Ogólnie po tym leku dalej nie mogę wrócic do normy. Stosuje memantyne 20mg/d, chcialem sobie 5 dni temu ulżyć po ponad tygodniowej przerwie i była poprawa na jedną dobę i teraz to już ciężko ocenić co w organizmie jest rozjebane.
Zasadniczo opio i benzo by najlepiej tłumiły te objawy, ale po odstawieniu pregi nasilają się objawy więc nie moge specjalnie ich użyć bo potem zdycham cały tydzień.
Pozostało przeczekać jeszcze tydzień na memantynie. Jak nie to będzie trzeba wrócić do brania leku, w mniejszej dawce.
Ogólnie rozwalony termostat organizmu, przez co jest za duża potliwość do tego różne bole kości i stawów i zaburzenia układu pokarmowego. Potrafi człowieka powalić do łóżka tak że strach zażyć doraźnie cokolwiek.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Gratulację dla tych, któym się udało, ci co walczą-powodzenia.
Czy ktoś z Was (zjadaczy pregi) - w trakcie i po zaprzestaniu jej brania - też nie możecie się upić? Czy ma to związek, jakieś wytłumaczenie biochemiczne?
Fuzja - D5
Witam, ostatnio pisałem 4 miesiące temu, nie doczekałem się odpowiedzi. Od tamtego czasu miałem chwile lepsze i gorsze. Całkowicie odstawiłem benzodiazepiny, bujałem się jednak z pregabaliną i tramadolem. Na początku września odstawiłem wszystko całkowicie, po około tygodniu zacząłem czuć się wspaniale, jak nowo narodzony, nie wierzyłem, że tak można i czemu ja tyle czasu to używałem. Po 21 dniach jednak się złamałem, przez tydzień brałem tramal. Znowu odstawiłem na 14 dni ale tym razem nie powróciłem już do stanu z początku września. I znowu wpadłem pod pregabalinę, pół października i cały listopad bujałem się z pregą, Tramalem i duloksetyną. Obecnie 7 dzień mam odstawiony tramal i pregabalinę, jednak czuję się wciąż fatalnie. I zastanawiam się czy to może przez tą duloksetynę? Czy lepiej ją odstawić bo blokuje mi dopaminę? Tak myślę, proszę o poradę. Z września wydawało mi się że to właśnie dopamina mnie tak postawiła na nogi, niestety po około dwóch tygodniach codziennej poprawy wydawało mi się że jest coraz gorzej i dlatego się złamałem, właśnie przez stres w pracy. Obecnie mam ostatnią szansę do końca tygodnia zwolnienie lekarskie i muszę to wykorzystać jak najlepiej. Proszę o poradę.
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Ps: to nie dopamina daje szczęście, tylko serotonina. Dopamina daje przyjemność. Czyli idąc tokiem normalnego myślenia człowieka rozumnego: zbyt duże wyskoki dopaminy przy narkotykach, powodować będą ogromne spadki serotoniny.
Większy skok dopaminy → większy spadek serotoniny, która też jest hormonem regulującym nastrój człowieka.
- | Serotonina | Dopamina |
Dominujące uczucie → | szczęście | przyjemność |
Główny przedmiot regulacji → | nastrój | motywacja |
Skutki niedoboru → | nadwrażliwość na ból, agresja, niepokój, depresja, zaburzenia snu, problemy żołądkowo-jelitowe | utrata pamięci, obniżone libido, problemy trawienne, zaburzenia kognitywne |
Problem z fentanylem nas nie ominie i sami sobie z nim nie poradzimy…
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej
Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.
Narkotykowy proceder w centrum przemyśla przerwany przez CBŚP
Funkcjonariusze CBŚP wspierani przez kontrterrorystów rozbili zorganizowaną grupę przestępczą powiązaną z pseudokibicami, która w centrum Przemyśla „w biały dzień” handlowała narkotykami. Zatrzymano dwóch mężczyzn i zabezpieczono narkotyki o wartości 1 mln PLN. Sprawę nadzoruje podkarpacki pion PZ Prokuratury Krajowej w Rzeszowie.
Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy
Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem