Ps. Oczyszczanie sortów które skopiowałem z innego forum.
1 podgrzewamy wodę do wrzenia.
2. Wsypujemy materiał do drugiej szklanki / kubka
3. Strzykawka nabieramy wrzątek i stopniowo dolewamy do materiału delikatnie mieszając kubkiem lub jakaś szpatułka ( byle nie metalowa łyżka) i rozpuszczamy całość materiału.
4. Robimy sobie lejek z filtrów do kawy
5. lekko nawilżany filtr woda. Następnie odfiltrowujesz rozpuszczony materiał przez filtry na jakiś sloiczek lub talerzyk. Tzn bezpieczniej będzie to filtrować do jakiegoś kubka / słoiczka bo proces można powtórzyć. Odfiltrowanie na talerzyk spowoduje, że drugi raz będzie ciężko to zrobić ale czas na odparowanie wody będzie mniejszy (bo powierzchnia talerzyka jest większa).
6. Jest tam jeszcze opcja delikatnego podgrzania odfiltrowane to materiału. Tylko trzeba uważać, żeby nie przypalić materiału. Bezpieczniejsza to schłodzenie materiału i włożenie do lodówki.
Jak macie piekarnik można lekko podgrzać w piekarniku. Tylko lekko
Są jeszcze opcje z IPA, acetonem, czy DCM ale to trzeba się wczytać, bo:
- niektóre rozpuszczalniki źle podgrzane mogą się zapalić
- niektóre rozpuszczalniki (chyba IPA) muszą być bezwodne
Itd.
Ta wersja wyzej jest najprostsza. Kilka lat temu u konkurencji wielu tak czyściło towar a i na hajpie tak robiono. Z czasem sporo kolorowych sortów odpadło więc mało kto się tym zajmowa
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
5.7g mefedronu-----> po płukaniu zostało 4.7
3 pierwsze płukania aceton w kolorze herbaty ostatnie przezroczysty (jeszcze raz nim przelałem towar na filtrze)
Efekt krystaliczny proch o różowym zabarwieniu (którego aceton już nie mógł wypłukać) , z delikatnym zapachem ketonu.
Moja próba uzdatnienia brudnego mefa.
Nie wciągałem nieoczyszczonego ale po czyszczeniu już tak. Działa miło ale do mefedronu który pamiętam mu trochę brakuje.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Efekt -prodikt prawie bezwonny i jeszcze stracił sporo koloru.
Jutro w temacie vendora wrzucę wynik i zdjęcia po czyszczeniu obu produktów dwoma technikami.
@wonszgrzybojad po wyglądzie nie rozpoznasz czy produkt jest "doczyszczony" tak samo jak po zapachu czy wadze. Chemia organiczna to nie domowe przedszkole, żeby tak identyfikować związki to trzeba mieć GC-MS i TLC.
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
Stał bez spodni, zamierzał wstrzyknąć sobie heroinę
Do niecodziennej sytuacji doszło na Pradze-Południe. Strażnicy miejscy patrolujący dzielnicę dostrzegli mężczyznę, któremu brakowało dolnej części garderoby. Okazało się, że zamierzał wstrzyknąć sobie heroinę.
Pierwszy krok do legalizacji marihuany? Posłowie koalicji powołali zespół w Sejmie
Ryszard Petru i Klaudia Jachira pokierują specjalnym zespołem, który zajmie się depenalizacją posiadania niewielkich ilości konopi – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. O swoich planach informują póki co oszczędnie.
Malediwy: Kanadyjczyk skazany na dożywocie za handel marihuaną
Kanadyjczyk, który na Malediwach miał spędzić wakacje życia, skończył z dożywotnim wyrokiem za handel marihuaną. Wyrok wywołał poruszenie zarówno w Kanadzie, jak i na Malediwach, przypominając światu, jak drastycznie różne są przepisy antynarkotykowe w różnych częściach globu.