...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Jeśli był już taki wątek albo pisze to w złej sekcji to przepraszam

Jestem na odstawieniu robiłem już chyba z 5 przerw po 2,3 msc po 2 letnim ciągu amfetaminowym po którym przyszło prawie całkowite zobojętnienie na świat, lęki społeczne przez długi czas bezsenność a później problemy z zasypianiem czuje że ciężko tak funkcjonować na codzień stąd moje pytanie brzmi czy można podleczyć się trochę psychicznie pregabaliną czy jest jakiś lepszy sposób albo lepszy lek ?

Z góry mówię że mówię specjalnie o pregabalinie bo zauważyłem że pomaga dosyć w codziennym życiu, pewnie ktoś powie że ssri są lepszym wyjściem.
  • 3250 / 355 / 2
@Human2000PL idź do lekarza z tym. Jeśli szukasz czegoś co Ci pomoże to przejrzyj dział "preparaty lecznicze", a szczególnie "antydepresanty".

Jeśli masz skłonność do wpadania w ciągi, to serdecznie odradzam pregabalinę, bo wpadniesz z deszczu pod rynnę. Pregaba dobra jest na krótką metę, okazyjne użycie np. przed stresującym zadaniem, natomiast liczba wjebanych w nią rośnie w zawrotnym tempie. Jeśli chodzi o fobię społeczną, to mi przychodzi od razu do głowy paroksetyna.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 2 / / 0
Dziękuje za odpowiedz @jogurt

Mam w planach niedługo umówić wizytę u psychiatry, tylko martwię się że czasem leki z grupy ssri nie wystarczą w nagłych atakach lękowych a gdy powiedział bym o moich ciągach na amfie psychiatrze to jestem pewien że dostał bym receptę na jakiś neuroleptyk a nie przepadam za tą grupą leków. Co do pregabaliny masz racje tolerancja strasznie szybko się zwiększa i to jest główny minus tego leku. Raczej dam se z nim spokój faktycznie. Lecz wydaje mi się że musiał bym mieć do tego jeszcze jakiś lek który w nagłej sytuacji mnie uspokoi. Tylko tu jest największy problem benzo wiadomo że nie bo za łatwo się do nich przyzwyczaić, a ciężko znaleźć lek uspokajający który by zadziałał natychmiastowo bez efektu mocno upośledzającego sprawność psycho-fizyczną i nie uzależniał. I wątpię żeby lek typu hydroksyzyna działał w takich przypadkach
  • 8 / / 0
No mi też nic nie przychodzi poza benzo. Dla mnie prega za słaba jakbym miał jakiś atak paniki. Pamiętam jak wybuchła ta wojna. Mieliśmy akurat na 5 30 do pracy. Ukrainiec nie był w stanie pracować. Palił fajkę za fajką i się trząsł. Dostałem ćwiarę alpry i mu przeszło.
Co do hydroksyzyny, mnie ona usypia i mam po niej bóle głowy.
  • 141 / 22 / 0
Najlepsze są tabletki z słoiczku, waleriana plus coś tam. Powiedz w aptece że chcesz mini słoiczek śmierdzących zielonych tabsow na uspokojenie - potwierdzam że działa.

Zejście z fety trzeba przejść. Za każdym razem mówiłam sobie że następny raz będzie w szpitalu, bo jest to ciężkie, jak się jest mocno.wpierdolinym. Są ostre przejścia z sercem, z oddychaniem, omdlenia itp, jest słabo.

Powiem tyle na temat fety - za każdym zejście. Z paro miesięcznego ciągu mówiłam sobie że nigdy więcej nie robię tego sama w domu, w najgorszym momencie ever wylazlam przed blok żeby mnie szlag nie trafił w pustym mieszkaniu, bo kot by mnie zjadł
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.