja od siebie rowniez moge potwierdzic ze OxyContin dziala najlepiej i najmocniej z tych wszystkich zamiennikow oxy
  • 4603 / 2206 / 1
A próbowałeś Sandoza? Ten to dopiero robi różnicę. Kruszy się w palcach na proch, otoczka zdrapuje się paznokciem... Tylko walić i.v.
  • 2806 / 362 / 0
Ja zazwyczaj Oxy trafiam z mundipharmy , sandoza juz dawno nie mialem .. a dzis robiac porzadek w szafce znalazlem 1tabletke oxy 80mg i zastanawiam sie czy polknąc czy przerobic i walnac i.v .. ale jesli o oxy chodzi to dawka ktora dopiero cos robi to jest 160mg wiec nie wiem czy ma to sens ...?
  • 370 / 37 / 0
kazdy generyk ma troche inny profil działania ale dolor i conti wygrywają. dolor ma w sobie tę nutkę chujowości i nie stymuluje aż tak (efekt stymulujący jest dla mnie pożądany).
Przy continie jest też OGROMNA różnica między 80kami i wszystkimi mniejszymi ilościami. 10mg z 80ki trzepie jak jedna tabsa 20mg, a nawet przyjemniej.\
zastanawialem sie nad teorią spiskową że te 80ki maja 160 tak na prawde
teraz bardziej przychylny jestem temu ze w mniejszych tabsach sa te 'utrudniacze' wchlaniania, a w tych wiekszych sie nie pierdola bo one sa dla ćpunów a nie chorych.
jus USA buisness
  • 1854 / 215 / 37
08 sierpnia 2019DexPL pisze:
A próbowałeś Sandoza? Ten to dopiero robi różnicę. Kruszy się w palcach na proch, otoczka zdrapuje się paznokciem... Tylko walić i.v.
Potwierdzam empirycznie LOL

Snortem wchodzi mi jednak najlepiej.
  • 4 / / 0
Czy oxy nada się na sesję tatuowania i zniesie choć trochę doznania bólowe?
  • 4603 / 2206 / 1
Nie. Oxy działa ośrodkowo, a nie miejscowo. No moż jakbyś się najebał tak że sedacja by odcięła częściowo świadomość. Ale na zmnijszenie bólu nie licz za bardzo.
  • 1916 / 335 / 2
08 sierpnia 2019random abuser pisze:
zastanawialem sie nad teorią spiskową że te 80ki maja 160 tak na prawde
teraz bardziej przychylny jestem temu ze w mniejszych tabsach sa te 'utrudniacze' wchlaniania, a w tych wiekszych sie nie pierdola bo one sa dla ćpunów a nie chorych.
jus USA buisness
Nie no bez przesady, w 80kach jest 80, jak dla mnie działanie konkretnej dawki jest niezależne (oxycontin) czy to jest 20 mg, 40 mg czy 80 mg. 80 mg muszą być dostępne bo na oxy tolerka galopuje strasznie, dlatego jak pacjent po okresie zaleczania bolu 40 mg już czuje dyskomfoft po czasie, trzeba zwiększać dawkę. A dla ćpunów to jest taki rarytasik, niedostępny w PL niestety.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 343 / 15 / 0
Co to znaczy rarytas? Ja kolka lat temu brałem 80 od lekarza w Polsce...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.