zioloziolo pisze:
e: No i jeszcze pytanie - czy mając oxy pod ręką będziesz w stanie robić zaplanowaną redukcję, czy zjesz wszystko w 2 dni? :)
Bardzo szybko mi mija ta magia oksy, pewnie dałoby się ją podtrzymywać ale wymagałoby to w chuj tabsow a ich nie mam :P. Na poczatku 80 mg to było bardzooo mocno a już miałem tolerke całkiem całkiem na inne opiaty, na pewno po takiej dawce nie pokazałbym się innym.
Po półtora miesiąca może niecałym, te 80 mg daje mi opio fazę na jakieś 2 godziny, potem czuję się już średnio tzn bez skręta niby ok ale psychicznie już nieciekawie ( chec na dorzutke, jakiś smutek).
Mam pytanko bo wpadło mi w ręce 400 mg tramalu, da się to jakoś zmiksować z oxy sensownie? Wcześniej go nie brałem. Czy zostawić na skręta po oxy? 400 mg wystarczy? I jak wziąć te tabsy, bo to są 2x200 mg retardy. Pozdro
Wszystko to, co napisałem wyżej, było kierowane wyłącznie do użytkownika BlueGrey uwzględniając fakt, iż ma doświadczenie i tolerancję o której wspomniał, ktokolwiek chce zaczynać swoją przygodę z oksykodonem ABSOLUTNIE nie powinien kombinować z miksowaniem tego opioidu z innymi.
08 lutego 2019przodownik pisze: ja tam zawsze czuję się normalnie na drugi dzień po opioidach. jedynie na drugi dzień po dużych dawkach mam problemy z oddawaniem moczu, ale do przeżycia to jest. mi samo działania bardzo odpowiada, ale na każdego inaczej może to działać.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Widzę, że nie ma tutaj kogoś z taką zresztą przykrą sytuacją.
Mianowicie moja tolerancja co do opio zaskakuje,
a już na pewno się wyróżnia.
Leki mam na Rpw z poradni bólu,
OxyContin 80mg.
Ukatowalem neurolog do tego stopnia, że wychodzi mi paczka na tydzień. Inaczej mówiąc osiem tabletek po osiemdziesiąt mg na dobę.
Wiem, nieźle a nawet lepiej ale... dostaję je nie tak porostu, ponieważ cierpię na zwyrodnienie obustronne bioder, inaczej zaawansowana koksartroza. Beton, na operację muszę czekać lata.
Wrócimy jednak moich ośmiu zielonych OC80.
Mam do was pytanie. Czy uważacie że to nie za dużo, bo dla mnie niby nie, jednak się z tym gryzę.
Powiedzcie mi jedną rzecz.
Jakbyście na moim celu jedli to wszystko.
Jakbyś miał osiem na dobę, lub porostu dwie paczki co dwa tygodnie.
Kruszenie, podbicie MST 200MG (nieraz karze So ie wypisać majke pod pretekstem nieskuteczności oksykodonu, mówię że takie zmiany dobrze mi robią).
Więc jakbyście mieli taką sytuację,
Napiszcie mi proszę - jakby to było w przypadku waszym.
Z drugiej jednak strony analgezja to mieszanie leków. Samo jednoi oxy w dawce 480mg dziennie w zupełności można zamienić na"
120mg oxy
200mg palexii
300mg liryci
40mg amitryptyliny
Efekt analgetyczny takiego miksu będzie większy niż samego oxy.
Porozmawiaj z lekarzem o lekach dodatkowych tzw Koanalgetykach. Są to leki które w ramach drabiny analgezji WHO dodaje sie do cięzkich opioidów. W pierwszej kolejności są to leki zmniejszające przewodzenie nerwowe (zmniejszają ilośc sygnałów nerwowych) dodatkowo leki rozkurczające mięsnie szkieletowe (mniejsze napięcie to mniejsze naciski na nerwy). Do tego leki przeciwdepresyjne i uspokajające (zmniejszają odczuwanie bólu w mózgu). Na koniec opioidy wzmacniające działanie innch opioidów (najlepszym do oxy jest palexia) Do każdego 80mg oxy dodaje się 100mg palexii i odczuwasz ten mix jak 140oxy co najmniej. Natomiast zmniejszasz tolerancję na lek podstawowy.
Generalnie leczenie bólu to mieszanie leków.
Przy takich dawkach można pomyśleć o np plastrze z fentaylu jako podstawie. 25ug na 3 dni i wtedy zapotrzebowanie na oxy spada drastycznie.
leczysz się w wyspecjalizowanej poradni leczenia bólu? Czy to zwykły neurolog? MOże warto poprosić o skierowanie? Ewentualnie może to czas na zabieg neurolizy splitu nerwowego. W moim przypadku przy nowotworze jelita neuroliza splotu trzewnego zmniejszyła zapotrzebowanie do 20mg oxy dziennie. A byłem na 320mg. Neuroliza dała mi pół roku bez bólu praktycznie.
POrozawiaj ze specjalistą i poproś o alternatywne formy leczenia niż tylko tabletki.
Zdrowia.
Może brać w całości całe osiem lub rodziny rozłożyć na cztery co dwanaście godzin?
Dzisiaj idę do lekarza i mam do wyboru dwie możliwości. Albo dwa opakowania MST 200MG albo OC80.
Masz jakiś pomysł?
Oksy dobrze czuć ale bardzo krótko zaś
MST gryzione czuję długo lecz bez tego fajnego efektu rekreacyjnego.
Albo albo.
Pozdrawiam i czekam naszybką odpowiedź.
Aha.
Pregabalinę mam (75mg).
Dodam, że nie przepadam za waleniem iv Majki.
Czuję jedynie niefajny mocny wjazd, potem nic(?!)
Dziwny przypadek.
Jednak jedzona starcza mi na dłużej niż OxyContin.
I teraz bądź mądry.
Jestem z małego miasta, nikt się tutaj w opiaty nie bawi.
Dodam że zioło potęguje ból i to bardzo mocno,
Też ewenement...
W domu mam tramal ale źle mi wchodzi.
Aha.
Mój lekarz wypisuje mi tylko jeden lek.
Dwa opakowania ale albo tego albo nawet Durogesic.
Odp.
Widziałbym wtedy dzień tak:
po przebudzeniu
1x40 zgryzione (żeby zadziałało szybko na ból poranny) albo 1-2 psiknięcia instanylu lub 20mg syropu oxynorm.
2x80mg
po południu
1x80mg
w nocy przed snem
1x80mg.
Taka dawka w zupełności wystarczy
Najwazniejsze, nie gryź. Dzięki temu leki będą działałby 2=-3 razy dłużej (słabiej, nie będzie wejścia i upierdolenia opioidowego, ale analgezja będzie na pewno)
Porozmawiaj z lekarzem na temat plastrów.
MST nie bierz. Oralnie sie nie opłaca ich brac, a i.v. to konieczność kłucia się 5-6razy dziennie. Zeby utrzymać stałe działanie leku. To droga do nikąd.
PS. CO mówi lekarz na gruzienie oxy? Wie o tym? Nie opierdala za to? Bo gryzienie jest podstawą do zabrania takiego leczenia (z powodu niewłaściwego uzytkowania leku - najczęsciej gryzie się żeby sie ujebać a nie żeby przestało boleć)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/lotnisko-w-pyrzowicach-.jpg)
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk
Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/prof._marcin_wojnar.png)
Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia
Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/krysztalowycamping_0.jpg)
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu
Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.