uprawa konopi w kulturach wodnych
Zablokowany
  • 24 / / 0
Oto moja szafa do growingu
1.lampa mala narazie 150 watt

[ external image ]

2.System Hydro

[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]

3.Scala szafa

[ external image ]
[ external image ]

A teraz foto moich roslinek juz w szafeczce

1.[ external image ]
2.[ external image ]

Ocencie czy sie poprawilem bo ostatnim razem to za dobrze to nie wyglądalo!!! CZEKAM NA OPINIE Z GORY POZDRO
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
Przygotwanie boxa jak i jego wykonanie amatorskie jest full pro konsitution /czyli dobrze ;) /

ale co to jest za system hydro?
opisz go tak troszeczkę dokładniej, poniewaz jak widze jest to DIY hydroponika
  • 24 / / 0
Nieprzeczytany post autor: m1ody44 »
Pan Jah pisze:
ale co to jest za system hydro?
opisz go tak troszeczkę dokładniej, poniewaz jak widze jest to DIY hydroponika
tu jest obrazowy rysunek jak on wygląda i dziala
[IMG]http]
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
A sprawdzales czy działa ;)

możesz dać jeszcze jedną pompke napowietrzającą na dnie twojego systemu, bedziesz mial wtedy tzw "bubblera"
ktory napowietrzy dodatkowo korzenie
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
młody weź zrób tak jak Ci JaH radzi, wsadz napowietrzacz akwaryjny do wody kolo doniczek - im bardziej natleniona woda tym wieksze plony bedziesz mial.

Dodatkowo pamietaj ze stezenie nawozów w wodzie musi byc odpowiednie tak samo jak ph wody (kranowka ma za duze) i o tym ze wode musisz co jakis czas wymienic.

pozdro
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 24 / / 0
Mam pompke napowietrzjacą korzenie zapommnialem dorysowac :D i wope wymieniam co dwa tugodnie mysle ze jest dobrze a nawoz daje tak jak jest napisane na butelce od niego
naoz jakiego uzywa to advanced hydroponics of holland 1 grow a na flow mam GHE bio bloom
  • 24 / / 0
Pan Jah pisze:
A sprawdzales czy działa ;)
tak wszystko dziala juz ponad dwa tygodnie i nic nie cieknie jest ok no zabaczym co ja tym wychoduje :D niedlugo zaczne robic relacje z ch
odzowli
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
no to co Ci mogę powiedzieć więcej?

Pamiętaj że do hydro najlepiej lać wode demineralizowaną. Po drugie nawozisz rosliny praktycznie jak tylko beda jakies inne liscie oprócz liścieni ale lejesz naprawde srogo rozcieńczone nawozy w małych stężeniach.
Nie przesadzaj z nawozami ale nie oszczedzaj ich też ;)

Zobaczymy jak to bedzie rosło, ja jestem dobrej myśli!

Pozdro
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 24 / / 0
niewiem cos mi sie z nimi dziejej krawedzie liscie zawijają sie do gory robią sie jakies przebarwienia tzn... jasniejsza zielen i ciemniejsza hmm... czym moze to byc spowodowane jutro podam foty :/ bo teraz mi cyfrowka cos mi nawalila
  • 867 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lotnik »
FIrst: obniz swiatlo bo masz za wysoko :)
czekam na foty to asie dowiesz ocb :)
ChÓj!
Zablokowany
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.