Wiem jedynie, że gdy kilka dawek ominęła - zmiany nastroju , panika , agresja - ogólnie zmiany nastroju. Stopniowo bym radził to odstawiać. Przejdz sie do lekarza i powiedz mu o tym , powie Ci to co ja , a napewno więcej.
Powodzenia
11 marca 2017BezKitu pisze: Jak długo brałeś.
Nie wiem ile ma op ma tbl , czy te 20mg\tbl to lżejsza wersja ( wiesz o co chodzi - 20tki, 40tki itd ) ... nie mam pojecia. Pisze z 10 letniego notebooka , wejscie na strone graniczy z cudem. Teraz widze ile błędów nasrałem w wypowiedziach pisząc z tel :D mniejsza z tym,
Strzelam , że ponad miesiac brałeś. ( leczyłeś sie )
Nie chce Cie w bład wprowadzać bo sobie krzywde zrobisz, ja bym stopniowo schodził , odstawienie , pisałem wyzej , wyglada tak a to poczatek.
Przedzwoń do lekarza i powiedz o co kaman , czy sie dowiedz - ale tu masz mniej wiecej zarys sytuacji.
Osoiscie wolałbym bym sobie zejsc spokojnie z tego - a potem cieszyc sie wszystkim na raz :D
pzdr
saltes - w Twoich postach jest tyle chaosu, że trudno się zorientować o co Ci chodzi. Chcesz się leczyć czy wolisz mieć "normalne" libido? Bo akurat przy tym leku, to te dwie rzeczy ze sobą baaaaardzo kolidują. No ale niech Ci będzie, odpowiem na Twoje wątpliwości.
Osobiście brałem Paro przez 12 miesięcy. Twoja dawka x 2. Odstawiłem z dnia na dzień. Ale nauczony poprzednim doświadczeniem zostawiłem sobie 4 tabletki, żeby przetrwać objawy odstawienia. Nie rozpisywałem sobie tego jakoś szczególnie, tylko pociąłem je na drobne kawałki (okropnie się kruszą), i brałem tylko wtedy gdy stwierdziłem, że już nie dam rady dłużej wytrzymać. Na koniec dodam, że z 4 tabletek, zostało mi jeszcze kilka kawałeczków, których już na pewno nie wykorzystam, ponieważ nie potrzebuję.
BezKitu - wydaje mi się, że nie tylko nie zrozumiałeś o co człowiek pyta, to na dodatek "nasrałeś błędów" nie tylko pisząc z telefonu ale również ze swojego 10-letniego notebooka.
11 marca 2017saltes pisze: ...
Moze popros psychiatre o dorzuceniu do paroksetyny trazodonu (lek pod nazwą "Trittico"), ktory w bardzo krotkim czasie wyeliminuje niechciane dolegliwosci. Dobrym pomyslem byla by tez zmiana paroksetyny na bupropion, ktory jest rowniez SSRI, w dzialaniu (odczuwalnym) nawet silniejszym niz paroksetyna, jednoczesnie pozbawionym efektow ubocznych w postaci PSSD. Tym samym bedziesz mogl wyeliminowac chorobe i cieszyc sie dupczeniem jednoczesnie
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Powiedzmy , że chciałbym rzucić benzo , wiem , że jest hardkor - raz koszmar przeżyłem, prawie straciłem prace przez to.
Jak z skutkami po SSRI jak parogen np. Widziałem , jak pomogło to ex , ale czy ma to sens , bo chyba w pewnym sensie tak - taniej , pobudzają nie "zamulają" chociaż tego nie czuje , aż tak , ale zdarzy się o ten mg za dużo i łeb ciężki. Wiesz o co chodzi , jak Ty byś to widziała.
Tak czy inaczej wybiore sie do psychola , tylko nie wiem kiedy a te nie wiem kiedy może być jutro lub wcale. Jak dasz rade - daj zać.
hehehe sorki za off.
Kolego - na tamtent moment nie miałem nic lepszego , żeby Ci odpisać , wybacz , jeśli najebałem błędów i coś nie teges z czytaniem , mówiąc lekko , byłem dłuższy czas pod wpływem substancji A. Niewyspany, wykończony..
Nadeszła odsiecz , jak widzę, poratowali Cie, co mnie bardzo cieszy. Serio
Spokojnej
A jak u Ciebie z nastrojem? Odczuwaniem przyjemności? Energią? Rekreacja przeszła w nałóg czy jest głębszy powód ratowania się benzo?
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Wybaczcie , że syfie, Miss zerknie jak znadzie czas i chęć , było by jakieś 2h prędzej , już miałem wysłać odp na posta Miss i nagle z nikąd zostałem sobie zablokowany , ale to był jeden z mniejszych problemów. Mniejsza z tym. Cel osiągnięty , wróciłem tam gdzie skonczylem , czyli na odpisywaniu Miss.
Ale na na już , decyzja to wizyta u jakiegoś lekarza magika , albo zwyczajnego wystarczy nawet i flaki tez przebadać warto , poleciłbym nawet każdemu to zrobić.
A żeby w temacie było , prawdopodobnie nie przecze - chce sie przejść z benzo na ssri , może to i abstynencja od czegokolwiek , pozwoli mi wrócic na poprzednie tory. No a później ssri odstawić i może coś z tego będzie.
Spokojnej
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jrt-treated-cortical-neuron.jpg)
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/pszelef.jpg)
Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób
Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.