...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 135 / 21 / 0
Hej , odstawiam benzo 3 miesiące
Schodzę z dużych dawek alpry zdarzało się i 10 mg obecnie zredukowałam do 0,5
I wszystko było pięknie odstawiam z pomocą psychiatry
Ale już pojawiają się myśli ze skoro dałam radę do tej dawki to w sumie jest zwątpienie itp głupie mysli
No bo co? No bo mogę
  • 158 / 7 / 0
Załatw sobie pregę na wszelki wypadek. Ciężko zrezygnować z tej ostatniej tabletki i mogą pojawić się nieciekawe objawy odstawienne.
  • 3455 / 555 / 2
Super. Trzymamy kciuki. Ja też schodzilem z benzo aktualnie zero da sie wierzymy i w Ciebie.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Tak jak kolega wyżej. Zaopatrz się w pregabaline. Mocno pomaga w odstawieniu benzo, sprawdziłem na sobie. Powodzenia
  • 1174 / 222 / 23
Mogę zaproponować też redukcje do 0.25mg a potem "na oko" ogryzając kawałek tak dla samej świadomości, że się wzięło lek. Sam tak robię i pomaga np. z zolpim
  • 1880 / 304 / 0
Ja klona odstawiam, też kilka mies ciąg. Dziś rano 4 mg czyli jak na mnie duża, rekreacyjna, dawka poszła. Jutro poleci max 2 mg. Potem zejdę na 1 mg co 2 dzień i analogicznie będę ciąć tabsy na 0.25mg (2-3 dni codziennie, potem co 2-gi dzień). Do tego stosuję pregabalinę 150 mg rano,
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 39 / 3 / 0
Długo odstawiałam klonazepam(wiem, że to troche inaczej niż z alprą) a i tak na początku nie żarłam go jakoś dużo na dobę, około 2-4mg.

Schodziłam chyba aż pół roku zaczynając od ogromnych ilości pregabaliny czyli z rana aż 300, po południu 150 i na wieczór też 150....(zalecenie lekarza xD) i zmniejszanie dawki klona o połowę co kilka tygodni, aż w ostatnim miesiącu to jadłam jedną tabletkę 0,5mg rano i wieczorem(tj gryzłam ją na pół).
Niedługo później jadłam tylko połówkę czyli 0,25 na dobę, a jak przestałam całkowicie, to nie pamiętam nawet jakichś specjalnych ciężkich objawów. Dlatego polecam ten sposób, jest łagodny.
Co prawda dalej brałam pregabalinę, ale nie brałam jej cały czas w takich dawkach jak na początku czyli 600.
Ostatnie tygodnie z tym klonem 0,25 to było 300mg pregi dziennie (rozłożone zazwyczaj na trzy dawki).
Jak już dawałam radę bez tego klona(skończyło się opakowanie i funkcjonowałam nawet bez tego 0,25) to samo schodzenie z pregi zajęło mi dokładnie.... jakieś dwa miesiące. Najgorsze były tylko ostatnie trzy dni odstawiania jej, gdy brałam tylko 75mg pregi dziennie.

REASUMUJĄC - udało mi się na kilka miesięcy, bez jakichś przykrych objawów odstawić to, ale z pomocą dużej ilości pregi, do tego wortioksetyna no i sporo czasu, cierpliwości a przede wszystkim samodyscypliny. Jak chce się schodzić powoli a masz pod ręką całe opakowanie klona 0,5 to tylko silna wola jest w stanie cię powstrzymać xD
  • 1880 / 304 / 0
@masterrofreality Czy możesz dodać jak długo trwał ciąg? cały ten czas jak byłaś na klonie to dawki 2-4? Raczej zwiększałaś z tego co piszesz - do jakich doszłaś i jak długo brałaś przed odstawianiem?
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 60 / 7 / 0
Czy sensownym jest odstawiac ciag klonazepamu przy uzyciu alprazolamu? Jestem w ciagu juz chyba drugi rok, dwa razy w tygodniu po 10 mg. Jest mi niezbedny szczegolnie na kacu, gdy pojawia się tak silny lęk wolnopłynący że cięzko to wytrzymać, wtedy dolaczam rowniez 150 mg pregabaliny i jest juz ok.

Nie mam pojecia co za bardzo robić bo wylatuje niedlugo do UK i .. moze byc problem. Rok temu w UK mialem stały dostep do Rivotrilu, teraz juz tego kontaktu nie mam.

Moze przejsc jedynie na pregabaline? Albo Gabapentyne?
  • 633 / 153 / 0
Nie warto, zrobisz sobie krzywdę. To tak, jak z deszczu pod rynnę.

alpra działa silniej aktywizująco i przeciwlękowo, ale o wiele krócej. Dwie dawki na dobę to minimum, żeby nie odczuwać dyskomfortu jeszcze tego samego dnia, a tolerancja rośnie za szybko.
Do tego tracisz profil rozluźniający mięśnie i stawy, a także zabezpieczający przed drgawkami, bo xan i podobne nie zastąpią w tym względzie klona.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.