Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 268 / 6 / 0
Dziwna sprawa otoz z tego co mi wiadomo oxycodone nie dziala w ogole, albo nieznaczaco na Wychwyt zwrotny serotoniny. Jednak biorac od 6 dni citalopram w dawkach pierwsze 2 dni 15mg pozniej 30mg i 15mg dziennie mirtazapiny nastepnie wstrzykujac trzecia dawke oxycodonu 120mg (2 poprzednie 80mg i 80mg) po mniej wiecej 30-40min wystapil u mnie zespol serotoninowy. Goraczka, podwyzszone cisnienie, trzesiawki, drgawki, dosc mocna dezorientacja, zrenice poszerzone, silny bol glowy, ''Prad przechodzacy co chwile przez inny miesien''. Na poczakku jak goraczki zlapalem i bol glowy to myslalem ze pirogena zlapalem, ale pozniej typowe objawy ZS, jakie kiedys mialem przy mieszaniu Tramalu z paroxetyna.

Jak juz mowilem zdziwilem sie bo bylem pewny ze oxy jak wiekszosc opio oprocz tramalu i petydyny mozna brac razem z SSRI co sie jednak okazalo, ze nie w kazdym przypadku. W sieci znalazlem Artykuly opisujace pojedyncze przypadki interkacji oxycodonu z citalopramem i obserwacji wystapienia ZS.

Niewiem czy u mnie spowodowal to Oxy, jest tez opcja, ze mirtazapina, citalopram i za szybko podwyzszone ich dawki spowodowaly u mnie ZS, lecz bralem je 18 godzin przed wystapieniem ZS ktory pojawil sie jak mowilem 30-40 min po trzeciej w tym dniu iniekcji oxycodonu 120mg.

Teraz 24h pozniej ostatni objaw - dezorientacja juz prawie lub calkiem zniknela, niemoge dokladnie powiedzien, poniewaz spowodowana przez ZS nieprzespana noc, moze powodowac mala dezorientacje sama z siebie.

pozdro i uwaga
  • 317 / 11 / 0
Re: Oxykodon
Nieprzeczytany post autor: bokor »
Czy wogóle komus lekarz przepisał oxy w Polsce?Nie mówie to o niektórych osobnikach którzy maja "papiery" na nawotwory lub faktycznie są paliatywnie chorzy i dostawali wczesniej MST DHC czy Durogesic,a kogos komu prywatnie lub w jakis inny "cudowny" sposób udało się uzyskac rózowy kwit na Oxy.
/cut/odnoszę takie wrażanie(moze omylne) ze ilosc chorych którzy dostaja od swojego lekarza kwit na Oxy mozna policzyc na palcach jednej ręki :old: :scared: .Bo ja nie pierwszy rok jestem chory :gun: i nie jeden lekarz pisał mi różowe recki,fakt faktem potrzebowałem ich do celów terapeutycznych nie rekreacyjnych.Ale gdy podniosłem temat Oxykodonu.Odpowiedż była taka------->"mam panu heroine wypisac :emo: ???" hehe

