...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Jeśli był już taki wątek albo pisze to w złej sekcji to przepraszam

Jestem na odstawieniu robiłem już chyba z 5 przerw po 2,3 msc po 2 letnim ciągu amfetaminowym po którym przyszło prawie całkowite zobojętnienie na świat, lęki społeczne przez długi czas bezsenność a później problemy z zasypianiem czuje że ciężko tak funkcjonować na codzień stąd moje pytanie brzmi czy można podleczyć się trochę psychicznie pregabaliną czy jest jakiś lepszy sposób albo lepszy lek ?

Z góry mówię że mówię specjalnie o pregabalinie bo zauważyłem że pomaga dosyć w codziennym życiu, pewnie ktoś powie że ssri są lepszym wyjściem.
  • 3247 / 354 / 2
@Human2000PL idź do lekarza z tym. Jeśli szukasz czegoś co Ci pomoże to przejrzyj dział "preparaty lecznicze", a szczególnie "antydepresanty".

Jeśli masz skłonność do wpadania w ciągi, to serdecznie odradzam pregabalinę, bo wpadniesz z deszczu pod rynnę. Pregaba dobra jest na krótką metę, okazyjne użycie np. przed stresującym zadaniem, natomiast liczba wjebanych w nią rośnie w zawrotnym tempie. Jeśli chodzi o fobię społeczną, to mi przychodzi od razu do głowy paroksetyna.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 2 / / 0
Dziękuje za odpowiedz @jogurt

Mam w planach niedługo umówić wizytę u psychiatry, tylko martwię się że czasem leki z grupy ssri nie wystarczą w nagłych atakach lękowych a gdy powiedział bym o moich ciągach na amfie psychiatrze to jestem pewien że dostał bym receptę na jakiś neuroleptyk a nie przepadam za tą grupą leków. Co do pregabaliny masz racje tolerancja strasznie szybko się zwiększa i to jest główny minus tego leku. Raczej dam se z nim spokój faktycznie. Lecz wydaje mi się że musiał bym mieć do tego jeszcze jakiś lek który w nagłej sytuacji mnie uspokoi. Tylko tu jest największy problem benzo wiadomo że nie bo za łatwo się do nich przyzwyczaić, a ciężko znaleźć lek uspokajający który by zadziałał natychmiastowo bez efektu mocno upośledzającego sprawność psycho-fizyczną i nie uzależniał. I wątpię żeby lek typu hydroksyzyna działał w takich przypadkach
  • 8 / / 0
No mi też nic nie przychodzi poza benzo. Dla mnie prega za słaba jakbym miał jakiś atak paniki. Pamiętam jak wybuchła ta wojna. Mieliśmy akurat na 5 30 do pracy. Ukrainiec nie był w stanie pracować. Palił fajkę za fajką i się trząsł. Dostałem ćwiarę alpry i mu przeszło.
Co do hydroksyzyny, mnie ona usypia i mam po niej bóle głowy.
  • 141 / 22 / 0
Najlepsze są tabletki z słoiczku, waleriana plus coś tam. Powiedz w aptece że chcesz mini słoiczek śmierdzących zielonych tabsow na uspokojenie - potwierdzam że działa.

Zejście z fety trzeba przejść. Za każdym razem mówiłam sobie że następny raz będzie w szpitalu, bo jest to ciężkie, jak się jest mocno.wpierdolinym. Są ostre przejścia z sercem, z oddychaniem, omdlenia itp, jest słabo.

Powiem tyle na temat fety - za każdym zejście. Z paro miesięcznego ciągu mówiłam sobie że nigdy więcej nie robię tego sama w domu, w najgorszym momencie ever wylazlam przed blok żeby mnie szlag nie trafił w pustym mieszkaniu, bo kot by mnie zjadł
ODPOWIEDZ
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.