Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 98 / / 0
No właśnie, jak to z wami jest?? Ja osobiśćie przestałęm pić na imprezach i ogólnie... przed tem co piątek piłem, teraz co piątek stram się zabakać co nieco... :P Albo coś nowego wrzucić...
Turn on, tune in, drop out...
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: EjczUrinator »
Po zjedzeniu kaktusa dostałem organicznego zniechęcenia do fermentacji alkoHolowej. zwłaszcza do stanu upojenia. owszem dziś przykładowo na obiedzie z rodziną wypiłem dwa kieliszki izraelskiego : ) wina. ale nie mam ochoty już na upijanie się piwem w lokalach, wina tanie pod mostem jak lata temu. zniechęcenie do fermentacji alkoholu we mnie.
  • 91 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: Anatol »
Nigdy nie piłem specjalnie, z reguły podczaz okazji i na imprezach. Potem przestałem, tak po prostu. Przestał mnie interesować alkohol, stan który wywoływał był sprzeczny z tym, co chciałem uzyskać <jakieś wejrzenie w siebie>. Alkohol dla mnie w tym momencie nie istnieje, istniał tylko przez krótki okres w życiu.
"Nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji"
Jestem wytworem swojej wyobraźni, moje posty też.
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
ja tam z checia lubie sie napic, nawet najebac z kumplami, ale nie za czesto. raz na dwa-trzy tygodnie. wole cos zapalic :D i rzeczywiscie, jak nie palilem to chlalem sporo, ale opamietamlem sie i przestalem tyle pic na rzecz MJ i nie zaluje...
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 87 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: gGg »
Człowiek nie wielbłąd... :D :D

U mnie np do palenia obowiązkowo trzeba wypić piwko, wtedy czuć tą gorycz mmMMmm :) Do DXM jeśli za dnia to zazwyczaj jakieś piwko albo winko niegrzeszące ceną też sie znajdzie :D A ogólnie to pije jak mam ochote, nigdy sie nie zmuszam i potrafię odmówić :)
.
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
Ja nie piję wcalę. A jak już piję to w ilościach 1 browar.
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 523 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Plankton »
Ja jak zaczalem brac postanowilem odstawic alkohol ale i tak mi sie zdarzalo napic. Teraz to juz odstawilem na dobre i nie chce pic dla mnie dragi sa poprostu lepsze dlatego tez przestalem pic.
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 26 / / 0
Nieprzeczytany post autor: lun4t1c »
A ja wyznaje zasadę, że jedno piwko jeszcze nigdy nie zaszkodziło, np. smak goryczki po zapaleniu mj jest świetny. Wódke i wina odstawiłem i jest mi świetnie bez tego.
"Just a little pinprick.
There'll be no more --Aaaaaahhhhh!
But you may feel a little sick."
Pink Floyd - 2001 Echoes - Comfortably Numb
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: THC »
Ja się tam lubię napić :-p ale trochę rzadziej i w odrobinę mniejszych ilościach niż kiedyś - oczywiście na rzecz Marii. Ale czasem wieczorkiem takie tanie winko sobie z ziomkami strzelić......heh.......
A co do MJ to wolę popić mleczkiem :-D jakoś wtedy mi lepiej się wkręca (nie wiem czy jest to związane z rozkładaniem się THC w naturalnym tłuszczu, czy co....)
ehh.......
  • 121 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Wódz PłonącaWoda »
pije bardzo duzo... probowalem przestac juz kilka razy, ale nie da sie. Wczoraj przechlalem wszystkie pieniadze... ehh to zycie :/
Nie licze tutaj picia browara w polaczeniu z thc - wtedy czuje sie jak Zeus :-D
...i ty zostaniesz indianinem!
ODPOWIEDZ
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.