:arrow: :arrow: P.s.300tny POST :arrow: :arrow: Prawie dekada na Hyperrealu :arrow: :arrow: :arrow: :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 09 października 2012 przez idontknow, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: h
  • 195 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: Infamis »
Napisze ze względu na dośc długą przygode z oxycodonem. Obecnie sse sobie moze z 2,5 mg bupry, 15mg diazepamu w sobie i tabletka chlorprotiksenu zabawa zaczeła sie 3 godziny temu i teraz zaczyna być całkiem przyjemnie. Aczkolwiek oxycodon był dla mnie idealnym środkiem, dobrze wspominam czasy gdy miałem nie ograniczony dostęp do tego specyfiku w postaci oxycontinu, wbijalem do apteki z 3 rozowymi reckami na to, 3 na benzolce i zolpidem, aptekarki z przerazeniem sie patrzyly, a ja tylko obdarowywałem je słodkim opioidowym uśmiechem. Poleciałem tak 2 lata studiów mgr, pisząc i broniąc prace mgr pod wpływem i udało sie. Uwielbiałem uczyć sie, słuchac na zajeciach podejmowałem bardzo dużo inicjactyw, zakochałem sie w tym środku, wszystko można było po nim robić, zawsze doustnie łykalem dawka 80 mg to było dla mnie max, wiecej nie potrzebowałem, przerywałem to czasami sevredolem 20mg, zeby troche namieszać receptorom. Morfina donosowo, ponieważ nie jestem i nigdy niczego nie wziąłem per rectum ani dożylnie. Majka przy oxycodonie była jak zwykłe relanium na przerwe, dbałem o to, żeby tolerancja nie skakała. Robiłem przerwy jak tylko miałem wiecej benzosów. I powiem wam, że to było piękne, lecz gdy skończył sie dostęp do oxycodonu nastał płacz, skonczył sie pół roku temu... Teraz raz na miesiać robie sobie mini ciąg tramalowoklonowy i kończe go buprą odstawiąjac. Lecz pamięc o oxycodonie pozostaje chybado końca życia... Ten specyficzny ostry zapach tabletek czuje do dziś. Pisze to bo zauważyłem, że bardzo mało postów jest w wątku i całego nei przeczytałem. Powiem wam tylko tak, że jest to dla mnie opioid nr. jeden, jak go bierzecie, nie palcie go na blaszce, nie wstrzykujcie, nie walcie w dupsko. On działa idealnie jak tabletka do połknięcia, nie ogłupia, przeciwnie daje wielką motywacje do zdobywania wiedzy, jest wręcz taka chęć. Oglądałem jakiś dokument, gdzie koleś nie legalnie kupuje dawke 2x30mg oxycodonu za jakieś 90 dolarów i wali po kablu ! (dokument po pl na yt z nat.geo). Przeraziłem sie tą ceną, gdyz miałem to refundowane, albo wykradałem z hospicjum, wydałem może 60 zł kiedyś na 60 tabl 20mg, była podwyżka cen, ta słynna akcja z lekami i lekarzami co sie buntowali. Moja ś.p Matka, dzieliła sie ze mną do woli, stąd też tyle tych zapasów miałem, była pielegniarka, widziała, że biore środek po którym nie robie złych rzeczy, a wrecz sie naprawiam, sam jezdzilem po recepty i ustalałem ilosci, ale i tak wolałem dawać to w jej rece żeby mi wydzielała dawki, zawsze miałem dawke na weekend do szkoły, do pisania pracy, do wystąpień, najgorsze tylko szpilki byly tego nie dało sie ukryć i nadmiernej pewności siebie bez zająknięcia. Lecz matka zmarła pozostały 3 paczki oddane do hospicjum przez ojca żebym nie żarł, to i tak wyciagnalem je po prostu z tego ich smietnika, daly mi one poczucie spokoju, gdyż jak sie domyślacie miałem na prawdę bliski kontakt i dobry z matką. Pomogło mi to zdecydowanie w najtrudniejszym okresie mojego życia, śmierć matki, bójka z ojcem, sprawa w sądzie, obyło sie bez psychiatrów i ssri. Teraz pozwalam sobie na chwile relaksu tramalem, bupra, benzosami i niczym innym, nie wliczajac alkoholu z którym miałem zawsze problem, natomiast biorąc oxycodon gwarantuje wam, że zapach alkoholu skutecznie was oduczy piwa. Chodze do kościoła, do braci kapucynów, byly narkomanów czesto rozmawiam o tych problemach. Mam nie bioraca narkotykow sliczna narzeczona, chodze do kosciola to daje mi sile. Sporo dobrego do mojego zycia wniosl oxycodon, lecz trzeba podejsc do tego bardzo poważnie, nie jak do zwykłego odurzania sie. Wiem, ze jak wyrobie sobie dostep do tego środka to skończe sie, trzeba mieć osobe, ktora pomoże Ci kontrolować nałóg, nie negując go, a oxycodon jest dla mnie perfekcyjnym środkiem, po którym nawet nie uświadczyłem jakiś tragicznych zjazdów, ze względu na to, że oralnie przyjmowany powolnie się laduje i jest dostosowany idealnie do dnia i nocy, normalnego życia, palenie i i.v musi być przyjemne, lecz jeśli chcemy miec jakieś inne aspiracje pozostaje tylko oralna droga administracji. Kombinujcie jesli walicie tramal, hel, bupre, kode, majke, bo jest to zdecydowanie środek który nie robi z nas oszołomów, debili i totalnych narkomanów. Wg. pozycja nr. jeden biorąc wszystkie + i - wśród opioidów, tylko z głowo Panowie i Panie, chwila eufori, a 2 lata eufori to znacznie przyjemniejsza przygoda, która nie zrobi z nas zombie ;) Trzymajcie sie opiatowcy, nie dawajcie dupy, starajcie sie walczyć ze swoimi nałogami, czasami cold turkey sie przyda czasami troche bupry, troche benzo, tylko niech ktoś was zawsze kopie w tyłek znajdzie taka osobe, bo samotność i opiaty to największy ból egzystencjalny, niestety. Niech Bóg nad wami czuwa, a objęcia Morfeusza, niech nie będą kajdanami ;)
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: noize »
bokor pisze:
Czy wogóle komus lekarz przepisał oxy w Polsce?.Ale gdy podniosłem temat Oxykodonu.Odpowiedż była taka------->"mam panu heroine wypisac
zmień lekarza bo jak widac ten nawet nie wie że to tabaina, wiec por. z helem jest..Ale do rzeczy -jezeli masz na to recki to generalnie tabaina jest mniej zmulająca (w praktyce: oxy jest bardziej euforyczny, nie trzeba walic w kabel zeby poczuć wejscie), mniejszy wyrzut histaminy charakterystyczny dla majki (igielki), nudnosci itd. Generalnie jest lepiej tolerowany, a skoro bierzesz juz opiaty .. do lekarza to w zasadzie co z róznica, niech przynajmniej dobierze ci najlepszy..
a jak juz to zrobi daj znac, hehe bo.. :'( wzruszenie jak sobie przypomnę 80tki oxy..
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mamaczek »
siemka
moge miec staly dostep do oxy, jednak nie wiem dokladnie jak go robic....czy tak samo jak majke?
Uwaga! Użytkownik mamaczek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 880 / 23 / 0
Hej przyjemniaczki, mam do kupien

