...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam Wszystkich na forum jako nowy user!)Chciałabym się zapytać jaka jest skuteczność leczenia,warunki i atmosfera na oddziale podwójnej diagnozy w Czarnym Borze.Pytam, ponieważ nigdzie nie ma na ten temat informacji.Dzwonilam nawet do Czarnego Boru,a tam nie chcą mi nic powiedziec.Chodzi mi o diagnozę schizofrenia plus narkotyki.Chodzi mi o terapię srednioterminowa mąx.70dni jak to w Borze.Jaki jest tam regulamin i zajęcia.Bede bardzo wdzięczna za wszelkie informacje.Pozdrawiam serdecznie.Ps.Patrzylam w wyszukiwarce,ale wątku o takim tytule brak. :trucizna: :halu:
  • 182 / 34 / 0
  • 3 / / 0
Zapomnij kółeczko ze z podwójną diagnoza i z narkotykowym uzależnieniem gdziekolwiek znajdziesz krotkoterminowa terapię one są dla meczów podstawa jest alkohol. Z tego co wiem w białym borze z podwójną diagnoza depresja plus marihuana to było 18msc minimum
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.