Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 414 / 4 / 0
Miało być "bez wspomagaczy" a wy o kawie...
And I forget just why I taste, oh yeah, I guess it makes me smile
http://www.youtube.com/watch?v=hTWKbfoikeg
  • 21 / / 0
se7en pisze:
Osobiście mam duże doświadczenie komora deprywacji sensorycznej raz w tygodniu i psychodeliki.
Gdzie masz przyjemność korzystać z komory deprywacji sensorycznej? :D[/quote]

Kraków mind spa

Polecam pod wpływem metoksetaminy:)
  • 370 / 13 / 0
W Warszawie "Ocean spokojny" na osiedlu Marina.
Uwaga! Użytkownik Machine205 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1587 / 11 / 0
Wszystkie znane mi sposoby:
- Muzyka. Szczególnie ta z monotonnym rytmem.
- Wpatrywanie się w jeden punkt
- Ekperymentowanie z oddychaniem. Np. robienie długich, głębokich oddechów, albo szybkich i głębokich (oddychanie holotropowe)
- Świadome sny , które można osiągnąć za pomocą wszystkich pozostałych metod, a także po obudzeniu się po fazie glębokiego snu, rozbudzeniu się i ponownemu uśnięciu.
- Joga
- Taniec - zwłaszcza, gdy zupełnie poddajesz się muzyce
- Głodówka
- deprywacja sensoryczna
- Zarywanie snu
- Torturowanie się
- Sporty ekstremalne
- Kontakt z przyrodą
- Powtarzanie mantr
- Chodzenie do tyłu

Jest tysiące sposobów.

Warto też zwrócić uwagę na to, gdzie kierujecie wzrok. Każda drobnostka decyduje o waszym stanie świadomości. Gdy patrzycie do góry, wypełnia Was niebiańska euforia. Patrząc na dół smutniejecie i zamyślacie się. Plusem jest jednak tworzenie wewnętrznych światów za pomocą wyobraźni. Natomiast patrząc przed siebie osiągacie moim zdaniem najbardziej psychodeliczny stan. Tam otwiera się przed Wami różnorodność.
rchiro the best
  • 77 / 1 / 0
Próbowałem oddychania holotropowego, bo trochę o tym czytałem, ale chyba coś robiłem źle. Dostałem na kilka minut takiego skurczu dłoni, że nie mogłem palców zginać :P Ogólnie to czułem jakby wszystkie mięśnie się napięły, ale poza tym nie doświadczyłem nic ciekawego.
  • 2310 / 11 / 0
Juz wkrotce sobie poplywam w rzece, to dla mnie mega przyjemny i odmienny stan swiadomosci.
  • 1587 / 11 / 0
Może chodzenie po górach nie wprowadza w odmienny stan świadomości, ale jest świetnym katalizatorem dla psychodelicznego doświadczenia , a także to dobry sposób na medytację.
rchiro the best
  • 11 / / 0
Muzyka etno-trance
Didgeridoo,

Krec sie w kolko na krzesle 25 minut :-P
Harder they come, harder they fall.
  • 9 / / 0
Szczerze wątpie, żeby osiąganie odmiennych stanów świadomości na siłę było zdrowe dla psychiki, mój kolega od głupiego NLP wpadł w depresję+manię.
  • 21 / / 0
Ponieważ nasz umysł to narzędzie - można z tego stworzyć coś pięknego albo po*ebać sobie w głowie
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.