OxyContin 20mg-4 list

Czy to oznacza ze 20mg jest w listku jako wszysktei tabletki czy jedna tabletka tyle ma?

Jaka jest dawka iv zeby było fajnie? I ile mogę zaproponować za taki listek?
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 3169 / 363 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Jedna tabletka ma 20mg. Dawka IV to koło 15-20 bez tolerki, 25-30 a tolerką. Co do ceny to przelicz sobie cenę za fazę na liczbę tabletek.
  • 880 / 23 / 0
Dzięki! Niestety i tak już nie było także i tak bym nie kupił...
Nie ćpiej bo skiśniesz!
  • 268 / 6 / 0
Jesli Ktoś kręci u lekakrzy w niemcach oxycodon to prosić o oxygesic od mundipharmy tabletki odpowiadają oxycontinom tym dobrym do przerabiania na iv. Jednak są one drogie prawie 2c droższe od generykow i lekarze bedą raczej przepisywac generyki jeśli wasza kasa chorych niema układów z mundipharma. Pózniej oxycodon-hcl od AbZ tez da się przerobić chociaż w porównaniu z oxygesic z dużymi stratami bo jest dużo wypelniaczy i trzeba dać wiecej wody tutaj opłaca się zaczynać od 40mg chociaż ja daje radę jakos z 20kami. Reszta generykow jakie miałem daje w połączeniu z woda Kisiel nie do ogarniecia. Na 1 tablete 5ml wody a i tak jest oleiste i dość gęste i cieżko dać takie coś w kabel. Wiec jeśli lekarz niebedzie chciał wam dać oxygesic to prosić o oxycodon od AbZ dacie napewno radę bo to jeden z najtańszych generykow. Mówić ze po innych wymiotujecie po 30min i przez to musicie brać tablete co 3h bo wchlania się Tylko to co na początku czyli jakieś 40% a reszta wyrzygana.
Pozdro
  • 62 / 2 / 0
Witam mieszkam w UK lekarz przepisywał mi przez ostatni rok o tramalu przez inne swinstwa po czystą kode 30mg którą brałem do wczoraj po wczorajszej wizycie przepisał mi oxycontin 40mg ( oxycodone hydrochloride controlled -release) sam opis który zaznaczyłem nawiasem oznacza to że są to tabsy o spowolnionym uwalnianiu dla tego mam pytanie czy wystarczy rozgnieść tabse żeby zadziałała z większą mocą i czy można dać to po kablach .znam miej więcej dawki iv ziomek kilka postów wcześniej pisał ale czy to się tyczy tych konkretnie tabletek z góry dzięki za info
Uwaga! Użytkownik kazikoroner nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.